My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Χιλιοπαιγμένο έργο

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά

———————————————————————————————————————————————————–Διαβάζω ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να προβάλει σθεναρή αντίσταση στους δανειστές, επειδή αυτοί δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα και επειδή οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ έχουν στείλει μήνυμα στο μέγαρο Μαξίμου και στη Χαρ. Τρικούπη να μη διανοηθούν να φέρουν νέα μέτρα γιατί θα τα καταψηφίσουν. Διαβάζω επίσης ότι ο Αντ. Σαμαράς, στην ομιλία του στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσαν το Ιδρυμα «Κων/νος Καραμανλής» και το Ιδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ», αναφέρθηκε στην ανάγκη αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα.

Παρατηρώ ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν ή κατασκευάζουν θέματα για να διαφωνήσουν με τις πολιτικές υπουργών και του μεγάρου Μαξίμου. Για καθυστερημένη αντίδραση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο κ. Βενιζέλος – αιχμή για τους αγαπημένους συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου.

Τις αντιρρήσεις τους εξέφρασαν πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο εισαγωγής στα νοσοκομεία, για τη φορολογία ακινήτων, για το αλαλούμ με το επίδομα θέρμανσης και για τη στρατιωτικη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μέσων. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Αντίσταση στην τρόικα: χιλιοπαιγμένο και κακόγουστο έργο. Δεν αντιστάθηκαν όταν έπρεπε, όταν δηλαδή σχεδιάζονταν τα μέτρα και αυτοί συμφωνούσαν και τα υπέγραφαν, θέτοντας απλώς κάποιους χλομούς αστερίσκους που τους σάρωσε η πραγματικότητα.

Πρέπει να δείξει αλληλεγγύη η Ε.Ε. στην Ελλάδα: Μα, σύμφωνα με τη δική τους θεωρία, αυτό κάνει η Ε.Ε από το 2010. Μας έδωσε ένα πλήρες σχέδιο (μνημόνια) –δεν έχει κατατεθεί καλύτερη και σοβαρότερη πρόταση για τη χώρα, σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα–, μας δάνεισε ένα τεράστιο ποσό –ανάλογό του δεν υπάρχει στην παγκόσμια οικονομική ιστορία– και την κρίσιμη στιγμή, τότε που παιζόταν η τύχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ (στις δεύτερες εκλογές του 2012) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να «βοηθήσει» τους ψηφοφόρους να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν η χώρα, η οικονομία και η δημοκρατία, αν έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην είμαστε και αχάριστοι!

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ και τις αντιρρήσεις του για πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, να μας επιτρέψει να διατηρήσουμε ισχυρές αμφιβολίες για την ειλικρίνειά του. Ακόμη ηχούν στ’ αυτιά μας τα λόγια του κ. Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά γιατί ο στόχος του είναι η σωτηρία της πατρίδας, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και φυσικά δεν έχουμε ξεχάσει ούτε τις προειδοποιήσεις του για τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία της αντιπολίτευσης ούτε και τη σιγουριά του ότι σύντομα ο λαός θα αναγνωρίσει τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας. Με τόσες στομφώδεις βεβαιότητες που είχε εκστομίσει μας είχε πείσει ότι πίστευε αυτά που έλεγε. Αλλαξε κάτι και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε