My Twitter Feed

28 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Για τη συνέντευξη τύπου της ΕΝΙΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

ΕΝΙΚ: Βοηθήστε το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Επένδυση κάνναβης σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Έκτακτη ανάγκη ένεκα καιρού -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Αθωώσεις για τη ΚΔΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος, 2019

Χωρίς επιπλοκές η ηπατίτιδα Α

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα.

Καμία επιπλοκή δεν παρουσιάσθηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς κατά τη νοσηλεία οχτώ περιστατικών με ηπατίτιδα Α, που έλαβε χώρα πρόσφατα.

nosokomeio-kilkis-002Αυτό διαβεβαίωσε η διοικήτρια του Ιδρύματος, Μ. Βλάχου, γνωστοποιώντας ότι επτά περιστατικά νοσηλεύθηκαν στην Παιδιατρική και ένα στην Παθολογική κλινική, ενώ τα δύο από τα παιδιά πήραν άμεσα εξιτήριο, τα δε υπόλοιπα πέντε και η δεκαοχτάχρονη κοπέλα που νοσηλεύτηκε στην Παθολογική βγήκαν απ` το Νοσοκομείο μετά την ανάρρωσή τους.

Όπως τονίζει η κ. Βλάχου, από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, η διοίκηση, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και το ιατρικό προσωπικό, ενημέρωσαν αρμοδίως το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή.

Παράλληλα υπήρχε συνεχής επικοινωνία τόσο με τους δύο ανωτέρω συναρμόδιους φορείς, όσο και με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, η δε Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων ενημέρωσε άμεσα όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου για τα μέτρα προφύλαξης και τις παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που απαιτούνται για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.

Το ΚΚΕ

Σχετικά με τα κρούσματα ηπατίτιδας Α’ σε πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς, από το ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακόινωση:

«Η νοσηλεία στο νοσοκομείο Κιλκίς 8 προσφυγόπουλων, από το κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας, ηλικίας 2 έως 18 ετών, με κρούσμα ηπατίτιδας Α’, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά τις ανησυχίες που έχει εκφράσει επανειλημμένα το ΚΚΕ σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.

Επί μήνες, χειμώνα και καλοκαίρι, οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, ζουν σε σκηνές, με σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινή και σταθερή πρόσβαση σε τρεχούμενο πόσιμο νερό και σε επαρκείς και κατάλληλους χώρους υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες), παράλληλα με τα προβλήματα στην ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που τους παρέχεται. Αυτές οι συνθήκες αποτελούν από μόνες τους ένα πρόσφορο περιβάλλον για την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, όπως και της ηπατίτιδας Α’ που διαπιστώθηκε πρόσφατα στο Κιλκίς.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί ένα απρόσμενο γεγονός. Από καιρό γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι αρμόδιοι φορείς έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο εμφάνισης ή και έξαρσης κάποιων ασθενειών. Η παντελής, όμως, έλλειψη κρατικής παρουσίας και στήριξης οδηγεί στο σημείο η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη σε ότι αφορά τα ζητήματα πρόληψης και προστασίας της υγείας των προσφύγων και μεταναστών καθώς και της δημόσιας υγείας.

Η πολιτική παράδοσης της τύχης των προσφύγων και μεταναστών, άρα και του τομέα της υγείας τους, στις ΜΚΟ, αποδεικνύεται και από την ίδια τη ζωή ότι δεν επαρκεί και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Ενώ όλες τις καταστάσεις τελικά καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δημόσια νοσοκομεία (όπως αυτό του Κιλκίς), τα οποία είναι γνωστό ότι είναι υποστελεχωμένα, με χρηματοδότηση κάτω από τις ανάγκες και σοβαρές ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Γεγονός που ειδικά τα τελευταία χρόνια δημιουργεί προβλήματα και στον πληθυσμό της περιοχής.

Η πρόταση του ΚΚΕ για ανθρώπινους και αξιοπρεπείς ανοιχτούς και δημόσιους προσωρινούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν, επαρκής και ποιοτική σίτιση και αξιοπρεπής στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή, με ειδική πρόνοια για «ευάλωτες» ομάδες και ασυνόδευτους ανηλίκους, με άμεση πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και διεθνούς προστασίας, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πόσο αναγκαία είναι.

Επιπλέον, χρειάζεται η άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών υγείας σε προσωπικό και χρηματοδότηση, και η άμεση εξέταση και εμβολιασμός όλων των προσφύγων.

Τέλος, δεν πρέπει να λησμονείται από κανέναν ότι η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, στην οποία έχει συμφωνήσει και η Ελλάδα, είναι η κύρια αιτία που έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, δεν τους επιτρέπει τη μετάβαση στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, αλλά ούτε και την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, λόγω της ανυπαρξίας της υπηρεσίας ασύλου.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο λαός της περιοχής χρειάζεται να συνεχίσει να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, απομονώνοντας ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που θεωρούν τους πρόσφυγες υπεύθυνους για την άσχημη κατάσταση στη δημόσια υγεία και ζητούν να μην τους παρέχεται καμία περίθαλψη. Αυτές οι φωνές βάζουν στο στόχαστρο κυνηγημένους ανθρώπους αθωώνοντας τον ένοχο για το φαινόμενο της προσφυγιάς, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τους ιμπεριαλιστικούς του πολέμους.»

Σχολιάστε