My Twitter Feed

21 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Αμοιρίδης τις διαφοροποιήσεις -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Επιχορήγηση ΓΝΚ από Δήμο Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

«Πράσινο φως» για σύνδεση ΒΙΠΕ -

Τετάρτη, 20 Μάρτιος, 2019

Αλέξανδρος: 6ος και βλέπει ψηλότερα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

«Ψίχουλα» για την επιχειρ/κότητα -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Τσαντάκης με μεγάλη συγκέντρωση -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Σκληρά μέτρα για οφειλέτες -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Για ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού -

Δευτέρα, 18 Μάρτιος, 2019

Φαχουρίδης: Ομιλία στη Ν. Σάντα

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ», διοργάνωσε η ΚΟΒ Γαλλικού του ΚΚΕ, το Σάββατο 16 Μαρτίου, στη Νέα Σάντα, με ομιλητή το Γιάννη Φαχουρίδη, Υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, εισηγητικά ανέφερε ότι το ΚΚΕ δίνει ενιαία τη μάχη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί είναι ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός τόσο στο Τοπικό όσο και στο Κεντρικό επίπεδο, για να μπορεί να λαός να βγει πιο δυνατός, να διεκδικήσει και να έχει κατακτήσεις με βάση τις ανάγκες του.

Σημείωσε ότι η Τοπική Διοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Κιλκίς έχει εφαρμόσει κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όλη αυτά τα χρόνια, μια πολιτική που τσακίζει την πλειοψηφία των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, της νεολαίας.

Ο Δήμος Κιλκίς συνεχίζει, όλα αυτά τα χρόνια, να φορτώνει με τοπικούς φόρους και ανταποδοτικά τέλη τους δημότες του Κιλκίς, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις των υποψήφιων το 2014 ότι θα μειωθούν οι φόροι.

Συνεχίζει, επίσης, να εμπορευματοποιεί και να ιδιωτικοποιεί μια σειρά υπηρεσίες μεταφέροντας το κόστος στο λαό τα περιοχής, δίνοντας πολλά έργα σε εργολάβους, αντί να τις πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του Δήμου, με μικρότερο κόστος και πιο σύντομα.

 Η εμπορευματοποίηση ενισχύεται ιδιαίτερα στο ζήτημα του νερού, όπου το εργαστήριο ελέγχου της ποιότητας της ΔΕΥΑΚ έχει εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργεί, γιατί εδώ και χρόνια έχουν λήξει οι συμβάσεις με τους εργαζόμενους και δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό. Έτσι ο έλεγχος δίνεται σε ιδιωτική εταιρία, με πολύ αυξημένο κόστος. Την ίδια ώρα βέβαια, η τιμή του νερού παραμένει στα ύψη, οι επισκευές στο δίκτυο είναι περιορισμένες, ενώ και η ποιότητα δεν είναι διασφαλισμένη στο σύνολο του Δήμου.  Επίσης δεν υπάρχει ούτε ολοκληρωμένο δίκτυο αποχέτευσης στο σύνολο του Δήμου, με πάρα πολλά χωριά να χρησιμοποιούν ακόμα το 2019 βόθρους.

Ακόμα, η Διοίκηση του Δήμου Κιλκίς, δεν έχει διεκδικήσει ποτέ ουσιαστικά τα χρωστούμενα από την κυβέρνηση, πόρους που έχουν παρακρατηθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν δίνονται στο Δήμο.

Ενώ, έχει αφήσει στην τύχη τους τα θέματα της σχολικής στέγης, του ελέγχου, των επισκευών, της κατασκευής αιθουσών και νέων σχολείων. Επιπλέον, δεν παίρνει μέτρα για να ενισχυθούν οικονομικά οι σχολικές επιτροπές και να μην βάζουν οι γονείς από την τσέπη τους χρήματα για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων.

Αντίστοιχη πολιτική εφαρμόζει και με τους παιδικούς σταθμούς, όπου αντί να διευρύνεται το δίκτυο, να ικανοποιούνται τα αιτήματα περισσότερων οικογενειών, να μειώνονται τα τροφεία, να είναι μόνιμο το προσωπικό, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και έτσι απαξιώνονται οι παιδικοί σταθμοί, μέχρι του σημείου να κλείνουν.

Τέλος, ο Γιάννης Φαχουρίδης, ανέφερε, ότι μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων και των αναγκών του λαού του Κιλκίς και κατέθεσε σειρά προτάσεων για να βελτιωθεί η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου, την ίδια στιγμή που αυτές οι προτάσεις απορρίπτονταν από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αλλά και από την μείζονα αντιπολίτευση, η οποία εκτός των άλλων στήριζε τις βασικές κατευθύνσεις της Διοίκησης, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό.

Γι’ αυτό και στις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, ο λαός της περιοχής πρέπει να εγκαταλείψει τα όποια ψευτο-διλήμματα μπαίνουν στο προσκήνιο και να απαντήσει καθαρά αν θα επιλέξει να αφήσει να συνεχίζεται αυτή η πολιτική που πετσοκόβει δικαιώματα και ανάγκες του λαού ή θα δυναμώσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Στα πλαίσια της εκδήλωση ανακοινώθηκαν και ορισμένα πρώτα ονόματα υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων από τη ΔΕ Γαλλικού, τα οποία είναι:

  • Αϊβαζίδης Βασίλης, από το Καμπάνη, αγρότης.
  • Κέλνερ Πασχάλης, από το Καμπάνη, ιδιωτικός υπάλληλος.
  • Σαββίδης Κώστας, από το Λαοδικηνό, αυταπασχολούμενος.
  • Τζανάκης Γιώργος, από τη Νέα Σάντα, αυτοαπασχολούμενος.
  • Φέλλιας Χρήστος, από το Γαλλικό, αυτοαπασχολούμενος.
  • Χριστοδουλίδης Περικλής, από τη Νέα Σάντα, υπάλληλος ΕΛΤΑ.
Σχολιάστε