My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Χέρσο: Έφυγαν πολλοί πρόσφυγες

Πολλοί πρόσφυγες το τελευταίο διάστημα έχουν φύγει από το Χέρσο με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να φιλοξενούνται περίπου 2.200 άτομα. Αυτό τόνισε στο stokokkino.gr, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Χέρσου, Φίλιππος Κοτανίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο καταυλισμός προσφύγων έχουν πλέον λυθεί, αλλά παρ`όλα αυτά δεν υπάρχουν ακόμη κρεβάτια και θα είναι αδύνατον να μείνουν οι πρόσφυγες  για μεγάλο διάστημα σε σκηνές που χρησιμοποιούνται για προσωρινή στέγαση του στρατού.

prosfyges-xersoΑπ` τη πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κιλκίς, Ελένη Αναστασιάδου, τόνισε ότι εκτός από το Χέρσο, που σύμφωνα με την  επίσημη καταγραφή φιλοξενεί 3.987 πρόσφυγες, δεν αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο νέο κέντρο φιλοξενίας στο νομό Κιλκίς. Πρόσθεσε δε, ότι στον καταυλισμό του Χέρσου παραμένουν τα προβλήματα στις υποδομές (λίγα ντουζ-σκηνές) αλλά και στη διαθεσιμότητα του νερού.

ΌΠως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η μεγαλύτερη ανησυχία για όλους συνολικά τους πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς είναι πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής για την μετεγκατάσταση, κάτι το οποίο τους έχουν υποσχεθεί προκειμένου να αναχωρήσουν από την Ειδομένη, διαδικασία που μέχρι στιγμής πραγματοποιείται μόνο μέσω skype, με τους περισσότερους πρόσφυγες να μην καταφέρνουν να κλείσουν ραντεβού.

Σχολιάστε