My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Χειροπέδες και μπάλα στο πόδι

Του Τάσου Παππά.


Έγραφα στο φύλλο της προηγούμενης Τρίτης ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, με εκπροσώπηση στην κυβέρνηση και υπολογίσιμο εκτόπισμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και οι φανατικοί αντιΣΥΡΙΖΑ του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ερωτοτροπούν με την ιδέα να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να οδηγηθεί στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της Novartis.

Δεν είχαν κρύψει την ενόχλησή τους όταν ο πρωθυπουργός διέταξε τους… ανεξάρτητους εισαγγελείς-βουλευτές του κόμματός του να περιοριστούν στον Δ. Παπαγγελόπουλο, θεωρώντας ότι αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος, και να αφήσουν εκτός κάδρου τον τέως πρωθυπουργό.

Ηταν η περίοδος που χρησιμοποιούσε συνεχώς τη λέξη συναίνεση και καλούσε την αξιωματική αντιπολίτευση να βάλει πλάτη στα λεγόμενα εθνικά θέματα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν από τη μια να ζητάει συναίνεση και από την άλλη να παραπέμπει τον πολιτικό αντίπαλό του στην προανακριτική. Τα πράγματα, όμως, μέρα τη μέρα αλλάζουν προς το χειρότερο για την κυβέρνηση των αρίστων σε πολλά μέτωπα και, απ’ ό,τι φαίνεται, ο… συνετός Μητσοτάκης σκέφτεται να φορέσει τη μάσκα του εισαγγελέα και να υιοθετήσει μέχρι κεραίας την πολωτική λογική των ακροδεξιών του κόμματός του και των έξαλλων αντισυριζαίων του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η συμπολίτευση στην προανακριτική (Ν.Δ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ.) έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα ακριβώς την ίδια τακτική. Και στην επιλογή των μαρτύρων και στον αποκλεισμό μελών της επιτροπής από τη διαδικασία και στις διαρροές που κάνουν στα μέσα ενημέρωσης μετά το πέρας των εργασιών. Σε πολλές περιπτώσεις, σίγουρα στις ερωτήσεις που κάνουν στους μάρτυρες, δίνουν την εντύπωση ότι λειτουργούν με βάση τις εντολές που παίρνουν από το ίδιο κέντρο. Αναμενόμενο ήταν, θα πει κάποιος.

Τα κόμματά τους είναι «κατηγορούμενα» για το σκάνδαλο Novartis, συνεπώς τα κόμματά τους, και πρωτίστως τα στελέχη τους που είναι μπλεγμένα στη βρόμικη ιστορία, έχουν κάθε λόγο να θολώσουν τα νερά και να δουλέψουν συστηματικά πάνω στη θεωρία της σκευωρίας.

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τους προστατευόμενους μάρτυρες είχαμε ορισμένα ευτράπελα. Για παράδειγμα: Ο Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία και την ασφάλιση είπε: «Κι αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. οι προστατευόμενοι μάρτυρες) θα ακούσουν και την ποινή τους (σ.σ. πότε έγινε η δίκη;), η οποία θα είναι βαριά (σ.σ. εκδόθηκε ετυμηγορία;), διότι πρόκειται για προδοσία κατά του πολιτεύματος (σ.σ. συνέταξε μόνος του το κατηγορητήριο ή τον βοήθησε κάποιος;). Να δούμε και ποιοι είναι ενεχόμενοι, γιατί δεν είναι μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος». Εφτασε στο διά ταύτα ο υπουργός. Ποιος νομίζει ο κ. Γεωργιάδης ότι κάνει συνωμοτικά νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μα, θέλει και ρώτημα; Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Με την ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει επίσης ότι όσα είπε περί ελέγχου των “αρμών της εξουσίας”, είχε ήδη επιχειρήσει να τα εφαρμόσει όταν ήταν πρωθυπουργός. Οι κουκούλες βγαίνουν και αποκαλύπτεται το δικό του πρόσωπο». Αρα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, αυτός που οργάνωσε τη σκευωρία, έστησε τους μάρτυρες, παρέσυρε το FBI και καθοδήγησε τους εισαγγελείς έχει όνομα: λέγεται Αλέξης Τσίπρας. Συνεπώς πρέπει να παραδοθεί στην κρίση της Δικαιοσύνης χωρίς κουκούλα.

Ο κ. Πέτσας όμως είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οταν κάνει δημόσιες δηλώσεις εκφράζει την κυβέρνηση και βεβαίως τον προϊστάμενό του, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ετσι δεν είναι; Εκτός αν αυτονομήθηκε. Δεν το πιστεύω. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά λοιπόν αυτός που σχεδίασε «την κατάλυση της Δημοκρατίας» (κι αυτό ο κ. Γεωργιάδης το είπε).

Ανάγωγα

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Χάρης Καστανίδης. Σχολιάζοντας τον θόρυβο που έγινε εξαιτίας της φράσης του Τσίπρα περί ελέγχου των αρμών εξουσίας δήλωσε: «Δεν είδα όμως όλους αυτούς… να λένε τίποτα όταν υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης, είχε πει ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά». Προφανώς γιατί, αγαπητέ κ. Καστανίδη, άλλο ο προσωρινός ενοικιαστής και άλλο ο φυσικός ιδιοκτήτης.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε