My Twitter Feed

21 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε σε μονοψήφιους αριθμούς -

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 2021

Αγώνας για εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ -

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 2021

“Αναξιοπιστία και εμπαιγμός” -

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 2021

Διώξεις αντί ικανοποίηση αιτημάτων -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

Το ΚΙΝΑΛ για τη Πρωτοβάθμια Υγεία -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα στο πλευρό Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΣ Παιονίας στις 13 Φεβρουαρίου -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Φεύγουν οι αγωγοί από αμίαντο

Υπογράφτηκε η σύμβαση για ένα σημαντικό έργο της πόλης του Κιλκίς, που αφορά την αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης από αμίαντο.

ydreusiΌπως σημειώνει ο δήμος, μετά από περίοδο τριάντα ετών θα γίνει αντικατάσταση των αγωγών από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες με νέους αγωγούς από πολυαιθυλένιο, υλικό το οποίο είναι περισσότερο φιλικό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή, ενώ ένα πρόσθετο όφελος θα είναι και η μείωση  των διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης.

 Οι εργασίες αντικατάστασης των αγωγών θα γίνουν  στην περιοχή των Στενημαχίτικων, πάνω από το ύψος της οδού Βενιζέλου καθώς και στην περιοχή του Ζωοπάζαρου και θα είναι εκτεταμένες αφού θα αλλάξουν οι σωληνώσεις σε ζώνη δεκαπέντε περίπου χιλιομέτρων.

  Σύμφωνα με το διάγραμμα των εργασιών προβλέπονται:

  • χωματουργικές εργασίες (εκσκαφή και επίχωση σκάμματος)
  • τοποθέτηση 14.800μ. περίπου δικτύου ύδρευσης ΡΕ, ονομαστικής διαμέτρου Φ90,Φ125 και Φ315, ονομαστικής πίεσης 10 atm
  • τοποθέτηση κεντρικών φρεατίων ελέγχου του δικτύου
  • συνδέσεις ιδιωτικών παροχών με το νέο δίκτυο ύδρευσης
  • αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στη θέση ορύγματος υπογείου δικτύου.

Για την κατασκευή του έργου θα γίνει εκσκαφή κατά μήκος του εσωτερικού υφιστάμενου οδικού δικτύου, μέσου βάθους περίπου 1,40μ.

deyak3Ο κ. Σισμανίδης δήλωσε ότι με αυτή την παρέμβασή της η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ενισχύει και εκσυγχρονίζει τις υποδομές ύδρευσης στην πόλη του Κιλκίς προς όφελος των δημοτών.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μειοδοτικό διαγωνισμό, που προηγήθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, δήλωσαν συμμετοχή δεκαοκτώ εταιρίες. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία ”Μεταλλινός Αθανάσιος ΕΔΕ” με ποσοστό έκπτωσης 55,67%. Η συμβατική αξία του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 1.480.000 ευρώ, ανέρχεται με βάση την προσφορά του αναδόχου στο ποσό των 656.067,50 ευρώ.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης της κατασκευής των εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Κ ενώ συγχρόνως καταβάλλεται προσπάθεια να επιχορηγηθεί από το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Παράλληλα η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και για την αντικατάσταση του υπολοίπου υδρευτικού δικτύου της πόλης και έχει ολοκληρώσει  τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Τη σύμβαση για το έργο υπέγραψε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου σύμβαση με τον ανάδοχο Αθανάσιο Μεταλλινό, ο δήμαρχος και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δημήτρης Σισμανίδης, παρουσία και του διευθυντή της επιχείρησης Ηλία Αβραμίδη.

Σχολιάστε