My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Τρίτη φωνή και τρίτη λύση

giorgos-floridisΤου Γιώργου Φλωρίδη.


 

Στις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής χρειάζεται μια Τρίτη Φωνή. Μια φωνή υπεύθυνη για τη χώρα, προοδευτική για την κοινωνία, πολιτική για τη διακυβέρνηση κι ενωτική για την παράταξη. Μια φωνή αναγκαία και χρήσιμη. Και η φωνή αυτή δεν είναι άλλη από το ΠΑΣΟΚ–Δημοκρατική Παράταξη.

Πέρα από την πολιτική επιχειρηματολογία των ημερών, στην Ελλάδα δεν στέκονται ούτε ο φόβος ούτε η παροχολογία, ούτε η ατέρμονη κινδυνολογία ούτε η αβάσιμη αισιοδοξία. Ούτε Grexit θα υπάρξει, ούτε θα ξεφύγουμε εύκολα από τις δυσκολίες. Η χώρα στηρίζεται από τους εταίρους της και αλλάζει επίπονα τον εαυτό της. Θα συνεχίσει να αλλάζει και να στηρίζεται για να καταφέρει να βγει στο ξέφωτο.

Η διέξοδος για την Ελλάδα είναι ένας υπεύθυνος και ασφαλής τρίτος δρόμος. Μια πολιτική δύναμη που θα εγγυηθεί προσεκτικά εθνικά βήματα, δικαιοσύνη στα βάρη, ενίσχυση των πραγματικά αδυνάτων. Μια δύναμη που θα διευκολύνει τη διακυβέρνηση και θα συμβάλει αποφασιστικά στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Μια δύναμη που θα βάλει φραγμό στο διχασμό, θα ξεπεράσει την πολιτική υπερβολή και θα μιλήσει με ειλικρίνεια και μέτρο. Απέναντι στις στρατηγικές του συντηρητικού εκφοβισμού και της αριστερής ανευθυνότητας, η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται τη στρατηγική της Μεταρρυθμιστικής Ευθύνης.

Τα ενδεχόμενα για την επόμενη μέρα είναι ανοιχτά. Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως προτιμά να συμμετάσχει σε εθνική διακυβέρνηση – σε μια εθνική ομάδα που σε μια κορυφαία στιγμή για τη χώρα θα εκπροσωπήσει το σύνολο των πολιτών. Δεύτερο ενδεχόμενο είναι η παροχή ψήφου ανοχής σε μια προοδευτική κυβέρνηση, με απαράβατους όρους τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την ασφαλή έξοδο από την κρίση. Τέλος, μπορεί να παραμείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος, καθώς δεν διακατέχεται από κανένα άγχος εξουσίας.

Προτεραιότητα της παράταξης είναι η χώρα. Και είναι βέβαιο πως στην κρίσιμη εθνική συγκυρία το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη φωνή της ευθύνης, του ρεαλισμού και της συνθετικής λύσης που η χώρα χρειάζεται. Θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την ομαλή εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους ξένους εταίρους και δανειστές.

Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πολιτική εμπειρία και έχει καθαρή πολιτική κατεύθυνση. Στήριξε τη χώρα και την κράτησε όρθια, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο κόστος, εν πολλοίς μονομερώς. Και ο πολιτικός του ρόλος -είτε εντός, είτε εκτός κυβέρνησης- είναι απαραίτητος στη σημερινή μεταβατική και αβέβαιη περίοδο. Πολιτική σημαίνει ξέρω πού θέλω να πάω, με ποιους θέλω να πάω και τι θέλω να κάνω. Αντίθετα, ευκαιριακοί συνεταιρισμοί ετερόκλητων πολιτικά δυνάμεων οδηγούν σε σύγχυση και παράλυση. Ιδιαίτερα σε συνθήκες πόλωσης, γίνονται με ευκολία πολιτικά συμπληρώματα του κάθε νικητή.

Πέρα από τις ευθύνες και τα διαχρονικά του λάθη, σ΄αυτές τις κρίσιμες εκλογές το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει όρθιο – όπως κράτησε όρθια τη χώρα. Υπάρχει θεσμικά, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε ηγεσίες και τα στελέχη του. Είναι πάνω από εμάς και πέρα από εμάς. Όλοι μπορεί να φύγουμε, αλλά η παράταξη οφείλει να μείνει. Το χρέος πολιτικής τιμής του κόσμου της παράταξης είναι να συνεχίσει και να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ. Για να προχωρήσει η χώρα και, μαζί της, να αναγεννηθεί και η Δημοκρατική Παράταξη.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε