My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τι υποσχέθηκε ο Μηταράκης

Τί απέφερε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο Πολύκαστρο και στο Κιλκίς; Υποσχέσεις όπως:

    • Ακυρώνεται η απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης για την εγκατάσταση οικίσκων με σταθερές κατασκευές στο καμπ της Νέας Καβάλας.
    • Εντός των επόμενων εβδομάδων ξεκινά η απομάκρυνση των μεταναστών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της ΠΕ Κιλκίς, όπως το ξενοδοχείο Δήμητρα στο ΣΣ Μουριών στο οποίο διαμένουν 300 μετανάστες και δυο ξενοδοχεία στο Πολύκαστρο. Η αποχώρηση θα γίνει σταδιακά και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
    • Θα υπάρξει μέριμνα για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στην τοπική κοινότητα και τους κατοίκους της Ν. Καβάλας, οι οποίοι ζημιώθηκαν από ενέργειες μεταναστών.
  • Το επόμενο διάστημα θα έχουμε σημαντική μείωση του αριθμού των μεταναστών στο καμπ της Ν. Καβάλας, έτσι ώστε σύντομα η αναλογία μεταναστών – τοπικού πληθυσμού στο Κιλκίς να είναι η προβλεπόμενη.

Όλα αυτά, σύμφωνα και με τον υφυπουργό και βουλευτή Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μηταράκη στις συναντήσεις εργασίας με τους δημάρχους Κώστα Σιωνίδη και Δημήτρη Κυριακίδη, καθώς και με μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Κίνησης Πολιτών του Δήμου Παιονίας, όπως και στην επίσκεψή του στη δομή της Ν. Καβάλας.

Εμείς, θα περιμένουμε να δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα (πόσο;) αν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και ποιες, του υπουργού, καθώς και τις αντιδράσεις παραγόντων και φορέων της τοπικής κοινωνίας για το περιεχόμενο των δεσμεύσεων.

Επιβαρυμένοι

Από την ενημέρωση και τη συζήτηση που έγινε με τον υπουργό Μετανάστευσης βγήκαν τα εξής συμπεράσματα:

    • Η ΠΕ Κιλκίς είναι η περισσότερο επιβαρυμένη από τη μεταναστευτική κρίση περιφερειακή ενότητα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ήδη από το 2015.
    • Η Δομή της Νέας Καβάλας έχει αυξημένο αριθμό μεταναστών, που ξεπερνά, σε συνδυασμό και με τους υπόλοιπους μετανάστες, την αναγκαία και επιθυμητή αναλογία μεταναστών-τοπικού πληθυσμού.
  • Οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, λόγω της εγγύτητας με τα σύνορα, απαιτούν και ιδιαίτερη μέριμνα από την πλευρά της Κεντρικής Κυβέρνησης, ως προς τη διαχείρηση και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού ζητήματος.

Τον κ. Μηταράκη συνόδευαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου, Μανώλης Λογοθέτης και ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων, Ευάγγελος Κωνσταντίνου. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Καβάλας, Λάμπρος Σκατζούρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ΣΣ Μουριών Δήμος Σεμερτζόγλου, καθώς και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη.

Σχολιάστε