My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Φ. Γεννηματά: Να δώσουμε όραμα

gennimataΗ κοινωνία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα το 2015 και 2016, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά στην συνεστίαση της ΝΕ Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο του Κιλκίς, παρουσία 150 περίπου ατόμων.

Τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε δυσανάλογο βάρος ένεκα της κρίσης, η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε: “Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σ` έναν ιστορικό συμβιβασμό συνεργαζόμενοι με τη ΝΔ αλλά οι ψηφοφόροι μας δεν πείστηκαν. Μας επιβλήθηκαν πολιτικές απ` το συντηρητικό κατεστημένο της Ευρώπης. Δεν είμαστε πλέον πλειοψηφικό ρεύμα αλλά  ωστόσο διατηρούμε τις δυνάμεις μας στη κοινωνία.”

“Βρεθήκαμε στην ανάγκη να υποστηρίξουμε πολιτικές, με τις οποίες είμασταν πάντα αντίθετοι”, είπε. “Βρισκόμαστε μπροστά σ` ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αφού θα κριθεί αν θα βγούμε οριστικά απ` το μνημόνιο”, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά, για να παραθέσει στη συνέχεια κυβερνητικές πρωτοβουλίες του κόμματός της σε φιλολαϊκή, όπως είπε, κατεύθυνση.

makridis-stathisΗ κ. Γεννηματά τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη “να δώσουμε όραμα κι όχι απλώς να διαχειριζόμαστε τη κρίση” υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της μεσαίας τάξης.

Το κύριο μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης το είχε στραμμένο προς τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο επανέλαβε τις γνωστές απόψεις του κόμματός της περί άρνησης σε κυβερνητική συνεργασία ή στη συγκρότηση ενιαίας διαπραγματευτικής ομάδας.

“Αν δεν δυναμώσουμε θα ζούμε μια ακραία πόλωση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κι έναν νέο εθνικό διχασμό”, είπε, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό του δεύτερου. Όσο για τη πρώτη, άσκησε κριτική στη κυβέρνηση Καραμανλή κατηγορώντας την για αδράνεια που γιγάντωσε την κρίση.

Για την ΔΗΜΑΡ, η κ. Γεννηματά είπε ότι “ενώ στην αρχή δέχτηκε να βάλει πλάτη στη συνέχεια δείλιασε”, την κάλεσε δε “να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ` αφήσει”.

Απ` την ομιλία της, όμως, δεν έλειψαν κι οι αναφορές στους “58”, απ` τους οποίους ζήτησε να ξεκαθαρίσουν αν θα παραμείνουν όμιλος προβληματισμού ή αν θα μετεξελιχτούν σε κόμμα, προσθέτοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν χαρίζεται, δεν ψάχνει να κρυφτεί κάτω από ομπρέλες”.

Τη κ. Γεννηματά προλόγισε ο γραμματέας της ΝΕ, Σταμάτης Παπουλίδης, τονίζοντας ότι η κόρη του αείμνηστου Γ. Γεννηματά συμβολίζει το όραμα με τη πράξη, το όνειρο με την ουσία, την μεγαλύτερη ιστορική μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης (ΕΣΥ).

“Χάσαμε στη πορεία μας το δρόμο”, είπε ο κ. Παπουλίδης, μιλώντας για λάθη και παραλείψεις, αλλά και για θετικό συνολικά ισοζύγιο προσφοράς του κόμματός του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Γ. Φραγγίδης, ο πρώην δήμαρχος Δ. Τερζίδης, ο διοικητής των νοσοκομείων Θ. Ανθρακίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βλ. Παναγιωτίδης κα.

Σχολιάστε