My Twitter Feed

16 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Χρ. Φωτόπουλος: Το Κιλκίς δεν θα `χει αστυνομία!

tseleki-fotopoulos*Αποκλειστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας αστυνομικών στο ΚΙΛΚΙΣ24.

*»Μας θέλουν μονάχα για τις κινητοποιήσεις κι όχι για την εξυπηρέτηση των πολιτών – Μας βάζουν στη Χαλκιδική να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα μιας εταιρείας»!

«Αν δεν τροποποιηθεί ο σχεδιασμός διάταξης, το Κιλκίς θα πάψει πια να έχει Αστυνομία. Θα υπάρχουν αστυνομικοί μονάχα για τις πορείες και για τις κινητοποιήσεις π.χ. των αγροτών, αλλά όχι για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Αυτή ήταν η κατηγορηματική και άκρως εντυπωσιακή δήλωση, που έκανε αποκλειστικά στο ΚΙΛΚΙΣ24 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, στο περιθώριο της σημερινής (Πέμπτη) ετήσιας γενικής συνέλευσης των αστυνομικών του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

astynomikoi

Ο κ. Φωτόπουλος πρόσθεσε ότι για ν` αποτραπεί το ως άνω ενδεχόμενο θα πρέπει μαζί με τον αγώνα των αστυνομικών να παρέμβει κι η τοπική κοινωνία κάνοντας δικό της το αίτημα για μη απομάκρυνση των αστυνομικών απ` το νομό. Αναγνώρισε όμως ότι κάτι τέτοιο φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο με δεδομένη τη «μαλθακότητα που παρατηρείται στις αντιδράσεις εργαζομένων και πολιτών» απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Όμως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μάσησε τα λόγια του και ενώπιον των συναδέλφων του δεκάδων αστυνομικών, που συμμετείχαν στη συνέλευση. «Δεν έγινε αντιληπτό τι πρόκειται ν` ακολουθήσει. Τα προβλήματά μας θα είναι αύριο πολλαπλάσια και συνεχώς επιδεινούμενα αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά με πορείες ακόμα και με λευκές απεργίες», είπε μεταξύ άλλων.

Κι αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα και αιτήματα του κλάδου, πρόσθεσε: «Μας θέλουν ενάντια στους πολίτες που διαμαρτύρονται. Μας βάζουν να μαλώνουμε με τους πατεράδες και φίλους μας αγρότες παρατάσσοντας διμοιρίες απέναντι σε δυο τρακτέρ. Μας αναγκάζουν να υπερασπιζόμαστε στη Χαλκιδική τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Τι ωραία Αστυνομία που έχουμε»!

astynomikoi-kilkis

Ασκώντας αυστηρή κριτική απέναντι στις ανακολουθίες των υποσχέσεων που δίνουν οι κυβερνήσεις για δήθεν επίλυση των προβλημάτων των εργαζόμενων αστυνομικών, ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο ακόμα και για απεργία πείνας που σκέφτεται η ηγεσία της Ομοσπονδίας ως μέσο πάλης για την επίλυσή τους! Υπογράμμισε δε, τη συμβολική πρότασή της να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα που κατά καιρούς προτείνονται!

«Χωρίς αγώνα δεν κερδίζει ποτέ κανείς τίποτα» κατέληξε ο κ. Φωτόπουλος ζητώντας απ` τους αστυνομικούς του Κιλκίς να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θ` ακολουθήσουν.

Παρόντες στη συνέλευση ήταν από πλευράς Ομοσπονδίας κι οι αντιπρόεδροι, Οικονομικών Αντώνης Ζαχοριουδάκης και Υγιεινής-Ασφάλειας Γιώργος Φεστερίδης, καθώς κι ο εκπρόσωπος της ΕΑΣΥΝΚ Θεσσαλονίκης, Στέργιος Δρόσος. Στη πορεία των εργασιών το παρών έδωσε κι ο αστ. διευθυντής Κιλκίς, Αντώνης Λιάπης. Τις θέσεις των αστυνομικών του Κιλκίς κατέθεσε η πρόεδρος της ΕΑΣΥΝΚ Γεωργία Τσελέκη.

Στη συνέλευση απέστειλε τηλεγράφημα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ενημερώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Δένδια για θέματα των αστυνομικών του Κιλκίς, ενώ την Ειρ. Αγαθοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε η Αναστασία Πάγκου.

Σχολιάστε