My Twitter Feed

5 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Χαμόγελο…” με προληπτική ιατρική

‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ στάθηκε δίπλα σε κάθε παιδί με γνήσιο ενδιαφέρον, προσφέροντάς του υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής ενώ συγχρόνως αφύπνισε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για την ενδοσχολική βία.

Κατά την πενθήμερη παραμονή του στο Κιλκίς, στην πλατεία Ειρήνης, με τις κινητές μονάδες του ‘’Ιπποκράτη’’ και του ‘’Οδυσσέα’’ οι επιστήμονες και τα στελέχη ‘’Του Χαμόγελου του Παιδιού’’ κινητοποίησαν τις τοπικές δυνάμεις και η συντονισμένη συνεργασία τους προσέδωσε προστιθέμενη αξία στις σχεδιασθείσες παρεμβάσεις ιατρικής φροντίδας.

Το αποτύπωμά τους ανακοινώθηκε στην απολογιστική συνάντηση των συμμετεχόντων φορέων, του Δήμου Κιλκίς, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, του Κέντρου Υγείας Κιλκίς, της Τοπικής Μονάδας Κιλκίς (ΤΟΜΥ), εκπρόσωποι των οποίων κλήθηκαν στη μονάδα του ‘’Οδυσσέα’’, την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα στελέχη του Οργανισμού στον τομέα της προληπτικής ιατρικής σε μαθητές του Δήμου Κιλκίς, από τις 8 έως και τις 12 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 417 ιατρικές εξετάσεις εκ των οποίων οι 141 αφορούσαν σε παιδιατρικές εξετάσεις, οι 101 σε οφθαλμολογικές, οι 62 σε οδοντιατρικές και οι 113 σε ΩΡΛ εξετάσεις. Εξετάστηκαν συνολικά 170 παιδιά από τρία Δημοτικά Σχολεία και από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς. Στις προληπτικές εξετάσεις συμμετείχαν εθελοντικά 20 γιατροί (7 παιδίατροι, 6 οφθαλμίατροι, 4 ΩΡΛ και 3 οδοντίατροι).

Ως προς τις δράσεις εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, που εξειδικεύθηκαν στην ενδοσχολική βία, φαινόμενο που προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, τις παρακολούθησαν 285 μαθητές από 6 Σχολεία καθώς και 67 ενήλικες (γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί).

Τα αποτελέσματα των ολιστικών παρεμβάσεων σχολιάστηκαν θετικά από τους συμπράξαντες φορείς σε ανοιχτή διαδικτυακή επικοινωνία με τον επικεφαλής

‘’Του Χαμόγελου του Παιδιού’’ Κώστα Γιαννόπουλου, με πολλές φιλοφρονήσεις στο πρόσωπό του.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συνεχάρη τον κ. Γιαννόπουλο, εμπνευστή και πρωτοστάτη της εξάπλωσης των σκοπών ‘’Του Χαμόγελου του Παιδιού’’ σε κάθε γωνιά της χώρας, με συναίσθηση ηθικού καθήκοντος, εδώ και τρεις δεκαετίες για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, την υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και την ενίσχυση φτωχών οικογενειών. Ευχαρίστησε και τους φορείς που συνήργησαν στις δράσεις του Οργανισμού υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό ως κοινωνία που ξαναβρίσκουμε τον προσανατολισμό μας και

ακουμπάμε και πάλι στον ανθρωπισμό, που είναι το σημείο αναφοράς κάθε οργανωμένης, κάθε πολιτισμένης κοινωνίας, που νοιάζεται, που θεραπεύει πληγές, που στηρίζει με πράξεις την κοινωνική της συνοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αναφορές του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννη Ανδρίτσου, της κυρίας Μελισσά, Προϊσταμένης της 4ης ΥΠΕ, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρου Παναγιωτίδη, του εκπροσώπου της Kleemann, που ήταν χορηγός των εκδηλώσεων, κ. Δημήτρη Σαββίδη. Ευχαριστίες για τις στοχευμένες παρεμβάσεις του Οργανισμού απηύθυναν στον Πρόεδρό του και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Αικατερίνη Γιαννακούλα Ζιούτα, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας και εκπρόσωπος της ΤΟΜΥ Ελένη Πατλάκη και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Στέλλα Ξάκη.

Από τον Πρόεδρο ‘’Του Χαμόγελου του Παιδιού’’ επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αξία της ένωσης των τοπικών δυνάμεων, με πρωταρχικό κύτταρο τον Δήμο ως εγγυητή της ενδυνάμωσης των κοινωνικών δράσεων για το παιδί.

Η συνεργασία του Δήμου Κιλκίς με ‘’Το Χαμόγελο του Παιδιού’’ και των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στις δράσεις του θα έχει και συνέχεια. Στο πλαίσιό της προγραμματίζεται αιμοδοσία με την Kleemann καθώς και η μεταφορά, με μικρότερη κινητή μονάδα του Οργανισμού, το πολυιατρείο ‘’Ασκληπιός’’, σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Κιλκίς για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Σχολιάστε