My Twitter Feed

11 Ιουνίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ανάγκη προοδευτικής πρότασης -

Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Ν. Κιλκίς: Κεντρο-ακρο-δεξιά 57%! -

Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2024

Ζάλτος: Με τη πρώτη σε τελικό -

Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2024

Ιδού οι ελλείψεις στα σχολεία -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Παγκόσμιος από τα χωράφια! -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Περιφρούρηση από εργαζόμενους -

Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Παραιτήσεις και απειλή λουκέτου -

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Πρόσληψη 26 “οχταμηνιτών” -

Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Το 2ο ΠειΓεΛ σε ευρωπαϊκό συνέδριο

Το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς συμμετείχε στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Βερόνα της Ιταλίας, που διεξήχθη από την 1η έως τις 5 Μαρτίου 2023.

Το Συνέδριο είχε θέμα: «Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη Διαμόρφωσή τους» και συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Εστία Ιταλίας και την Association Européenne des Enseignants (AEDE).

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Centro Congressi Veronafiere της Βερόνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη και με τον Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ».

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 15 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας από την Α΄ και τη Β΄ Τάξη. Συγκεκριμένα: Από το Τμήμα Β1 : Βασιλειάδου Νικολέτα, Βιβντένκο Χριστίνα, Βουλγαράκης Δημήτρης, Γκιόκα Μπρουνίλντα, Κακάρας Δημήτρης, Κασαπίδου Ζωή, Κούρλη Κωνσταντίνα, Μαρινίδου Νικολέτα, Μάντζαρη Γεωργία, Μιχαηλίδου Ελένη, Νίκα Αντρέας, Παληός Γεώργιος, Παρασκευάς Σταμάτης, από το Τμήμα Α1 η Καντίδου Αθανασία και από το Τμήμα Α2 η Γεωργού Αρετή. Τους μαθητές και τις μαθήτριές μας προετοίμασαν για το Συνέδριο και συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Ρώσσιου Αικατερίνη και η Φιλόλογος του σχολείου μας κ. Μεσίγκου Σοφία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν το θέμα: «Ευρωπαϊκή και Ελληνική Τέχνη: αλληλεπιδράσεις στη διαχρονικότητα». Με μία παρουσίαση σε Powerpoint εισηγήθηκαν την αλληλεπίδραση της ευρωπαϊκής με την ελληνική τέχνη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με αναφορές στην αρχιτεκτονική, τη γλυπτική και τη ζωγραφική. Αναφέρθηκαν εκτενώς στην επίδραση της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής στη ρωμαϊκή και στον νεοκλασικισμό στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη μνεία και στους αρχιτέκτονες από την Ευρώπη που κόσμησαν την Αθήνα τον 19ο αιώνα με νεοκλασικά κτίρια. Ανέλυσαν την επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στη ζωγραφική της Ευρώπης, στον Ευγένιο Ντελακρουά και άλλους ζωγράφους, οι οποίοι με τα έργα τους συνέβαλαν και στο κίνημα του Φιλελληνισμού. Ανέπτυξαν την οπτική τους για το έργο του Ελ Γκρέκο και του Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και την επίδραση που άσκησαν στη ζωγραφική. Παρουσίασαν έργα όλων των εποχών με την τεχνική κολάζ και ολοκλήρωσαν την παρουσίασή τους με τη διαπίστωση πως η ευρωπαϊκή τέχνη είναι ελληνική και η ελληνική τέχνη είναι ευρωπαϊκή.

Η εισήγηση των παιδιών έγινε δεκτή με ενθουσιασμό τόσο από το ακροατήριο, όσο και από την Επιτροπή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Τα παιδιά κυριολεκτικά καταχειροκροτήθηκαν και απέδειξαν πως με ομαδική εργασία, συλλογικότητα, αλλά και ατομική προσπάθεια μπορούν να πετύχουν πολλά. Πραγματικά, ανέδειξαν το σχολείο και τον τόπο μας και με τον μεστό τους λόγο και την άψογη, από κάθε άποψη παρουσίαση, έδειξαν την κατάρτισή τους και το γνωστικό τους επίπεδο.

Στην προσπάθεια αυτή του σχολείου μας πολύτιμοι αρωγοί υπήρξαν φορείς και επιχειρηματίες του Κιλκίς. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς:

τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας,
τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά,
τη Βουλεύτρια ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ του Κιλκίς, κ. Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου,
τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του Κιλκίς, κ. Γεώργιο Φραγγίδη,
τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς, κ. Αντρέα Βεργίδη,
τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΑΝΕΛΙΞΗ» (με έδρα την Αθήνα) και τους κ.κ. Ιωάννη Νάτση και Κωνσταντίνο Τιμπλαλέξη,
τον κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο και τον κ. Οδυσσέα Παπαδόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας EURIMAC,
την Επιμορφωτική Κιλκίς,
το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς,
την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Κιλκίς,
το Κατάστημα Οπτικών Κιλκίς «ΚΕΚΟΣ» και τον κ. Γεώργιο Κέκο,
την Κ. ΡΩΣΣΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΙΑ Α.Ε. και
τον κ. Σπύρο Μιχαηλίδη
.
Τέλος, ευχαριστούμε το Ταξιδιωτικό Γραφείο Vlassopoulos Travel, με έδρα την Αθήνα και, ιδιαίτερα, τον κ. Στάθη Βλασσόπουλο για την άρτια οργάνωση της μετακίνησης και διαμονής του σχολείου μας στην Ιταλία, αλλά και για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του ίδιου και των συνεργατών του καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Σχολιάστε