My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: “Χαμός” στο σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ

ktima-euxon-kilkis*Υπερψηφίστηκε μομφή σε βάρος της διοίκησης – πάει σε νέες εκλογές – κίνδυνος διάσπασης!

“Μαλλιά-κουβάρια” έγιναν στη χθεσινή (Πέμπτη) γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας! Η υπο τον Ηρακλή Χατζηκυριάκο διοίκηση παραιτήθηκε μετά από πρόταση μομφής εναντίον της και αφού καταψηφίστηκαν ο ισολογισμός κι ο απολογισμός του ΔΣ.

Έτσι ο σύλλογος θα πάει σ` έκτακτες εκλογές ανάδειξης νέας διοίκησης, πιθανότατα το δεύτερο 15θήμερο του Απριλίου. Παράλληλα, εγκυμονεί κι ο κίνδυνος διάσπασής του, καθώς ο κ. Χατζηκυριάκος έκανε λόγο για σύσταση νέου συλλόγου, πριν αποχωρήσει απ` τη συνέλευση μαζί με άλλους 20-35 εγαζόμενους!

Η συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 250 εργαζόμενοι, διεξήχθη μέσα σε τεταμένο κλίμα μ` έντονες αντιπαραθέσεις, έτσι που οι εργασίες της να μην ολοκληρωθούν, μετά και τη πρόταση μομφής που κατέθεσε η παράταξη του ΠΑΜΕ, καθώς κι ο ίδιος ο πρόεδρος της συνέλευσης Απόστολος Καραγιαννόπουλος.

Ο κ. Χατζηκυριάκος

Στην ομιλία του στη συνέλευση ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του συλλόγου, Ηρακλής Χατζηκυριάκος, είπε τα εξής:

“Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η σημερινή μας γενική συνέλευση είναι η 1η τακτική που γίνεται κάθε χρόνο, όπως ορίζει το καταστατικό με το άρθρο 16. Μοναδικός σκοπός είναι η υπεράσπιση και η προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων. Όπως είναι γνωστό η λογοδοσία για τα πεπραγμένα είναι η κορυφαία πράξη που δίνεται η δυνατότητα στην διοίκηση και τον πρόεδρο να απολογηθεί.

 

Ξεκινώντας την θητεία μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας, τα πράγματα ήταν όλα ρευστά. Καθώς η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο – ιδώτες – επιχειρίσεις, ξεκινήσαμε έναν αγώνα χωρίς τέλος, με εθελούσιες αποχωρίσεις – απολύσεις – διαθεσιμότητα, βάλοντας όλους τους υπαλλήλους και ξεκινώντας από τους ΙΔΑΧ, Ο Κικεώνας των εργασιακών προβλημάτων άρχισε και απ’ ότι βλέπω θα τελειώσει δύσκολα. Εως το περασμένο καλοκαίρι τα πράγματα κύλησαν καλώς, το διάστημα από τον Ιούνιο εως αρχές Σεπτεμβρίου, προσπαθούσα επανηλειμμένα να συγκαλέσω συμβούλιο και λες και όλοι κατά μαγικό τρόπο δεν μπορούσαμε να μαζευτούμε και γι’ αυτό κατηγορήθηκα. Προς το τέλος του Σεπτέμβρη πέρασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στα καθήκοντά μου. Ανέθεσα τότε στον                Α΄ Αντιπρόεδρο Βαβάμη Πέτρο να με αντικαταστήσει, ως που επανήλθα  και αντί όλοι να μου ευχηθούν καλή ανάρρωση, αντιθέτως άκουσα τα εξαμάξης  με προσωπικές βολές προς το πρόσωπό μου για ανυπαρξία προς τον Συλλόγο. Θα σας πω ότι στο τελευταίο συμβούλιο που παραστάθηκα (κατά τα λεγόμενά τους ως Πρόεδρος) στις 20/2/2013 με θέματα την κοπή της πίτας και τον απολογισμό του Συλλόγου – ταμείου, άκουσα τις φράσεις της κατάχρησης – υπεξαίρεσης  χρημάτων. Όπως καταλαβαίνετε οι κατηγορίες που μου προσάψανε ήταν όλες ασταθείς, αφού τους εξήγησα τους λόγους , αυτοί με μια κίνηση μομφής και ψηφοφορία,  με πετάξανε από Πρόεδρο, γιατί δεν εφάρμοσα σωστά την ομερτά τους. Και μετα δεν έφτανε αυτό, αλλά η ΔΑΣ/ΟΤΑ Κιλκίς έδωσε στον τύπο στοιχεία για χαμένα λεφτά του Συλλόγου (δανεισμό – υπεξαίρεση) προς το πρόσωπό μου. Μετά απ’ αυτό και εγώ απάντησα και για όσους δεν ήξεραν ή ξέρουν, τα κάτωθι:

 

Σε απάντηση της καταγγελίας που έγινε προς το πρόσωπό μου, αναφέρω τα εξής:

 

Στη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τα οικονομικά και οικογενειακά μας προβλήματα. Σαν Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, έχω έρθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους που μου ζήτησαν προσωπικά βοήθεια για μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα προβλήματα αυτά, προσπαθούσα πάντοτε με τον τρόπο μου, άμεσα ή εμμεσα να τα λύσω. Κάποια από αυτά ήταν σοβαρότερα (οικονομικά προβλήματα συναδέλφων) και τα συζητούσα με τα μέλη του Συλλόγου. Σε τοποθέτησή μου για οικονομική βοήθεια σε συνάδελφους που είχαν σοβάρα οικονομικά προβλήματα, η απάντηση των μέλων πάντα ήταν αρνητική λέγοντας ότι: Ο Σύλλογος δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, για να βοηθάει συναδέλφους οικονομικά.

Πρέπει δηλάδη να γίνει ένας Σύλλογος αλληλοβοήθειας και αλλυλεγγύης, για να βοηθάμε συναδέλφους όταν χρειάζεται.

Ο Σύλλογος δεν είναι μόνο για να μαζεύει τα λέφτα των συναδέλφων μας, για να πηγαίνουν τα μέλη σε Συνέδρια – Χορούς – Εκδρομές κλπ, αλλά και για να βοηθάμε κάποιον συνάδελφο όταν μπορούμε.

Από την άρχη που ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου, ο σκοπός μου ήταν και είναι να μπορώ να βοηθάω και να υπερασπίζομαι τους συναδέλφους μου. Έτσι με δική μου πρωτοβουλία και προσωπική ευθύνη, αποφάσισα να βοηθήσω οικονομικά  3 συναδέλφους, με την δέσμευσή τους να επιστρέψουν γρήγορα τα χρήματα που τους δανείστηκαν. Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου (με δική μου υπογραφή ως Πρόεδρος και συνδικαιούχος), βγήκαν και επιστράφηκαν τις  συγκεκριμένες ημερομηνίες: 

  • 1/6/2012    βγήκαν     4000 ευρώ    και επιστράφηκαν  σε 5 μήνες
  • 22/6/2012  βγήκαν     2000 ευρώ    και επιστράφηκαν  σε 4 μήνες
  • 1/10/2012  βγήκαν     2000 ευρώ    και επιστράφηκαν  σε 4 μήνες

 

Για την πράξη μου αυτή, τα μέλη του 11 μελούς, βάζοντας πάνω απ’ όλα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και την μεγάλη δίψα τους για την θέση του Προέδρου, κάνοντας μομφή στο πρόσωπό μου και  θίγοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αξίες,  χλευάστηκα και κατηγορήθηκα για ανυπαρξία ως Πρόεδρος και κατάχρηση χρημάτων.

Όσον αφορά τα λεγόμενα για την παραίτηση μου, εχω να δηλώσω ότι δεν έχω παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου εώς τώρα και χωρίς να έχει γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση και ο απολογισμός της Ελεγκτικής Επιτροπής για να αποκατασταθεί πλήρως το όνομά μου , το 11 μελές από μόνο του ψήφισε την παραίτηση μου.

Δεν μετανιώνω για τις πράξεις μου και αν μου δινόταν η ευκαιρία πάλι την ίδια κίνηση θα έκανα για να βοηθήσω συναδέλφους που έχουν ανάγκη.

Γιατί όπως λέει η παροίμια : ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣAI…”

 

                                                            

 

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω μεγάλη μερίδα των  συναδέλφων μου για την στήριξή τους, γιατί στην προκειμένη στιγμή ήταν πολύτιμη. Δηλώνω τώρα πρώτος την παραίτησή μου και προτείνω την ίδρυση του νέου σωματείου

¨ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙΛΚΙΣ¨ Γιατί το μέλλον του Συλλόγου πρέπει να είναι μεγάλο και να το κρατήσουμε ψηλά, χωρίς ψέυδη και αναλήθειες.

 

 

 

Θα θέλαμε οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουμε, να άφησουμε τις προσκλήσεις μας και οι  μερίδες μας να γίνουν  δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο Κιλκίς, για την σίτιση οικογενειών που τις έχουν ανάγκη. 

 

Σχολιάστε