My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Υπερ στρατοπεδων λαθρομεταναστων, η ΠΕΔ

Υπερ της λειτουργίας  “προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε φυλασσόμενους και καλά οργανωμένους χώρους” τάχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του, για το θέμα των στρατοπέδων παράνομων μεταναστών.

Το σχετικό ψήφισμα, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η συνεδρίαση, έχει ως εξής:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης παράνομων μεταναστών σε αστικά κέντρα, από το οποίο προκύπτουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για τους ανθρώπους αυτούς. Τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πολιτικών αντιμετώπισης του ζητήματος, μία από τις οποίες είναι και η λειτουργία προσωρινής 

φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε φυλασσόμενους και καλά οργανωμένους χώρους.

Αναγνωρίζει επίσης ότι το μέτρο της φιλοξενίας σε τέτοιους χώρους μέχρι την επαναπροώθησή τους είναι παγκοσμίως από τα ενδεδειγμένα μέτρα που ήδη συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Ωστόσο, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα τα οποία εάν δεν ρυθμιστούν καθιστούν το όλο εγχείρημα από λύση ενός κοινωνικού ζητήματος σε αιτία δημιουργίας πολλών νέων. 

Έτσι, το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα όπως: 
1. Η επιλογή των χώρων λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων να γίνει έπειτα από ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, φυσικός φορέας έκφρασης των οποίων είναι οι Δήμοι. 
2. Η λειτουργία τέτοιων χώρων να έχει μηδενική κοινωνική όχληση. Αυτό αφορά την απόσταση τους από κατοικημένες περιοχές (σχολεία, πάρκα κλπ), τη φύλαξή του και την εν γένει λειτουργία του. 
3. Η τήρηση μίας αρχής ως πάγιας που εγγυάται την ενίσχυση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης του κάθε κέντρου από τις τοπικές δυνάμεις (σε προσωπικό, τροφοδότηση, κατασκευή, εξοπλισμό κλπ). 

Το ΔΣ επίσης τονίζει ότι: 

– Δυστυχώς η προώθηση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος προωθείται εν αγνοία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, καθώς η Κεντρική Εξουσία για μία ακόμη φορά δείχνει ότι δεν επιθυμεί τη βοήθεια των Δήμων. Έτσι εξακολουθεί να ακολουθεί δρόμους υπερσυγκέντρωσης, σε αντίθεση με τις αρχές της Αυτοδιοίκησης και της Αποκέντρωσης, που διεθνώς αναπτύσσονται. 

– Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό θέμα προωθείται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για προχειρότητες και λανθασμένες κινήσεις. Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον ασφυκτικών προθεσμιών και με απειλές για τη χώρα εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις. 

– Αυτοί που σηκώνουν τη σημαία του ρατσισμού, τη σημαία της εξόντωσης αυτών των ανθρώπων απόψεις που είναι εθνικά ζημιογόνες, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σηκώνουν άλλη σημαία εναντίον αυτής της προσπάθειας που θα λύσει το πρόβλημα. 

– Κεντρική εξουσία και πολιτική ηγεσία αλλά και όσοι έχουν το προνόμιο να μιλούν δημόσια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μη αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα επωάζεται μέσα στη χώρα το «αυγό του φιδιού», ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, που μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς. 

– Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πλήρη αίσθηση της ιστορικής ευθύνης, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, δηλώνει την παρουσία της και καταθέτει τη συνδρομή της για την επίλυση του.”

Σχόλια
One Response to “Υπερ στρατοπεδων λαθρομεταναστων, η ΠΕΔ”
  1. Ο/Η john λέει:

    ti kai an ginoun xilia stratopeda lathrometanaston. to provlima den leinetai apo tin stigmi pou ta sinora einai afilakta kai kathimerina mpanoun nees ordes lathrometanaston pou kataligoun sta megala astika kentra..

Σχολιάστε