My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τσαλίμια πανούργας Ιστορίας

Του Τάσου Παππά.


Ακούω αξιωματούχους της κυβέρνησης, κυρίως αυτούς που έχουν αναλάβει να κάνουν το μαύρο άσπρο, και βουλευτές της συντηρητικής παράταξης, κυρίως αυτούς και αυτές που δέχονται να βγουν στα κανάλια (οι ίδιοι και οι ίδιοι) να αποθεώνουν τον πρωθυπουργό και γιατί ενεπλάκη η χώρα στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό και γιατί τα είχε προβλέψει όλα και έχουμε ετοιμαστεί καταλλήλως για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

«Έχουμε επάρκεια ενέργειας και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα» δηλώνουν με μια φωνή, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή που έχουν πάρει από το μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για την αύξηση των τιμών, προειδοποιούν τους πολίτες για τις δύσκολες μέρες που έρχονται και τους καλούν να οπλιστούν με υπομονή.

Έχουν εγκαταλείψει τις ανοησίες που ξεστόμιζαν ότι η ακρίβεια είναι παροδικό φαινόμενο (είχε εγκατασταθεί στην αγορά για τα καλά πριν από την ουκρανική κρίση). Έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος-σωστά γιατί ακόμη κι αν ο πόλεμος τερματιστεί σύντομα, δύσκολα θα υποδεχτούμε στην Ελλάδα Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες που αποτελούσαν αξιόλογο μέγεθος στο γενικό ποσοστό.

Έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι λόγω της ουκρανικής κρίσης και των επιπτώσεων της στην παγκόσμια οικονομία, το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα αυξηθεί-ήδη έχουμε τα πρώτα δείγματα.

Αναμενόμενο για λογικούς ανθρώπους. Όχι όμως για όσους υποδύονται τους προφήτες.

Οι αγορές δεν είναι ευαίσθητες, όπως λένε οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού, οι αγορές είναι αδίστακτες και θα κοιτάξουν να επωφεληθούν. Οπότε; Προσφέρεται η συγκυρία για πρόωρες εκλογές; Γιατί όχι αν πιστέψουμε τις διαρροές από το μέγαρο Μαξίμου. Το επιχείρημα των διακινητών; Οι κοινωνίες σε συνθήκες κρίσης στηρίζουν τις κυβερνήσεις τους έστω και βρίζοντας. Είναι όμως υπεύθυνη στάση να εκμαιεύεις την υποστήριξη καλλιεργώντας τον φόβο; Τι γυρεύετε τώρα; Για τους ιδιοκτήτες της χώρας αυτό που μετράει είναι η πάση θυσία παραμονή τους στην εξουσία. Προσοχή όμως γιατί μερικές φορές τα σχέδια επί χάρτου γίνονται χαρτοπόλεμος. Ως γνωστόν η πανούργα Ιστορία έχει γελοιοποιήσει όσους επιχείρησαν να την φασκιώσουν.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε