My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα απίστευτα ενός αγώνα θρίλερ! -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Τρεις ποιητές μας σε ανθολογία -

Τρίτη, 19 Απριλίου, 2022

Αρχή εργασιών Φ.Α. στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Απριλίου, 2022

Συνεχίστηκε η αποκλιμάκωση -

Κυριακή, 17 Απριλίου, 2022

Επισφαλής βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Σκληρό παζάρι για την τιμή οβελία -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

Κόντρα με φόντο το προσφυγικό -

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2022

ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των Νέων Αγροτών -

Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022

Τρεις πρωτιές, αχάριστοι!

Του Στέλιου Κούλογλου.


Η κυβέρνηση, το καμάρι μας, η καλύτερη από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, πέτυχε αυτή την εβδομάδα τρία νέα ρεκόρ διεθνούς επιπέδου. Έχουμε και λέμε:

Πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο από κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεύτερη στον κόσμο είναι η Ελλάδα, βάσει του κυλιόμενου εβδομαδιαίου μέσου όρου, σύμφωνα με την πλατφόρμα ourworldindata.org, που συγκεντρώνει από την αρχή της πανδημίας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο υπουργικό δίδυμο Πλεύρη-Γκάγκα που πήρε τη χώρα από τη μέση της κατάταξης και την ανέβασε στην πρώτη θέση. Ο προσεκτικός μελετητής και συνεργάτης του Tvxs Παναγιώτης Τζανετής, σημείωνε στις 27 Μαρτίου ότι «κατά την εβδομάδα που πέρασε υπερβήκαμε σε θνητότητα το Βέλγιο & την Ιταλία . Η χώρα είναι πλέον 25η στην διεθνή κατάταξη της όλης πανδημίας όσον αφορά την θνητότητα ανά εκατομμύριο πληθυσμού». Μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες, τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά.

Οι επιδόσεις του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης, αξίζουν επίσης ξεχωριστής διάκρισης. Χθες πέθαναν από covid 64 πολίτες και κάθε μήνα εξαφανίζεται μία κωμόπολη. Αλλά είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Δεύτερον, η Ελλάδα έχει και πάλι το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία δημοσιεύει τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, στην Ελλάδα η τιμή της μεγαβατώρας φτάνει τα 255,95 ευρώ.

Ξεπεράσαμε κατά πολύ την Ιταλία, η οποία έχει το δεύτερο πιο ακριβό ρέυμα, με την τιμή μεγαβατώρας να διαμορφώνεται στα 175 ευρώ. Οι τιμές στις περισσότερες χώρες κυμαίνονται περίπου στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τρίτη επιτυχία της κυβέρνησης, αν και άθελα της. Ως καλύτερη ευρωπαϊκή φωτογραφία στα φετινά World Press Photo Award, ψηφίστηκε αυτή που τράβηξε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης για το πρακτορείο Bloomberg, γράφει η Ντόιτσε Βέλλε. Στην καλοκαιρινή καταστροφή της Εύβοιας, η 81χρονη κυρία Παναγιώτα, στις 8 Αυγούστου του 2021, θρηνεί μπροστά από το φλεγόμενο σπίτι της.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού, παρουσιάζονται τον Μάιο και τον Ιούνιο στο Βερολίνο και το Ντόρτμουντ. Ευκαιρία για τον πρωθυπουργό, να παραστεί και να ανακοινώσει μία ακόμη πρωτοπόρα διεθνή πρωτοβουλία του. Για τις άλλες δύο πρωτιές, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι ημερομηνίες απονομής των βραβείων. Θα συμπέσουν προφανώς με την ημερομηνία των εκλογών..

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε