My Twitter Feed

14 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αγωνία αγροτών για επιδοτήσεις -

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, 2021

Ρύζια: Πατέρας σκότωσε το γιό του! -

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, 2021

Αποχέτευση/δρόμοι σε Γουμένισσα -

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, 2021

Χαιρετίζουν τη νίκη Ανδρουλάκη -

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Παιονία -

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021

Πρώτα χιόνια και στο Ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021

Ιός: Συνέχεια της αποκλιμάκωσης -

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021

Άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη -

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, 2021

Φραγγίδης: Στηρίξτε τον τουρισμό

Για «ανάγκη να στηριχθεί ο Τουρισμός ενάντια σε πανδημία και ακρίβεια» έκανε λόγο σήμερα Τρίτη στη Βουλή ως ειδικός αγορητής ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος τομέα τουρισμού Γιώργος Φραγγίδης.

Στη τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου νομοσχεδίου του Υπ. Τουρισμού, ο κ. Φραγγίδης επεσήμανε την κρίσιμη συγκυρία μέσα στην οποία έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο, με την πανδημία σε κορύφωση και την ακρίβεια να επελαύνει, απειλές που υπονομεύουν την εύθραυστη ανάκαμψη που παρουσίασε ο τουρισμός τους προηγούμενους μήνες. Ανέδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση με ουσιαστικές παρεμβάσεις και χωρίς εμβαλωματικές λύσεις.

Αποδόμησε τις υπεραισιόδοξες δηλώσεις και εκτιμήσεις του υπουργού τουρισμού για τα τουριστικά έσοδα της χρονιάς και τις χειμερινές πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων. Χρησιμοποιώντας στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων (ΠΟΞ), υπογράμμισε ότι η μέση πληρότητα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πανελλαδικά, δεν ξεπερνά το 50% – 60%, με την εξαίρεση κάποιους δημοφιλείς προορισμούς.

Τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα αστικά ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των επαρχιακών πόλεων βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Ο συνεδριακός τουρισμός και οι οργανωμένες εκδρομές έχουν καταβαραθρωθεί, επηρεάζοντας αρνητικά καταλύματα και λοιπές επιχειρήσεις που συνδέονται με αυτά.

Αναφέρθηκε στην καμπάνια χειμερινού τουρισμού και city break, που ενώ είμαστε λίγες μέρες πριν τις γιορτές, ο υπουργός όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά ούτε καν παρουσιάσει. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης του τουρισμού και των επιχειρήσεων ενάντια στην πανδημία και την ακρίβεια, προτείνοντας μέτρα στοχευμένης στήριξης, σε διάλογο με τους τουριστικούς φορείς.

Σε σχέση με το νομοσχέδιο, ξεχώρισε σε σημασία τα άρθρα που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού – πρόταση που φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια – και την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας, που μπορεί να αποτελέσουν πολύ προσοδοφόρο κεφάλαιο του ελληνικού τουρισμού. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στις διατάξεις, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα και πραγματικό όφελος για τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες.

Τέλος, αφού επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του υφιστάμενου τουριστικού μοντέλου με έμφαση στη βιωσιμότητα, στις επενδύσεις και στην ψηφιοποίηση, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της αρχής του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

Σχολιάστε