My Twitter Feed

3 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αίας: Στους 16 της χώρας οι Νεάνιδες! -

Κυριακή, 3 Μάρτιος, 2019

«Στο αυλάκι» το νερό από Πάικο -

Σάββατο, 2 Μάρτιος, 2019

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική -

Παρασκευή, 1 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Βανδάλισαν τα γραφεία Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

«Επαναλειτουργεί η Χειρουργική» -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Τσοπανάκος ήμουνα

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Και μόνο στη φωτογραφία να τους δεις μαζεμένους, σου σηκώνεται λίγο-πολύ η τρίχα. Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού, Κοντομηνάς, Σαββίδης, Καλογρίτσας. Ανατριχιάζεις με τη δύναμη, την εξουσία, τα λεφτά, τις διασυνδέσεις, τις επιχειρήσεις παντός είδους που συνοδεύουν το όνομά τους.

Άσε που κάποιοι είναι κατηγορούμενοι για διάφορα, οικονομικά, λαθρεμπορικά, ξέπλυμα. Για κακουργήματα μιλάμε.

Ισχυροί ξε-ισχυροί, πάντως, τους έκλεισε μέσα ο Παππάς τρεις μέρες και βγήκαν τέσσερις με χρυσοπληρωμένες άδειες και οι λοιποί άνευ. Δέχτηκαν δηλαδή στην πράξη τον διαγωνισμό, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. και οι ελάσσονες χάλασαν τον κόσμο να τον χαλάσουν. Η ίδια Ν.Δ. που επί δεκαετίες έδινε κάθε Χριστούγεννα παράταση για ένα χρόνο στους βαρόνους να γαμούν και να δέρνουν την ενημέρωση χωρίς άδεια, διαγωνισμό και τίμημα.

Τέλος πάντων. Άφες αυτοίς. Πάμε στο σήμερα. Στα λευκά προβατάκια και στο μαύρο ερίφιο. Ν.Δ., ελάσσονες, κανάλια, παπαγάλοι, σαϊτευτές έχουν επιπέσει επί του Καλογρίτσα. Όλοι λευκοί κι εκείνος μαύρος. Διότι είναι, λέει, ο εκπρόσωπος της νέας διαπλοκής. Φίλος του Χαρίλαου. Εκδότης πάλαι ποτέ της «Πρώτης». Κουμπάρος του Σπίρτζη. Εργολάβος δημοσίων έργων. Δανεισμένος από την Τράπεζα Αττικής. Και έχει βγάλει και τον γιο του Βλαδίμηρο…

Δηλαδή, αν καταλάβατε, ο Καλογρίτσας είναι το πρόβλημα. Οι άλλοι όλοι πάλλευκοι… Χώθηκε όμως στα πόδια τους κι έτσι ξέχασαν ότι επί παντοκρατορίας τους πλούτισε όσο πλούτισε – όχι επί ΣΥΡΙΖΑ. Με δικές τους διοικήσεις στην τράπεζα δανείστηκε όσα δανείστηκε. Άνθρωπος της πιάτσας που αυτοί διαμόρφωσαν είναι εν ολίγοις. Και επί ΣΥΡΙΖΑ -αυτό πού το βάζεις;- τον έκαναν φύλλο και φτερό, μαζί με πολλούς άλλους, οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σιγά όμως μην αφήσουν την αλήθεια να χαλάσει το λιντσάρισμα. Διότι, αν το ερίφιο φτιάξει τελικώς κανάλι που δεν τηρεί τη… γραμμή; Που δεν συμμετέχει στις εθνικές εφόδους τύπου Μένουμε Ευρώπη; Που αμφισβητεί την τηλεοπτική απολυταρχία; Αν -αίσχος, νέα διαπλοκή!- παρεκκλίνει αριστερά; Αν; Προλαβαίνουν τα χειρότερα λοιπόν. Κλαν κατά του μαύρου. Και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του διαγωνισμού, του Παππά.

Τσοπανάκος ήμουνα, προβατάκια φύλαγα η υπόθεση. Λευκά όμως. Το μαύρο ερίφιο ας το φάει ο λύκος. Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα δικαιωθεί ο ελάσσων Σταύρος, που πρόβλεψε ότι και το ερίφιο θα υποχρεωθεί να κάνει τελικώς μπεεεε, όπως τα άλλα…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε