My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Φεστιβάλ: Εγκαίνια με υποσχέσεις

festival-kouklotheatrouΠραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα χθες Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς τα εγκαίνια του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς!

Το πολυπληθές κοινό βυθίστηκε στα ”Όνειρα της άμμου” , μιας έξυπνης και τρυφερής παράστασης από το νεοσύστατο Ισπανικό θίασο YTUQUEPINTAS, όπου οι συντελεστές, με υλικό μια χούφτα άμμου έπλασαν ρομαντικές ιστορίες και με μοναδική εφευρετικότητα ταξίδεψαν τους θεατές σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Τα εγκαίνια κήρυξε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην προοπτική του Φεστιβάλ υπογράμμισε ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής η διατήρησή του. Ανέφερε μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος δεσμεύθηκε για τη ένταξή του Θεσμού στο νέο Ε.Σ.Π.Α. – Σ.Ε.Σ, υπό την προϋπόθεση της διάθεσης πιστώσεων για τον Πολιτισμό.

sismanidisΠάντως, ο κ. Σισμανίδης παρουσίασε και ως εναλλακτική δυνατότητα, σε περίπτωση που παρουσιαστούν χρονικές καθυστερήσεις στο εν λόγω πρόγραμμα, τη συνέχιση του Φεστιβάλ από ίδιους πόρους του δήμου.

Την έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας χαιρέτησαν, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης και  ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Χουάνχο Κοράλλες. Τηλεγραφικό χαιρετισμό απέστειλε ο σύμβουλος της Ισπανικής Πρεσβείας, αρμόδιος για πολιτιστικά θέματα, Χουάν Σαενθ Δε Ερέδια.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης, οι πρώην δήμαρχοι Τάσος Αμανατίδης και Δημήτρης Τερζίδης, η Διευθύντρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Μόνικα Ζέκα, η πρόεδρος της UNIMA Αγγελική Γουναρίδου, η διευθύντρια του Φεστιβάλ Μπιλμπάο, Κόνζα Ντε Λα Κάζα, η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Παγκόσμιας Ένωσης Κουκλοπαικτών Ταμίκο Ονάγκι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου.

Σχολιάστε