My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Το χρέος της νέας γενιάς

Της Σοφίας Ψαρρά*


 Ακούω συχνά νέους ανθρώπους να αποστρέφονται την έννοια της πολιτικής. Άλλοι, πάλι, εύκολα επιλέγουν οτιδήποτε ακραίο, για να εκφράσουν την αντίθεση τους προς το σύστημα.

Ουσιαστικά, η πολιτική επιχειρηματολογία απουσιάζει από όλες τις συζητήσεις και τη θέση της παίρνει ο εύκολος χαρακτηρισμός προς τον συνομιλητή μας και η συνθηματολογία. Και η αίτια, προφανώς, δεν μπορεί να είναι μόνο στο επίπεδο που επιλέγουμε να απευθυνθούμε αλλά και στο επίπεδο παραγωγής πολιτικών αποτελεσμάτων και πώς αυτά ενημερώνονται στον κόσμο.

Δεν επιλέγω να μιλήσω περί Μ.Μ.Ε. και πολέμου από αυτά, γιατί θεωρώ πως η αιτία βρίσκεται σε εμάς. Σε όλους εμάς που συμμετέχουμε σε κόμματα και προσπαθούμε να εκφράσουμε παράλληλα τον κάθε άνθρωπο, που επέλεξε αυτό ή το άλλο πολιτικό πρόγραμμα.

Και ναι, δεν είναι σοφό αυτό που θέλω να πω, αλλά το αισθάνεται και το απαιτεί ο κάθε πολίτης και δεν είναι άλλο από την επικοινωνία με τον κόσμο.

Και επικοινωνία με τον κόσμο σημαίνει:

– να δέχεσαι και την καλή και την κακή κριτική, όχι την άδικη, – να μην φοβάσαι να μεταδώσεις τις απόψεις σου σκεπτόμενος πως κάποια ζητήματα αποτελούν ταμπού, γιατί και αυτά δικά μας δημιουργήματα είναι,

– να αποτελείς με λίγα λόγια τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Κυβέρνησης και πολιτών παράγοντας έργο και δίνοντας αυτοπεποίθηση σε όσους σε ανέδειξαν και άντεξαν πολλά! Μια Κυβέρνηση που θα βλέπει και θα ακούει όσα έχουν να της πουν οι άνθρωποι του τόπου της… όσα συμφωνούν και όσα διαφωνούν.

Οι νέοι που συναντώ, λοιπόν, καθημερινά νιώθουν θυμωμένοι με εμάς. Θυμωμέμοι ίσως, γιατί πολλοί ξέχασαν πως οι γενιές αυτές είναι τα θύματα αυτής της κρίσης, που άλλοι δημιούργησαν. Θυμωμένοι, γιατί πιστεύουν, ότι η γνώμη τους δεν υπολογίζεται και στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς εμάς, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Θυμωμένοι, γιατί ίσως είχαν στο μυαλό τους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ανθρώπους του θα είναι δίπλα τους, έτοιμος να συνομιλήσει, να απαντήσει, να αντιπαρατεθεί, με λίγα λόγια να ζει τα ίδια τα προβλήματα μέσα στην κοινωνία.

Το θυμό λοιπόν, στο χέρι μας είναι να τον αλλάξουμε, γιατί εμάς το 2015 ο κόσμος μας στήριξε και μας επέλεξε δύο φορές για την Διακυβέρνηση της χώρας, επειδή μπορούσαμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Επειδή αποτελούμε μέχρι και σήμερα την μόνη εγγυήτρια δύναμη, για να μην επιστρέψει το παλιό της μίζας, των ρουσφετιών και της ανισότητας.

Παράλληλα, όμως, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους τους 17άρηδες που ψηφίζουν για δεύτερη φορά το εξής: Παρόλο που επικρατεί στη σκέψη της νεολαίας πως όλοι είναι ίδιοι…εδώ αξίζει να σημειωθεί πως στην περίοδο των εθνικών εκλογών του 2015 οι 18άρηδες είχαν αποκλειστεί από το δικαίωμα της ψήφου τους. Σήμερα, οι 17άρηδες ήδη έχουν ασκήσει το δικαίωμα αυτό και θα το επαναλάβουν. Γιατί εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τη νεολαία ως απειλή και κίνδυνο, αλλά ως υπολογίσιμη δύναμη για την επόμενη ημέρα.

Μπορεί να χάσαμε μία μάχη, δεν χάσαμε όμως τον πόλεμο. Δηλώνουμε έτοιμοι να παραδεχτούμε τα λάθη μας, αλλά και να παλέψουμε ξανά για το μέλλον μας, καθώς οφείλουμε να αποδείξουμε σε κάθε πολίτη του νομού μας και της χώρας μας την κοινωνική χρησιμότητα της αριστεράς. Να θυμίσουμε ξανά στον κόσμο πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από το λαό, με το λαό, για το λαό.

*Υποψήφια βουλεύτρια ν. Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιάστε