My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Τώρα μέτρα για τους εργαζόμενους”

Σε κοινή ανακοίνωσή τους με τίτλο “ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα προστασίας τα υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων”, η Τ.Ε. Κιλκίς και η Τ.Ε. Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:

Συναδέλφισσα/έ

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσένα που εργάζεσαι στις βιομηχανίες του νομού Κιλκίς και αγωνιάς από τη μία για την υγεία σου και της οικογένειάς σου και από την άλλη για να μην χάσεις το μεροκάματό σου.

Κάθε μέρα ακούμε τους σημερινούς κυβερνώντες της ΝΔ, αλλά και τους προηγούμενους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, τοπικούς παράγοντες, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες κ.ά. να μας λένε, κουνώντας το δάχτυλο: «Έχεις ατομική ευθύνη, μην βγαίνεις από το σπίτι γιατί εσύ θα είσαι υπεύθυνος για την άνοδο των κρουσμάτων, για τους θανάτους των συνανθρώπων μας».

Τους λέμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας αναλαμβάνει την ατομική του ευθύνη και παραμένει σπίτι, όμως δεν αποφασίζουμε όλοι μαζί για το αν θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα «όπλα» που χρειάζονται οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης, αν θα έχουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, αν θα καλυφθούν τα τεράστια κενά σε κλίνες ΜΕΘ, αν θα στελεχωθούν τα νοσοκομεία από υγειονομικό προσωπικό.

Όλοι αυτοί δεν λένε κουβέντα για τους βιομηχανικούς χώρους που λειτουργούν, ακόμα και με εκατοντάδες εργαζόμενους, και αποτελούν βασικές εστίες διασποράς του ιού. Αυτό έδειξε και η πρόσφατη απώλεια του 52χρονου συναδέλφου μας σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕ Σίνδου, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στην εργασία του.

Απευθυνόμαστε σε εσένα που…

…δουλεύεις στην KLEEMANN ή στα εργοστάσια των Τροφίμων όπως στη EURIMAC, στην Unismac, στην ΚΟΝΒΑ (TRATA), στον Κουκάκη και βλέπεις τη δουλειά να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, να αναγκάζεσαι σε αυτές τις συνθήκες να «συγχρωτίζεσαι» με δεκάδες συναδέλφους σου δουλεύοντας υπερωρίες ακόμα και Σάββατα, την ίδια ώρα που σε καλούν, αφού δουλέψεις χωρίς πολλές φορές να τηρούνται οι αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας… να κλειστείς στο σπίτι σου.

… δουλεύεις στην Real Tobacco και βλέπεις να εφαρμόζονται από την πρώτη μέρα όλα τα αντεργατικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση μειώνοντας τον μισθό σου στο 50% μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.

…δουλεύεις στην Τσιγκομετάλ, στην Εγνατία Χυτήριο, στην Crystal, στη Fieratex και η εργοδοσία σε έβγαλε σε αναστολή εργασίας και καλείσαι να ζήσεις με 530 ευρώ τον μήνα, που δεν θα πάρεις τώρα το δώρο του Πάσχα.

…δουλεύεις στην Alumil και στην TORRE που εξαναγκάζεσαι λόγω της μείωσης της παραγωγής να πάρεις μέρες από την κανονική σου άδεια, που σε πολλές περιπτώσεις έρχονται να προστεθούν στις άδειες που έπρεπε να πάρεις για να κρατήσεις τα παιδιά και βλέπεις το ενδεχόμενο να πάρεις άδεια «άνευ αποδοχών».

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Μαζί με τα σωματεία μας διεκδικούμε τώρα:

  • Να μην υπάρξει καμία μείωση των ήδη πενιχρών αποδοχών μας, να καλύψει η εργοδοσία τον μισθό μας πέρα από τα 800 ευρώ, να δοθεί τώρα το δώρο του Πάσχα
  • Να μην δοθεί καμία κανονική άδεια υποχρεωτικά, ο εργαζόμενος αποφασίζει για το πότε θα ξεκουραστεί και όχι η εργοδοσία ανάλογα με τον όγκο της παραγωγής!
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, που να τους προστατεύουν πραγματικά και όχι στοιχειώδη και ελλιπή μέτρα που προσαρμόζονται στη λογική του κόστους – οφέλους.
  • Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις ιατρικού υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας του εξοπλισμού και των αποθεμάτων τους, για να μπουν στην υπηρεσία των αναγκών υγείας του λαού σε συνθήκες πανδημίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

Όλη την τελευταία δεκαετία έχουμε αποκτήσει μεγάλη πείρα, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα! Πληρώσαμε την κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και την πανδημία!

Ρωτάμε:

  • Για ποιο λόγο σήμερα που η επιστήμη καλπάζει, να διαλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, επειδή δεν έχουμε τα απαραίτητα κρεβάτια ΜΕΘ ή τους αναγκαίους αναπνευστήρες;
  • Για ποιον λόγο σήμερα ζούμε με την εργασιακή ανασφάλεια και καθημερινά τα βγάζουμε όλο και δυσκολότερα πέρα, ενώ κάποιοι λίγοι γίνονται πλουσιότεροι από την εργασία μας και μας κουνάνε το δάχτυλο όταν ζητάμε τα αυτονόητα;
  • Για ποιον λόγο, είτε στην κρίση τους, είτε στην ανάπτυξή τους, με ή χωρίς ευρωομόλογα, με δεξιές ή «αριστερές» κυβερνήσεις η ζωή μας χειροτερεύει και μας καλούνε να δεχτούμε και να προσαρμοστούμε με την εκμετάλλευση και την αδικία;

Ο λόγος είναι ότι όλος αυτός ο πλούτος δεν παράγεται για να καλύψει τις δικές μας ανάγκες, αλλά για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών, των καπιταλιστών. Έχουν την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, το κράτος λειτουργεί για τα συμφέροντά τους, κι έτσι μπορούν να βγάζουν τα κέρδη τους πάνω στη δικιά μας πλάτη, από τη δικιά μας απλήρωτη εργασία.

Έτσι η ανθρώπινη ζωή, η υγεία, το σύνολο των αναγκών του ανθρώπου περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αφού αντιμετωπίζονται σαν κόστος και δεν μπαίνουν στο επίκεντρο της παραγωγής, της κοινωνίας όπως θα έπρεπε να είναι. Πολλοί από εσάς, που ζήσατε στις πρώην Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, γνωρίσατε από κοντά τι σημαίνει πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, δίνοντας βάση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια κοινωνία που την εξουσία θα την έχει η εργατική τάξη, που θα έχει στην ιδιοκτησία της τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγεται και θα σχεδιάζει κεντρικά την παραγωγή με βάση της ανάγκες της. Η χώρα μας έχει μεγάλες και αναξιοποίητες σήμερα παραγωγικές δυνατότητες, έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για να αξιοποιήσει. Υπάρχουν συνεπώς σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλυτέρα σε μια διαφορετική κοινωνία. Σε αυτή την κοινωνία γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες όπως και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός, νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες και δεν θα είναι απλά ένα ποσοστό που θα περισσεύει από το δημόσιο ταμείο, αφού εξυπηρετήσουν οι κυβερνήσεις τα κέρδη των μονοπωλίων τους.

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!”

Σχολιάστε