My Twitter Feed

1 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική -

Παρασκευή, 1 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Βανδάλισαν τα γραφεία Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

«Επαναλειτουργεί η Χειρουργική» -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Για τη συνέντευξη τύπου της ΕΝΙΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

ΕΝΙΚ: Βοηθήστε το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Τρύπα στη Γεωγραφία

floridis-panagiotisΤου Παναγιώτη Φλωρίδη.


Η μακροβιότερη κυβερνητική θητεία ενός κόμματος μεταπολιτευτικά, ήταν η 11ετής (1993-2004) του ΠΑΣΟΚ. Με Α. Παπανδρέου στην αρχή και από το 1996 με τον Κ. Σημίτη. Οι εκπροσωπήσεις των τότε κυβερνήσεων στις Εθνικές Επετείους στο Κιλκίς, δεν ήταν και του υψηλότερου κυβερνητικού επιπέδου. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, είχε ιδρυθεί στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (υπουργός ο αείμνηστος Κ. Τριαρίδης), και η περίφημη Γραμματεία Παλλινοστούντων Ελλήνων από χώρες της π. Σοβιετικής Ενωσης. Και εκείνος ο συμπαθής κατά τα άλλα, επικεφαλής της Γραμματείας Ν. Καμενίδης, κόντευε να δικαιωθεί και οικόπεδο στο Κιλκίς. Τόσες φορές είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις Εθνικές Επετείους!

Φαίνεται αστείο αλλά, όλοι ήξεραν ότι η κυβέρνηση ήταν παρούσα. Μια χαρά ήταν ο Καμενίδης, αφού ο νομός είχε μεγάλο αριθμό παλλινοστούντων. Εκτοτε παρήλασαν διάφοροι… παγκοσμίως άγνωστοι από τις εκδηλώσεις των Επετείων. Δεν ενοχλούσε και πολύ το γεγονός όμως. Οι πολίτες ένοιωθαν ότι οι πόλεις είναι πολλές και το υπουργικό Συμβούλιο δεν επαρκεί.

Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι μα ξεχαστεί τελείως το Κιλκίς, η απόσταση είναι μεγάλη. Και ειδικά σε μια Επέτειο, όπου ο νομός με τους ταλαιπωρημένους ακόμη τότε πρόσφυγες, έδωσε μαζικό παρόν και ανάλογο αίμα στα βουνά της Αλβανίας. Φυσικά και το ζήτημα δεν μετράται ποσοτικά. Αλλά να αγνοείς έναν τόπο όπου ακόμη ζουν και καμαρώνουν οι άμεσοι απόγονοι των νεκρών της Αλβανίας, αγγίζει τα όρια της υποτίμησης. Μια πραγματική “Τρύπα στη Γεωγραφία” το Κιλκίς, που έτσι κι αλλιώς είναι “γραμμένο” από τους κυβερνώντες.

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θυμίζει ένα καθαρά πολεμικό γεγονός. Οπότε μια (σωτήρια) για τις εκάστοτε κυβερνήσεις λύση, είναι η πρώτη θέση στην εξέδρα να ανήκει στον ανώτερο Στρατιωτικό του τόπου. Αντί λοιπόν αυτού του αίσχους να χάσκει άδεια η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θα ήταν πρέπον να είναι μπροστά ο Ταξίαρχος Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας μας. Που έχει και το όνομα “ΠΟΝΤΟΣ”. Και εννοείται, πως όση ώρα παρελαύνουν τα πολιτικά τμήματα, την πρώτη θέση να έχει ο Αντιπεριφερειάρχης. Και όλα θα ήταν καλά, αφού οι πολίτες θα ήξεραν ποιούς έχουν απέναντί τους και ποιούς να χειροκροτήσουν.

Η κατάργηση της εξέδρας με σκοπό οι επίσημοι να είναι στο ίδιο ύψος-άρα και επίπεδο-με τον απλό λαό, μόνο επικοινωνιακό τρυκ μπορεί πλέον να εκληφθεί. Αλλού είναι η ουσία. Και αυτή χάθηκε μαζί με κάθε σοβαρότητα. Η κατάργηση των παρελάσεων είναι εδώ και χρόνια διατυπωμένη επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ. Ας το αποφασίσουν, αν τους το επιτρέπει ο Καμμένος. Η συνειδητή υποβάθμισή τους όμως προσκρούει στην αισθητική, τη μνήμη και την αγανάκτηση των πολιτών.

Άρθρο στη ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε