My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Χοντρά ψέματα

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά.


«Η τρόικα κάνει καλά τη δουλειά της» μας είπε ο κ. Ολι Ρεν. Σιγά την πληροφορία, θα πείτε και θα έχετε δίκιο. Αν δεν την έκανε καλά, θα είχε απολυθεί. Ωστόσο, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουν, γιατί το βλέπουν να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους και το νιώθουν στο πετσί τους, ορισμένοι υπουργοί και μερικοί εκ των υποστηρικτών της κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να το διασκεδάσουν. Εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι τροϊκανοί έχουν αυτονομηθεί από τους προϊσταμένους τους, ότι δεν δίνουν λογαριασμό στην Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ή ότι λειτουργούν κατ’ εντολήν συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα εις βάρος της χώρας.

Για παράδειγμα, επικαλούνται την εμμονή της τρόικας στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και την πίεση που ασκεί για να συρρικνωθούν κι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους. Κεραυνός εν αιθρία λοιπόν! Λες και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η διαθεσιμότητα και η κινητικότητα στο Δημόσιο, η μερική και κακοπληρωμένη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, η ενοικίαση εργαζομένων και η μείωση των αποζημιώσεων δεν ήταν μέσα στη συμφωνία των δανειστών με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στον χορό των αντιδράσεων κατά της «ανάλγητης τρόικας» έχουν μπει αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες (υπουργείο Εργασίας) που κάνουν τα στραβά μάτια όταν επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τους υπαλλήλους τους σαν δουλοπάροικους, εκπρόσωποι κλαδικών οργανώσεων που υποδύονται δημοσίως τους οργισμένους, αλλά ποιούνται την νήσσαν όταν οι ομοτράπεζοί τους αυθαιρετούν συστηματικά και δημοσιολόγοι, που ενώ χρεώνουν στην τρόικα την πρόθεση να επιβάλει συνθήκες σκλαβιάς, δεν βγάζουν κιχ στις περιπτώσεις που διάφοροι εργοδότες απολύουν κατά κύματα, υποχρεώνουν τους εργαζομένους τους να υπογράψουν κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις, να ξεχάσουν τις απαιτήσεις τους για καταβολή των δεδουλευμένων, να δεχτούν τις αναγκαστικές εθελούσιες (;), προβάλλοντας τα εκβιαστικά διλήμματα: Ανεργία ή απλήρωτη εργασία; Ξαφνικός θάνατος ή παράταση μιας αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής σχέσης;

Συμπέρασμα πρώτο: Η τρόικα κάνει τη βρόμικη δουλειά που της έχουν αναθέσει. Και την κάνει καλά, όπως υποστηρίζουν αυτοί που τη διόρισαν. Συμπέρασμα δεύτερο: Οι σημερινοί επικριτές της (μέχρι χθες φανατικοί οπαδοί της) λένε χοντρά ψέματα για να ξεγελάσουν το ακροατήριο. Συμπέρασμα τρίτο: Προσοχή στους διάφορους τζιτζιφιόγκους, οι οποίοι για να κρύψουν τις πομπές τους και τον παχυδερμισμό τους δεν διστάζουν να το παίξουν φιλολαϊκοί. Χίλιες φορές ο λουστραρισμένος κυνισμός και η απτόητη ωμότητα του Στουρνάρα, από την υποκριτική δυσφορία των νεόκοπων υπερασπιστών των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε