My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Υπογραφές για σωτηρία Νοσοκομείου Γουμένισσας

nosokomeio-goumenissasΠολίτες προχωρούν σε συλλογή υπογραφών μέσω του Διαδικτύου για τη σωτηρία του Νοσοκομείου Γουμένισσας. Στο κείμενο που συνοδεύει την σχετική πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

Απογοητευτική είναι η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, το οποίο εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 30.000 κατοίκων. Όπως καταγγέλλει η κ. Ζωτάκη, γίνονται μετακινήσεις γιατρών (καρδιολόγου, γυναικολόγου, μικροβιολόγου, παιδιάτρων και χειρουργών) από τη Γουμένισσα στο νοσοκομείο Κιλκίς, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες στο Κιλκίς. Αποτέλεσμα είναι, εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο Γουμένισσας, να είναι αδύνατη η κάλυψη σε 24ωρη βάση των δύο κλινικών της παθολογικής και της χειρουργικής.
«Σοβαρότερο είναι το πρόβλημα με τον παιδίατρο, ο οποίος είναι μόνο ένας και καλείται να εξυπηρετήσει 2.500 παιδιά. Προβληματική είναι και η λειτουργία του ΕΚΑΒ, το οποίο καλύπτει μόνο το δήμο Κιλκίς, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Οι αρμόδιοι οδηγούν σε κλείσιμο τα δύο νοσοκομεία και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε». Η σταδιακή αποδυνάμωση του Νοσοκομείου από ιατρικό προσωπικό προκαλεί πληθώρα αντιδράσεων και αναταράξεων στη κοινωνία της Παιονίας. Η αποδυνάμωση άρχισε να γίνεται εμφανής με τις μετακινήσεις των ιατρών στο Νοσοκομείο του Κιλκίς , για εφημερίες όπως του Καρδιολόγου , του Γυναικολόγου και της Μικροβιολόγου . Παιδίατρος δεν υπάρχει από τις αρχές του 2013 . Στην ευρύτερη περιοχή της Παιονίας υπάρχουν 3.000 παιδιά από 5 έως και 14 ετών, πλην των νηπίων, τα οποία χρήζουν άμεσης ανάγκης από παιδίατρο και τα οποία κατά συνέπεια αναγκάζονται να μετακινούνται προς το Νοσοκομείο του Κιλκίς ( 50 χλ.) αλλά και προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Η καθημερινή λειτουργία των Εξωτερικών ιατρείων με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων (Καρδιολόγου, Γυναικολόγου, Παιδιάτρου, Ορθοπεδικού κτλ.)είναι ανελλιπής.

Η παραμονή των δυο κλινικών του Νοσοκομείου της παθολογικής και της χειρουργικής είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Η Παθολογική κλινική προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους της Παιονίας αλλά και της ευρύτερης υγειονομικής περιφέρειας. Ενώ όλα λειτουργούσαν άψογα με τη συνταξιοδότηση ενός εκ των παθολόγων άρχισε να υπολειτουργεί η Παθολογική Κλινική με αποτέλεσμα να γίνονται αναγκαστικά εξιτήρια ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω ανελλιπούς κάλυψης των εφημεριών της κλινικής. Στη Χειρουργική κλινική λαμβάνουν χώρα διάφορα χειρουργεία, σε ασθενείς όχι μόνο του Δήμου Παιονίας αλλά και όλου του νομού Κιλκίς και όχι μόνο .Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη πλήρους κάλυψης των εφημεριών όλου του μήνα κάτι που φυσικά είναι ανύπαρκτο με τον υπάρχοντα αριθμό των δυο και μόνο Χειρουργών. Ο κάτοικος της Παιονίας νιώθει σιγουριά και ασφάλεια όταν γνωρίζει ότι πολύ κοντά του βρίσκεται ο Παιδίατρος ,ο Παθολόγος ο Χειρουργός.

Το Μικροβιολογικό και το Ακτινολογικό Εργαστήριο εξυπηρετούν καθημερινώς πολύ κόσμο . Λόγω ύπαρξης ενός μόνο Ακτινολόγου δεν καλύπτονται οι περισσότερες εφημερίες του μήνα -ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ- με αποτέλεσμα τα περιστατικά που χρήζουν ακτινολογικής εκτίμησης να αποστέλλονται στα πλησιέστερα ακτινολογικά εργαστήρια των εφημερευόντων νοσοκομείων. Δεν καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά από το ΕΚΑΒ στον Δήμο Παιονίας , παρά μόνο στον Δήμο του Κιλκίς , όπως επίσης είναι ανεπαρκής η κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων από τους Γενικούς ιατρούς.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις μετακινήσεις των ιατρών και την υποβάθμιση των κλινικών. Ζητούμε να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο μας όπως λειτουργούσε εδώ και 75 χρόνια. Ζητούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις καλύτερες παροχές υγείας στους ήδη ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας.

Εδώ και χρόνια βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κλεισίματος του Νοσοκομείου Γουμένισσας. Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, ακολουθείται σκόπιμα πολιτική απαξίωσής του. Το γεγονός αυτό φέρνει μπροστά μας την αδυναμία του ίδιου του νοσοκομείου να λειτουργήσει για να εξασφαλίσει την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Αιτία είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας, με στόχο την εμπορευματοποίηση της, που ακολουθήθηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις. Στόχο έχουν να οδηγήσουν το νοσοκομείο να κλείσει από μόνο του αφού δε θα μπορεί να εξυπηρετήσει πρακτικά τις ανάγκες του πληθυσμού για υγεία.

Πιο συγκεκριμένα για τις ελλείψεις που άμεσα πρέπει να καλυφθούν:

Ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Καμία μετακίνηση ιατρών σε άλλο νοσοκομείο, προκήρυξη και κάλυψη άμεσα όλων των απαραίτητων θέσεων.

-Παιδίατροι, ανάγκη καθημερινής και 24ωρης κάλυψης του δήμου Παιονίας.

-Καρδιολόγος, άμεση κάλυψη της νέας θέσης επικουρικού που πρόσφατα προκηρύχθηκε και προκήρυξη νέας θέσης μόνιμου καρδιολόγου.

-Γυναικολόγος, για καθημερινή κάλυψη των πρωινών ιατρείων.

-Ακτινολόγος, Μικροβιολόγος. Καθημερινή και 24 κάλυψη του νοσοκομείου με εργαστηριακές εξετάσεις.

-Παθολόγος, Χειρουργός. Κάλυψη των εφημεριών των κλινικών από ειδικό ιατρό.

-Ορθοπαιδικός. Απαιτούμε άμεσα διορισμό.

Έλλειψη – μη κάλυψη της 24ωρης βάρδιας από τραυματιοφορέα

· Ελλιπής κάλυψη των κατοίκων του δήμου Παιονίας σε επείγουσα ιατρική που αδυνατεί να καλυφθεί από το κέντρο του ΕΚΑΒ στο Κιλκίς. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ της περιοχής, και την ενίσχυση του με όλα τα αναγκαία μέσα και εξοπλισμό, με βάση τις ανάγκες σε επείγουσα ασφαλή και δωρεάν αντιμετώπιση των περιστατικών που έχουν ανάγκη. Προσλήψεις οδηγών ασθενοφόρου και στο ΓΝ – ΚΥ Γουμένισσας.

· Πλήρης κάλυψη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, φάρμακα και αναλώσιμα υλικά για την καθαριότητα, τη σίτιση, τα εργαστήρια, τις κλινικές και τα ΤΕΠ.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική καθιστά λειψή τη λειτουργία του νοσοκομείου ακόμα και σήμερα. Η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας από τις κυβερνήσεις, που στόχο έχει να αυξηθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών στον κλάδο (φάρμακο, ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά εργαστήρια), οδηγεί ταχύτατα στην επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων, του λαού, των ασθενών. Ειδικά σήμερα που κόβονται μισθοί και συντάξεις, που αυξάνεται η φοροαφαίμαξη με χαράτσια, αύξηση ΦΠΑ, πληρωμές για παιδεία κλπ, κανένας ασθενής δεν πρέπει να πληρώνει για την υγεία του.

Κανένας να μη βάλει το χέρι στην τσέπη για την υγεία τη δική του και των παιδιών του!!”

Οι υπογραφές εδώ.

Σχολιάστε