My Twitter Feed

1 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Η ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Νέος συνεδριακός χώρος σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

Για τη τουριστική προβολή Παιονίας -

Τρίτη, 26 Ιουλίου, 2022

67 προσλήψεις για καθαριότητα -

Σάββατο, 23 Ιουλίου, 2022

Συγχαρητήρια από την Κεραμέως -

Παρασκευή, 22 Ιουλίου, 2022

Χάριν συμφερόντων

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Δεν υπήρξε στο παρελθόν κυβέρνηση που να εξαπάτησε περισσότερο τους πολίτες από τη σημερινή. Κι αυτό γιατί εκ συστήματος η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κρυφή ατζέντα.

Παντού, σε όλους τους τομείς της δημόσιας σφαίρας και σε όλες τις κρίσεις που διαχειρίστηκε, ενώ επιδιώκει να δείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, στην πραγματικότητα βρίσκεται στο πλευρό της άλλης πλευράς, της οικονομικής ολιγαρχίας. Στο πλευρό δηλαδή εκείνων που για να επιτύχουν τους στόχους τους, που είναι η μέγιστη δυνατή κερδοφορία, εκμεταλλεύονται τον πολίτη και τα αγαθά που του ανήκουν.

Άλλοτε αδειάζοντας τα δημόσια ταμεία, άλλοτε αισχροκερδώντας σε βάρος του, και άλλοτε καταστρέφοντας τα δημόσια αγαθά και οικειοποιούμενοι το δημόσιο πλούτο.

Εκ συστήματος η κυβέρνηση άλλα λέει κι άλλα κάνει. Γι’ αυτό και έχει την ανάγκη να στηρίξει την κυριαρχία της στην προπαγάνδα και στην κατευθυνόμενη επικοινωνία, χρηματοδοτώντας και ελέγχοντας τα ΜΜΕ. Για να μπορεί εύκολα να κάνει το άσπρο μαύρο ή και το μαύρο άσπρο.

Ρίχνοντας τελικά την Ελλάδα 40 θέσεις χαμηλότερα, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, στη διεθνή λίστα της ελευθεροτυπίας και του πλουραλισμού των ΜΜΕ.

Η 108η θέση στον κόσμο, δίπλα σε τριτοκοσμικά κράτη της Αφρικής, δεν αντανακλά τίποτε άλλο παρά τη διαρκή προσπάθεια ελέγχου του τύπου από μια κυβέρνηση που έκανε την επικοινωνία εργαλείο πολιτικής επικράτησης και την προπαγάνδα δεύτερη φύση.

Στην υγειονομική κρίση ξεκίνησαν με διθυράμβους, αυτοσυγχαιρόμενοι γιατί έδωσαν λύση στο πρόβλημα της πανδημίας, εκεί όπου οι ευρωπαίοι είχαν δήθεν αποτύχει.

Και εξ αιτίας της επίμονης άρνησής τους να επενδύσουν στο ΕΣΥ, με απώτερη σκοπιμότητα να το ιδιωτικοποιήσουν και να το παραδώσουν και αυτό βορά στον κερδώο Ερμή, βύθισαν την Ελλάδα στο θάνατο. Αφού σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία είμαστε σήμερα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε απώλειες ζωής από την πανδημία, ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ακόμη και σήμερα, εν μέσω θέρους και σε εποχή διεθνούς ύφεσης της πανδημίας, η Ελλάδα έχει εβδομαδιαία 271 θανάτους, που σε καθημερινή βάση σημαίνει 39 απώλειες ζωής.

Το ότι δεν το ανακοινώνουν πλέον καθημερινά, δε σημαίνει ότι δε συμβαίνει…

Για να φτάσουμε στο θλιβερό ρεκόρ θανάτων είπαν του κόσμου τα ψέματα και χρησιμοποίησαν μια σειρά από αντιεπιστημονικά αφηγήματα για τις ΜΕΘ που δήθεν θα προκαλούσαν αύξηση των θανάτων αν αυξάνονταν, για τα πεταμένα λεφτά στην αναβάθμιση του ΕΣΥ και για τις δήθεν ανύπαρκτες μελέτες που αποδεικνύουν τη συμβολή των ΜΕΘ στην αποκατάσταση της υγείας όσων νοσούν βαριά και στη μείωση της θνητότητας από την πανδημία.

Όλα ψέματα σκοπιμότητας με τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και για τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν στο βωμό της αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία. Η οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ, γίνεται και αυτή θύμα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που χρόνια την εποφθαλμιούν.

Αλλά και στην ενεργειακή κρίση ξεκίνησαν με υποσχέσεις ότι τα τιμολόγια του ρεύματος της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ τάχα θα μειώνονταν, επειδή η αγορά δήθεν θα αυτορυθμίζονταν.

Και καταλήξαμε σήμερα να είμαστε ανάμεσα στις χώρες με την υψηλότερη τιμή ρεύματος και με ενεργειακό πληθωρισμό μεγαλύτερο έως 50% από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Κι αυτό όχι μόνο γιατί η αγορά δεν αυτορυθμίστηκε, όπως ψευδώς ισχυρίζονταν. Αλλά πολύ χειρότερα, γιατί οι τιμές ανέβηκαν επειδή η αγορά κερδοσκόπησε και συνεχίζει να κερδοσκοπεί σε βάρος των καταναλωτών. Με τα υπερκέρδη των ενεργειακών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων πλέον και η κάποτε δημόσια ΔΕΗ, να υπολογίζονται σε 4,5 δις.

Κι ακόμη περιμένουμε να υλοποιήσουν την υπόσχεσή τους ότι τα υπερκέρδη θα φορολογηθούν και με αυτά θα υποστηριχθούν οι καταναλωτές ώστε να ανακτήσουν μέρος των απωλειών τους λόγω κερδοσκοπίας.

Το μόνο που φρόντισαν εγκαίρως ήταν να… κοντύνουν με τους υπολογισμούς τους τα υπερκέρδη. Όπως δεν φορολόγησαν τα υπερκέρδη των ενεργειακών επιχειρήσεων, έτσι ακόμη περιμένουμε να μειώσουν και την υψηλή φορολογία των καυσίμων.

Με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα, του τύπου ότι δεν μειώνουν τη φορολογία γιατί έτσι θα ωφεληθούν, λέει, και οι τουρίστες που κυκλοφορούν στη χώρα μας με αυτοκίνητο, έφτασαν την Ελλάδα να είναι σήμερα η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη.

Κι ας μη σκεφτεί κανείς ότι τα δημόσια έσοδα από την υπερφορολόγηση των καυσίμων πηγαίνουν για να ανακουφίσουν τους πολίτες. Γιατί την ίδια ακριβώς σκέψη έκαναν και οι χορηγοί της κυβέρνησης, που απομυζούν τα δημόσια ταμεία, απολαμβάνοντας αναθέσεις και προμήθειες «κάτω από το τραπέζι» πολλών δις ευρώ.

Ίδια ακριβώς πολιτική εξαπάτησης ακολουθούν και στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Χρησιμοποιούν την κλιματική κρίση σαν μόνιμη δικαιολογία για τις φωτιές που πλέον έγινε συνήθεια να σβήνουν από μόνες τους και σαν σταθερό άλλοθι για τις τεράστιες καταστροφές που αφήνει πίσω της η ανετοιμότητα του «επιτελικού τους κράτους». Αντί να κάνουν αυτό που επιβάλλει η επιστήμη, να αξιοποιούν την κλιματική κρίση σαν αιτία για την προσαρμογή του κρατικού μηχανισμού στις νέες συνθήκες και σαν αφορμή για την άσκηση προληπτικής πολιτικής και πολιτικής αποφυγής ή μετριασμού των συνεπειών των ακραίων φαινομένων.

Τους διαψεύδουν όμως και πάλι τα διεθνή στοιχεία. Γιατί αν έφταιγε η κλιματική κρίση, ίδιας έκτασης καταστροφές με την Ελλάδα θα είχαν και τα υπόλοιπα γειτονικά με εμάς μεσογειακά κράτη. Τα οποία όμως, κάτω από τα ίδια ακραία φαινόμενα, έχουν πολύ λιγότερες καμένες εκτάσεις ανά πυρκαγιά. Γιατί απλώς φροντίζουν εγκαίρως για τον καθαρισμό των δασών, για την αντιπυρική τους προστασία και για την ενίσχυση της πυροσβεστικής τους ικανότητας.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου ο όποιος καθαρισμός των δασών που εγκρίθηκε, ξεκίνησε προϊόντος του θέρους και μόλις λίγες μέρες πριν την καταστροφή…

Και στην υπόθεση της διαχείρισης της κλιματικής κρίσης δεν το κάνουν από ανικανότητα, αλλά από σκοπιμότητα και σχεδιασμό. Η κατάργηση των φορέων αξιοποίησης των οικοσυστημάτων που στη συνέχεια καταστρέφονται και οι αλλαγές στο σχεδιασμό των προστατευόμενων περιοχών προκειμένου να επιτρέπεται η δόμηση, η διάνοιξη δρόμων και η εγκατάσταση αιολικών πάρκων, μαρτυρούν τις πραγματικές αιτίες της μεγάλης οικολογικής καταστροφής.

Γιατί κάποιοι κερδίζουν τελικά από τις επενδύσεις στην καμένη γη που αφήνει πίσω της η σκόπιμη ανεμελιά, η ανοργανωσιά και η ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη όλα γίνονται χάριν συμφερόντων. Ο πολίτης υπάρχει για να ακούει τις φτηνές δικαιολογίες και για να πιστεύει στην εικονική πραγματικότητα που του παρουσιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε