My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα

Επίσκεψη Λ. Κυρίζογλου – Δηλώσεις Γκουντενούδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τρεις χιλιάδες περίπου μετανάστες και πρόσφυγες έχουν βρίσκονται στη περιοχή των συνοριακών σταθμών Ειδομένης και Ευζώνων, με τον δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη, να ζητά παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, την ΚΕΔΕ, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

metanastes-eidomeniΤην διασυνοριακή περιοχή στο νομό μας επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου. Την περασμένη εβδομάδα οι δήμαρχοι Παιονίας και Γευγελής είχαν συνάντηση με στέλεχος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Κι όσο για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνουν προσπάθειες για επαφές με την ΚΕΔΕ, την αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γκουντενούδης, «Σύριοι, Σομαλοί, Αφγανοί βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα, ενώ δέχονται επιθέσεις από “άγνωστης προέλευσης μαφία” της ΠΓΔΜ και επαναπροωθούνται στη χώρα μας χτυπημένοι και καταληστευμένοι. Η ελληνική αστυνομία αδυνατεί να ελέγξει αυτό το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, ενώ η παραμονή μεγάλης μάζας ανθρώπων στα χωριά μας κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Ειδικά για την περιοχή του Δήμου Παιονίας, τονίζει ότι απαγορεύεται από διακρατικές συνθήκες η δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων για μερικές ημέρες στα σύνορα, ενώ υπάρχει απαγόρευση παραμονής των αυτοκινήτων και λεωφορείων τους εντός του νομού Κιλκίς με αποτέλεσμα να αφήνουν οι περισσότεροι τα αυτοκίνητά τους στα σύνορα του νομού και να περπατούν πάνω στον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Αθηνών- Θεσσαλονίκης- Ευζώνων με κίνδυνο να παρασυρθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα, ο κ. Γκουντενούδης, αναφέρθηκε και στο πρόσφατο τροχαίο με μετανάστες κοντά στο Πολύκαστρο, που σημειώθηκε ύστερα από αστυνομική καταδίωξη.

«Οι εθελοντές, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι υπηρεσίες του Δήμου Παιονίας έχουν κινητοποιηθεί ιδιαίτερα και κάνουν ό,τι μπορούν. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας θα πρέπει να δρομολογηθεί κάποια λύση από την κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με τα άλλα κράτη καθώς το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ευρωπαϊκό, είναι παγκόσμιο» προσθέτει ο δήμαρχος Παιονίας.

 

Σχολιάστε