My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Χάσμα Σισμανίδη – Μπαλάσκα!

tsoggidis-giannisΟ Γιάννης Τσογγίδης εκλέχτηκε πριν λίγο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς με τις ψήφους της πλειοψηφίας συν δυο της μειοψηφίας(σύνολο 27), έναντι 7 λευκών και 5 άκυρων (απουσίαζαν και δυο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας). Όμως, το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στις σαφείς αποστάσεις που πήρε πλέον ο νέος δήμαρχος Δ. Σισμανίδης απ` την προηγούμενη υπό τον Β. Μπαλάσκα διοίκηση του δήμου!

Πράγματι, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη σημερινή (Κυριακή) πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ, ο κ. Σισμανίδης τόνισε ότι η δική του διοίκηση που αρχίζει τώρα δεν είναι συνέχεια καμιάς άλλης κι ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη ν` απολογηθεί για κανέναν!

Μεταξύ άλλων δε, αμφισβήτησε ευθέως τα λεχθέντα απ` τον κ. Μπαλάσκα στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου, περί θετικού υπολοίπου 6,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο του δήμου. “Δεν υπάρχουν λεφτά για κάποια έργα στο λεκανοπέδιο Μουριών, που θεωρούμε ότι θα `πρεπε να `χουν προτεραιότητα”, είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να μην υπάρχει σ` έναν δήμο καμιά μελέτη για έργο που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα!

rousou-faxouridisΚατά τα άλλα φαίνεται πως η πλειοψηφία θύμωσε για το γεγονός ότι ο κ. Τσογγίδης δεν υπερψηφίστηκε κι απ` την μειοψηφία, γι` αυτό και αρνήθηκε να δώσει ψήφο στον προτεινόμενο απ` την παράταξη Τονικίδη για τη θέση του αντιπροέδρου, δηλαδή τον Λάζαρο Παζαρτζικλή. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστούν τρεις ψηφοφορίες για να εκλεγεί ο νέος αντιπρόεδρος – που υποχρεωτικά απ` το νόμο πρέπει να προέρχεται απ` τη μείζονα πλειοψηφία – παίρνοντας τελικά 15 ψήφους.

Όσο για τη θέση του γραμματέα, που την καταλαμβάνει πρόσωπο απ` τη τρίτη σε δύναμη παράταξη (“ΑλλάΖΩ”), εκλέχτηκε με την πρώτη η Αγγελική Αντωνιάδου παίρνοντας 23 θετικές ψήφους.

Σχολιάστε