My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Τσακώθηκε στη Βουλή για τη Φέτα

parastatidis1O βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, θέλοντας να ενημερώσει τον κλάδο των γεωκτηνοτρόφων του Ν. Κιλκίς σχετικά με την τύχη της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και είχε αποφασιστεί να συζητηθεί την Παρασκευή 15-11-13, κάνει γνωστό ότι ανεβλήθη η συζήτησή της, διότι ο υπουργός θα απουσιάζει στην Βόρεια Ελλάδα.

Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου αυτού, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, της οποίας όμως δεν είναι μέλος. Η  Επιτροπή είχε σαν θέμα συζήτησης το τυρί «Φέτα», το οποίο, ως γνωστόν, είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί μόνο η Ελλάδα.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο βουλευτής ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με το Προεδρείο της Επιτροπής  για την ολιγωρία που επέδειξε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  όσον αφορά την παραχώρηση δικαιώματος από πλευράς ΕΕ προς τον Καναδά, να χρησιμοποιεί τον όρο «Φέτα». Και επεσήμανε πως η εξέλιξη αυτή είναι μεγάλο πλήγμα για την Ελληνική κτηνοτροφία και την εθνική Οικονομία. Σημειωτέον ότι για το θέμα αυτό είχε υπάρξει έντονη αντίδραση ορισμένων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του Θεόδωρου Παραστατίδη, που συνυπέγραψαν σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συνέχεια της τοποθέτησης του Βουλευτή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που αφορά κυρίως τους γεωκτηνοτρόφους του Ν. Κιλκίς  έχει ως εξής :

« Κύριε Υπουργέ,

Τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει έτσι κι αλλιώς ο κλάδος των γεωργών και των κτηνοτρόφων, εξ αιτίας της μέχρι τώρα Κυβερνητικής πολιτικής, επιδεινώνονται περεταίρω λόγω της πρόθεσης της Κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο σε αγροτεμάχια και σταβλικές εγκαταστάσεις,  σύμφωνα με το νέο Σ.Ν. που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Αυτή η επιλογή είναι πέρα από βέβαιο πως θα επιδεινώσει την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του πληθυσμού της υπαίθρου, οδηγώντας τον κλάδο αυτό σε πλήρη αφανισμό.

Η αδιαφορία και η μη επίλυση σημαντικών θεμάτων από πλευράς της Κυβέρνησης, προκάλεσε την διαμαρτυρία των γεωκτηνοτρόφων του Ν. Κιλκίς και όχι μόνο. Αποδέκτης της διαμαρτυρίας αυτής ήμουν και εγώ.

Ένα από τα κύρια προβλήματα την περίοδο αυτή,  είναι η εξισωτική αποζημίωση που αφορά 600 περίπου γεωκτηνοτρόφους του Ν. Κιλκίς, που κινδυνεύουν να μην λάβουν το δικαίωμα αποζημίωσης, λόγω έλλειψης βοσκήσιμης γης. Το πρόβλημα δημιουργείται, αφού δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ αριθμού ζωικού κεφαλαίου και έκτασης βοσκής καθότι μεγάλες δημόσιες εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, δεν να υπάρχει ούτε καν δέντρο.

Επίσης διαμαρτύρονται :

  • Για κατασχέσεις καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς  που προέρχονται από επιδοτήσεις αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων για οφειλές προς Δήμους και Εφορία.
  • Για καθυστερήσεις πληρωμών από γαλακτοβιομηχανίες ως και 10 μήνες.

Κύριε Υπουργέ,

Μου έκανε εντύπωση πως καλείτε νέους να ενταχθούν σε προγράμματα νέων αγροτών, την στιγμή που δεν υπάρχει ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό πλαίσιο, εντός  του οποίου τους καλείτε να δραστηριοποιηθούν. Απλά, θα τους δώσετε κάποιο ποσό για ξεκίνημα και μετά τι ;

Θα είναι στο έλεος των προβλημάτων  και των κερδοσκόπων.

Δεν έχετε εκπονήσει ένα Εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του πιο παραγωγικού και αποδοτικού τμήματος της οικονομίας μας.

Τους καλείτε να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της γεωκτηνοτροφίας την στιγμή που :

  • δεν εξοφλήσατε ακόμα σχέδια βελτίωσης του 2008 – 2009.

      Πολλά παλιά σχέδια βελτίωσης δεν προχώρησαν γιατί οι τράπεζες δεν ενέκριναν την χρηματοδότηση λόγω Τειρεσία.

  • δεν ολοκληρώθηκε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης  πετρελαίου (ΕΦΚ) και ΦΠΑ και άλλα πολλά.

Αντιλαμβάνεστε πως με όλα αυτά δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική ανάπτυξης στον τομέα αυτό που λέγεται γεωργία και κτηνοτροφία. Οι όποιες εξαγγελίες από πλευράς Κυβέρνησης, είναι προχειρότητες χωρίς καμία προοπτική. »

Δελτίο τύπου από Θ. Παραστατίδη

 

Σχολιάστε