My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο “το Πολύκαστρο κινδυνεύει να μείνει χωρίς υποκατάστημα τράπεζας”, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει τα εξής:

“Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε στη χώρα το 2008 και έχει τις ρίζες της στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της από τους δύο διαχειριστές της εξουσίας (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) από την μεταπολίτευση και μετά, απογύμνωσε μεταξύ των άλλων την ελληνική επαρχία από διαφόρων ειδών υπηρεσίες.

Η αποκέντρωση των υπηρεσιών, που έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς σχέδιο και στόχευση αλλά με βάση την πρόσβαση των τοπικών κομματαρχών στην κεντρική εξουσία, απέτυχε.

Πρόσφατο θύμα της διαδικασίας αυτής, ο Δήμος Παιονίας και η πρωτεύουσα του, το Πολύκαστρο, που πλέον μένει χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα. Το Πολύκαστρο αποτελεί διοικητικό και οικονομικό κέντρο του Δήμου, δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του ν.Κιλκίς. Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αναγάγει σε εμβληματική πολιτική, είναι αδιαμφισβήτητα χρήσιμη, πλην όμως δεν μπορεί να διαγράφει μονοκοντυλιά τις μεγαλύτερες γενιές που χαρακτηρίζονται από δυσκολία πρόσβασης, τόσο σε αστικά κέντρα, όσο και σε μέσα τεχνολογίας.

Οι τράπεζες, ως ανώνυμες εταιρείες, ενδιαφέρονται για τον περιορισμό των δαπανών τους και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο αριθμός των υποκαταστημάτων με το πλήθος του προσωπικού τους. Παράλληλα όμως διαδραματίζουν και βασικό ρόλο στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, που από τον Δεκέμβριο του 2019 γνωρίζει νέα κρίση χάρη στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Ιδιαίτερα, όταν αναφερόμαστε σε μία τράπεζα, η οποία με το προηγούμενος καθεστώς, είχε συνδυαστεί με τον Έλληνα αγρότη.

Δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η οριστική παύση λειτουργίας υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης που θέλει εικονική κρατικοποίηση της τράπεζας και έπειτα επανιδιωτικοποίησή της με τρόπο που θα ζημιώσει για άλλη μια φορά το ελληνικό δημόσιο.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ασκεί έλεγχο στις τράπεζες, να επανασχεδιάσει την παρουσία τους στην ελληνική επαρχία με τη λειτουργία υποκαταστημάτων που ακόμα και μέσω διατραπεζικών υπηρεσιών θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων.”

Σχολιάστε