My Twitter Feed

9 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χορός κι εκδρομή του ΛΕΚ

Ετήσιος χορός

Ο δάσκαλος και οι χορευτές του τμήματος των παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό που διοργανώνουν, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:30 μ.μ. στο Κέντρο Διασκέδασης «ΑΡΕΝΑ»  (2ο χλμ. Κιλκίς – Θεσ/νίκης), με τιμή Πρόσκλησης: 15 ευρώ (πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό)

Μία πρωτοβουλία, με πολύ αγάπη για στήριξη στο έργο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

kapadokiaΕκδρομή στην Καππαδοκία

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, διοργανώνει εκδρομή στην Καππαδοκία και στα παράλια της Μ. Ασίας, το διάστημα 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες ως προς το κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) από Δευτέρα έως και Παρασκευή 6 – 8 μ.μ. στο τηλ: 2341027684.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

1η Ημέρα 29 Ιουνίου

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Κιλκίς και μέσω Εγνατίας Οδού φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, ψώνια από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συνεχίζουμε το ταξίδι μας όπου μέσω Καλλίπολης φτάνουμε στο Ετσεαμπάτ (παλ. Μάδυτο). Με φέρυ – μποτ περνάμε στα Δαρδανέλια και το βράδυ άφιξη στο Αϊβαλί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

2η Ημέρα 30 Ιουνίου

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Τροία. Αφού ενημερωθούμε και θαυμάσουμε τις αρχαιότητες που έφερε στο φως η σκαπάνη του Σλήμαν, συνεχίζουμε για Πέργαμο την έδρα του βασιλείου των Αττάλων. Επισκεπτόμαστε την Ακρόπολη και το Ασκληπιείο και συνεχίζουμε για Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διαν/ση.

3η Ημέρα 01 Ιουλίου

Μετά το πρωινό ακολουθεί σύντομη ξενάγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για αρχαία Έφεσο όπου θα θαυμάσουμε το τεράστιο αρχαίο θέατρο, τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, την αγορά και τα ιερά, το Βουλευτήριο. Συνεχίζουμε για το καταπληκτικό θερινό θέρετρο Κουσάντασι όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Το βράδυ φτάνουμε στο Παμμούκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

4η Ημέρα 02 Ιουλίου

Μετά το πρωινό όλη η μέρα είναι αφιερωμένη σε περιήγηση στο Παμμούκαλε και την Ιεράπολη. Στο Παμμούκαλε συναντάμε θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα που πέφτουν συχνά από βράχους σαν καταρράκτες. Εδώ σταυρώθηκε ο Απόστολος Φίλιππος το 87 μ.Χ. Αφού δούμε το μουσείο θα επισκεφθούμε την Ιεράπολη με τις αρχαιότητές της όπως, ο Ναός του Απόλλωνα, το θέατρο και η νεκρόπολη. Συνεχίζουμε και μέσω Ικονίου, το οποίο περιηγούμαστε από το λεωφορείο, φτάνουμε στο Προκόπι, το κέντρο της Καππαδοκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

5η Ημέρα 03 Ιουλίου

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της Καππαδοκίας. Μετά το πρωινό απολαμβάνουμε πεζοί τις ομορφιές της πόλης. Συνεχίζουμε για Σινασό (Mustafapasa) όπου θα δούμε το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το αρχοντικό του Ρίζου και τον υπόγειο ναό του Αγίου Βασιλείου. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Κοράματος με τις λαξευτές εκκλησίες οι οποίες αποτελούν ιδιαίτερο θέαμα και θα απολαύσουμε το φανταστικό τοπίο με τις περίφημες νεραϊδένιες καπνοδόχους που χαρακτηρίζουν την Καππαδοκία. Επιστροφί στο Προκόπι. Δείπνο, διαν/ση.

6η Ημέρα 04 Ιουλίου

Πρωινό και επίσκεψη στη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου την Καρβάλη με το ναό του Αγίου χτισμένο σε μια πλαγιά από πωρόλιθο, επίσης θα δούμε την κοιλάδα των μοναστηριών και την κοιλάδα του Περιστρέμματος με αναρίθμητες λαξευμένες εκκλησίες και κατοικίες μοναχών. Μία πανέμορφη εικόνα με έντονη βλάστηση και εντυπωσιακή θέα. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στη βόρεια πλευρά του τριγώνου που περιλαμβάνει την περιοχή της Καππαδοκίας για να δούμε την υπόγεια πολυώροφη πόλη της Μαλακοπής (Derrinkuyu). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

7η Ημέρα 05 Ιουλίου

Πρωινό και αναχώρηση. Στάση στη λίμνη Ντουζγκιόλ, μία από τις λίγες λίμνες με αλμυρό νερό στον κόσμο. Συνεχίζουμε για την Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Μικρασιατικών Πολιτισμών το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο με σημαντικά ευρήματα. Περνώντας μπροστά από την παλιά βουλή όπου μπροστά της κρέμασε ο Κεμάλ τον φονιά των Ποντίων Τοπάλ Οσμάν, συνεχίζουμε μέσω Μπόλου, Αντάπαζαρ, Νικομήδειας και περνώντας τη γέφυρα του Ιουστινιανού φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

8η Ημέρα 06 Ιουλίου

Πρωινό και αναχώρηση για το Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής πριν το μεσημέρι. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Σχολιάστε