My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Χαλκιδική: “Ο αγώνα μας ποινικοποιείται”

syllalitirio-metalleia2Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους να αποτρέψουν την δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή τους καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» με τα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Χθες (Παρασκευή) το πρωί κατέθεσαν ανωμοτί 23 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπόπτων για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Όλοι τους εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης.

Η διαδικασία ξεκίνησε προχθές με την κατάθεση, επίσης με υπομνήματα, των πρώτων τεσσάρων από τους συνολικά 27 υπόπτους. Πρόκειται κυρίως για κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Όλοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα επεισόδια, και αρνήθηκαν τη βαρύτατη κατηγορία της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και του περιβάλλοντος».

Η ογκωδέστατη δικογραφία αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες και περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής φέρεται ότι τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγγελία της κατηγορίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής ήρθε λίγες μέρες πριν τις συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής με την ίδια κατηγορία. Για εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας των «δύο άκρων» έκαναν τότε λόγο σχετικά οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς.

Πηγή: rthess.gr

Σχολιάστε