My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Υπηρετουν στη Γουμενισσα, εφημερευουν στο Κιλκις

Τα περιστατικά του παιδιατρικού και γυναικολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γουμένισσας εξυπηρετούνται από τα αντίστοιχα του Κιλκίς, απάντησε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης, σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Ιγνατιάδη. Στην απάντησή του, υπογραμμίζοντας ότι “οι γιατροί του Παιδιατρικού και του Γυναικολογικού-Μαιευτικού τμήματος, κάνουν κανονικά την ημερήσια υπηρεσία τους στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και το βράδυ κάνουν τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς”, ο κ. Μπόλαρης τονίζει μεταξύ άλλων:

“Η λογική της πληθώρας πόρων σε ένα νοσοκομείο είναι ενδεικτική ενός μοντέλου που έχει καταρρεύσει. Ο μικρός αριθμός περιστατικών που εξυπηρετούνταν στα παραπάνω τμήματα του Νοσοκομείου Γουμένισσας τα τελευταία χρόνια – από ελάχιστα έως καθόλου, κάποια έτη – δεν δικαιολογούν θέσεις ιατρικού προσωπικού και πόρους όταν αυτοί μπορούν να διατεθούν στο κοντινό Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και να εξυπηρετούν μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν ανάγκη.

Η λογική της διάθεσης κι άλλων κονδυλίων με πενιχρή απόδοση, δεν έχει θέση σε μια χώρα με οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα. Εκεί βρίσκεται κι η ουσία της διασύνδεσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με το νομοσχέδιο που υλοποίησε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στόχο της ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο καλύτερος συντονισμός των μονάδων του Υπουργείου Υγείας με τη διασύνδεση μεγάλων με μικρότερα νοσοκομεία, ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη και στοχευμένη υπηρέτηση των πολιτών. Δεν ωφελεί να υπερασπίζεται κανείς ένα σύστημα που αποδεδειγμένα ήταν αναποτελεσματικό και σπάταλο.

Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας, διασυνδεδεμένου με το Νοσοκομείο Κιλκίς, οι γιατροί του Παιδιατρικού και του Γυναικολογικού-Μαιευτικού τμήματος, κάνουν κανονικά την ημερήσια υπηρεσία τους στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και το βράδυ κάνουν τις εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Με το συντονισμό που επιτυγχάνεται μέσω της διασύνδεσης, υπηρετείται καλύτερα και συνολικά ο πληθυσμός του νομού Κιλκίς.”

Σχολιάστε