My Twitter Feed

3 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αίας: Στους 16 της χώρας οι Νεάνιδες! -

Κυριακή, 3 Μάρτιος, 2019

«Στο αυλάκι» το νερό από Πάικο -

Σάββατο, 2 Μάρτιος, 2019

Ερώτηση ΚΚΕ για Χειρουργική -

Παρασκευή, 1 Μάρτιος, 2019

ΚΚΕ: Βανδάλισαν τα γραφεία Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

«Επαναλειτουργεί η Χειρουργική» -

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος, 2019

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

1,7 εκατ. σε αγρότες του Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Ο Πιτσόρλας θα έλθει στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος, 2019

Το τραγικό τέλος ενός μετανάστη

Μετανάστης που ζούσε στην Ελλάδα βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να περάσει στο έδαφος της ΠΓΔΜ και να συνεχίσει το ταξίδι του στην Κεντρική Ευρώπη.

treno-grammesΕίχε κρυφτεί κάτω από ένα βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας, στηρίχτηκε σε μια πρόχειρη ξύλινη κατασκευή, η οποία όμως κατά τη διαδρομή υποχώρησε, με συνέπεια ο ίδιος να βρεθεί κάτω από τις ρόδες του τρένου, όπως προκύπτει από την προανάκριση της τροχαίας.

Το διαμελισμένο πτώμα, το οποίο βρήκε το απόγευμα του Σαββάτου περαστικός μέσα στις ράγες του τρένου, στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, αποκάλυψε την τραγική ιστορία του μετανάστη. Προσπάθησε ως λαθρεπιβάτης του τρένου να περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, όπως κάνουν και δεκάδες άλλοι μετανάστες οι οποίοι την περίοδο αυτή βρίσκονται στην περιοχή του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να φύγουν από τον ελλαδικό χώρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Σύμφωνα με την τροχαία, δίπλα στον νεκρό μετανάστη βρέθηκαν κομμάτια ξύλινου φύλλου φορμάικας, που φαίνεται πως ήταν τμήματα της αυτοσχέδιας κατασκευής. “Από την έρευνα της τροχαίας προέκυψε πως ο μετανάστης καθόταν σε μια αυτοσχέδια κατασκευή κάτω από το βαγόνι του τρένου, με σκοπό να περάσει στο σκοπιανό έδαφος”, είπε στη “Μ” ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τυριακίδης.

Μέχρι χθες δεν είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του μετανάστη, ούτε η χώρα καταγωγής ή η ηλικία του. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως πρόκειται για άτομο το οποίο προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με αυτόν τον τρόπο. Έρευνα στην εμπορική αμαξοστοιχία, στην οποία εκτιμήθηκε ότι είχε επιβιβαστεί, δεν έγινε, καθώς το τρένο συνέχισε την πορεία του προς τα Σκόπια, χωρίς ο μηχανοδηγός να αντιληφθεί ότι παρέσυρε τον μετανάστη. Έρευνα έγινε στο τρένο που ακολούθησε την αντίστροφη πορεία, από την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος που να το συνδέει με το ατύχημα.

ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Δεκάδες μετανάστες τους τελευταίους μήνες επιχειρούν να φύγουν από τον ελλαδικό χώρο για να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης μέσω των ελληνοσκοπιανών συνόρων. Ο νέος δρόμος των μεταναστευτικών ροών καταγράφεται και στην τελευταία έκθεση του οργανισμού Frontex. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, οι μετανάστες μέσω ΠΓΔΜ επιχειρούν να φτάσουν στη Σερβία και από εκεί είτε αεροπορικώς είτε οδικώς να περάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στην περιοχή του Κιλκίς η αστυνομία έχει καταγράψει τέτοιες επιχειρήσεις μεταναστών και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν απομακρυνθεί ομάδες αλλοδαπών από τα σύνορα για να αποτραπεί η προσπάθεια εξόδου τους. Ακόμη, πολλοί μετανάστες που κατάφεραν να φύγουν μέσω των περασμάτων των ελληνοσκοπιανών συνόρων εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από σκοπιανούς αστυνομικούς. Οι περισσότεροι είναι Σύροι που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς έχουν καταθέσει αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου. Ωστόσο θέλουν να βρεθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν συγγενείς τους, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα αναζήτησης εργασίας.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε