My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Χρυσάφι δεν θα πάρετε με καταστολή”

metalleia-syllalitirioΣε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΧΑΝΘ, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Η διαδήλωση κινήθηκε στη Τσιμισκή και στη συνέχεια στην Βενιζέλου, όπου βρίσκεται το προξενείο του Καναδά, όπου επιδόθηκε ψήφισμα κατά της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν στην οδό Εγνατία, για να καταλήξουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και διαμαρτυρίας στην επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

egnatiapost.gr

Στην Αθήνα

Στα γραφεία της Ελντοράντο στη Βασ. Σοφίας κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

“Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε από τη Χαλκιδική”, φ,ωναξαν επανειλημμένα οι διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για τη δράση της Ελντοράντο στη Χαλκιδική.

Μπροστά και κατά μήκος των γραφείων ήταν παρατεταμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

avgi.gr

pagkosmiameraxalkidiki11383558344Σ` όλο το κόσμο

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής βρίσκονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη για να ενώσουν την φωνή τους με τους χιλιάδες αλληλέγγυους πολίτες που στήριξαν τον αγώνα αυτό εδώ και τρία  περίπου χρόνια.

Η καρδιά όμως της Χαλκιδικής θα χτυπήσει και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου (Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία Γαλλία, Ισπανία κ.α.) δίνοντας παγκόσμια διάσταση στο αίτημα για μία ανάπτυξη που να υπηρετεί το συμφέρον των  πολιτών και όχι τα υπερκέρδη των πολυεθνικών.

Το πρόγραμμα των δράσεων ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική:

Λονδίνο: 13:00 Trafalgar Sqr (Northern Terrace)

Παρίσι: 13:00 Trocadero

Αμστερνταμ: 12:00, Barbara Strozzilaan 101 1083HN

Βερολίνο (10/11): 15:00, Dorotheenstr. 62-66, Mitte

Μόντρεαλ : 14:00- Guy-Favreau Complex

Ανακοίνωση

«Δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς για τα δικαιώματά μας αλλά για την ίδια τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η ποινικοποίηση και η καταστολή των αγώνων είναι η μόνη αντίδραση ενός πανικοβλημένου συστήματος εξουσίας», τονίζουν οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής και καλούν στις αυριανές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα -στις 11 π.μ.: Θεσσαλονίκη (ΧΑΝΘ), Αθήνα (Προπύλαια), Βόλο ( Άγιος Νικόλαος)- αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες.

«Είναι ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα που αφορά πολλές χώρες που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης και των πολιτικών ξεπουλήματος της γης. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Χαλκιδική είναι απλά το «πείραμα» το οποίο αν πετύχει θα εφαρμοστεί σε πολλές άλλες χώρες» τονίζει και προσθέτει: « Για τον λόγο αυτό ζητάμε από τους αλληλέγγυους στον αγώνα μας να διοργανώσουν στην χώρα που βρίσκονται δράσεις υποστήριξης. Γιατί όπως αναφέρεται και στο κάλεσμά μας «μόνο ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα αξιοπρεπές παρόν κι ένα καλύτερο μέλλον». «Το θέμα δεν είναι μόνο τοπικό, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο καθώς σε αυτό το επίπεδο τίθεται και το ερώτημα αν  διασωθεί το περιβάλλον ή όχι. Το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ζήτημα της κρίσης και του περιβάλλοντος έχουμε κλιμάκωση των κατασταλτικών αστυνομικών μέτρων σε όλο τον κόσμο. Και αν αυτή τη στιγμή τα ζητήματα αυτά  απασχολούν κυρίως την δική μας περιοχή στην Χαλκιδική αύριο θα τα συναντήσουμε σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» λέει ο Γιώργος Ζουμπάς, μέλος της επιτροπής αγώνα Χαλκιδικής και προσθέτει:  «Για τον λόγο αυτό καλούμε στις 9 Νοέμβρη τον κόσμο να διαδηλώσει με όποιον τρόπο νομίζει πρόσφορο υπέρ της σωτηρίας της Χαλκιδικής και ενάντια στη λογική των εταιρειών που μπροστά στο  συμφέρον τους δεν υπολογίζουν ούτε τις ζωές ούτε το μέλλον μιας κοινωνίας» «Παρά το γεγονός ότι περίπου 220 κάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και της Θεσσαλονίκης διώκονται με κατηγορίες εναντίον τους, το κίνημα δείχνει ότι αντέχει, ότι συναντά ολοένα και περισσότερο την αλληλεγγύη του κόσμου και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε μέχρι να νικήσουμε» σημειώνει ακόμη ο κ. Ζουμπάς ενώ σχετικά με την κυβερνητική και μιντιακή στοχοποίηση του κινήματος ξεκαθαρίζει «Νομίζω ότι η θεωρία των δύο άκρων έχει καταπέσει.

Όλοι πλέον ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ένα κίνημα σωτηρίας του τόπου αυτού, κίνημα που δεν έχει να κάνει με εγκληματικές οργανώσεις και παρόμοια τέτοια πράγματα» «Θα αποδείξουμε και με αυτήν την πορεία ότι οι διώξεις και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η καταστροφή του Κάκαβου δυστυχώς συνεχίζεται λόγω των παράνομων εργασιών της Eldorado. Κάποιος πρέπει επιτέλους να σταματήσει το ξεκοίλιασμα του βουνού μας» λέει η από την πλευρά του ο Λάζαρος Τόσκας, κάτοικος Μ.Παναγιάς και μέλος της επιτροπής αγώνα Χαλκιδικής. «Η εξόρυξη δεν θα γίνει ποτέ» «Σας καλούμε σε μια πορεία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ. Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά το παρόν σε αυτό τον δίκαιο αγώνα, δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι ως πολίτες της χώρας αυτής αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση ενός ολόκληρου τόπου. Χωρίς μέλλον για τον τόπο μας δεν θα υπάρξει μέλλον και για εμάς. Βιάζουν την φύση, βιάζουν τον τόπο μας βιάζουν τις ψυχές μας» δηλώνει η Μελαχρινή Λιάκου, κάτοικος Ιερισσού προσθέτοντας ότι ο αγώνας αυτή την στιγμή εξαπλώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου με το μήνυμα της αντίστασης να έχει φτάσει πλέον παντού.  «Χαρακτηριστικό είναι ότι καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης από αλληλέγγυους άλλων χωρών. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω πια!» καταλήγει η Μελαχρινή. «Θέλουν να μας φοβίσουν αλλά πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο» λέει η Λένα Παναγιωτοπούλου από τα Νέα Ρόδα «Οι διώξεις όχι μόνο δεν καταβάλλουν το ηθικό μας αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Στο  βουνό μας δεν μπορούμε πλέον να πλησιάσουμε, πέρα από την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί αστυνομοκρατείται συνεχώς» δηλώνει και συμπληρώνει «Θα ρθούμε ξανά στην Θεσσαλονίκη για να δείξουμε ότι το κίνημά μας παραμένει ζωντανό και εμείς ενωμένοι».

Η συνέχεια των κινητοποιήσεων: Καραβάνι ως την Αθήνα στις 23, 24, 25 Νοεμβρίου

Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα συνεχιστούν και μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Στις 23-24-25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει από την Χαλκιδική το καραβάνι αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων με σταθμούς την Κατερίνη, την Λάρισα, τον Βόλο την Λαμία και προορισμό την Αθήνα με την διοργάνωση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλή. Στόχος του καραβανιού αλληλεγγύης είναι να μεταφερθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, να γνωριστούν οι αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτό απ`όλη την Ελλάδα και να φτάσει, όπως λένε, ένα ηχηρό μήνυμα στην Βουλή ότι «δεν έχουν να κάνουν με εγκληματίες αλλά με ένα αυθεντικό κίνημα αντίστασης» Το Σάββατο λοιπόν στις 11 το πρωί η Χαλκιδική θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, με πανό, πικέτες, συνθήματα μα πάνω απ`όλα με την αισιοδοξία που πηγάζει από την ίδια την πράξη της αλληλεγγύης. «Ο αγώνας μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Τώρα σας χρειαζόμαστε όλους» σημειώνουν στο κάλεσμα τους.

alterthess.gr

Σχολιάστε