My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Φόβος λουκέτου σε γραφεία ΕΟΤ

Τη διαμαρτυρία εργαζομένων στα συνοριακά Γραφεία του ΕΟΤ για την διαφαινόμενη υποβάθμιση και κατάργησή τους, δέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης.

teloneio-euzonoiΟι εργαζόμενοι στα συνοριακά γραφεία του ΕΟΤ στη Δοϊράνη ζήτησαν την αρωγή του Επιμελητηρίου ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή και κατάργησης των γραφείων του ΕΟΤ σε βασικές πύλες χερσαίας εισόδου στη χώρα μας.

Πέρα από την απώλεια της εργασίας των εργαζομένων επί δεκαετίες στα γραφεία αυτά, η λειτουργία των γραφείων είναι εξαιρετικά επιβεβλημένη αφού πανταχού ομολογείται ότι η τουριστική βιομηχανία είναι από τους βασικούς πυλώνες στη προσπάθεια ανάτασης της οικονομίας και της χώρας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε τη πλήρη συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους και ταυτόχρονα απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με τις θέσεις του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τονικίδης επεσήμανε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στο Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων, την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδων της χώρας, όπου το γραφείο του ΕΟΤ παραμένει εκτός λειτουργίας την ώρα που θα έπρεπε να λειτουργεί με πλήρη στελέχωση καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Ο κ. Τονικίδης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους στα συνοριακά γραφεία του ΕΟΤ ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στη Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

Η  επιστολή προς Κεφαλογιάννη

“Κυρία Υπουργέ,

Από εργαζομένους στα συνοριακά Γραφεία του ΕΟΤ στο νομό μας, περιήλθε σε γνώση μας το πλαίσιο διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού.

Προς την κατεύθυνση αυτή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας το εξής:

Ο νομός Κιλκίς αποτελεί την μεγαλύτερη χερσαία πύλη εισόδου στη χώρα μας. Διαθέτουμε δυο Μεθοριακούς Σταθμούς σε Ευζώνους και Δοϊράνη. Το αυτονόητο θα ήταν δημιουργία γραφείου ΕΟΤ με πλήρη στελέχωση και σε ασφαλή βάση. Ο Μεθοριακός Σταθμός είναι η πρώτη εικόνα για τον επισκέπτη και το πρώτο χρήσιμο καλωσόρισμά του.

Αντ’ αυτού στο Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων ο επισκέπτης αντικρίζει ένα γραφείο του ΕΟΤ κλειστό χωρίς δυνατότητα ουδεμίας πληροφορίας. Σχετικά καλύτερη είναι η κατάσταση στο Μεθοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Αυτό επομένως που προέχει είναι η δραστική αναβάθμιση των γραφείων του ΕΟΤ με ισχυρή στελέχωση. Μια ενεργεία που κρίνεται επείγουσα αφού σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει θερινή τουριστική κίνηση που για φέτος αναμένεται και πάλι αυξημένη. Η αναβάθμιση των γραφείων του ΕΟΤ δεν συντελείται με περιστασιακές αποσπάσεις λίγων υπαλλήλων, ασχέτων πολλές φορές με το αντικείμενο. Οι εργαζόμενοι σήμερα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους βοηθούμενοι στο πολύτιμο έργο τους  με νέες τοποθετήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή ίσως θα ήταν χρήσιμη η εμπλοκή της Αντιπεριφέρειας όσο και των οικείων των δυο Δήμων. Ανά πάσα στιγμή βέβαια, την όλη προσπάθεια θα μπορούσε να συνδράμει το Επιμελητήριο Κιλκίς ως φορέας που καλύπτει τη δράση σε όλο το νομό.

Κυρία Υπουργέ,

η πολυαναμενόμενη αυξημένη τουριστική κίνηση χρειάζεται τη στήριξη και τη συνεργασία των πάντων.

Πρώτα από όλα απαιτείται η παρουσία των εργαζομένων και η συνδρομή τους  με προσωπικό και σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία.”

Παύλος Σ. Τονικίδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς

Αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ

Σχολιάστε