My Twitter Feed

19 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παππάς: Επικίνδυνη μετεστέγαση -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Κασσελάκη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έντονο προεκλογικό τριήμερο -

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κιλκίς: Αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη -

Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Το τμήμα Υποκριτικής της Τέχνης

Όταν η θεατρική ομάδα της Τέχνης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2019 τα μαθήματα υποκριτικής με τον Γιώργο Κιουρτσίδη κανείς δεν φανταζότανε τον πλούτο της γνώσης που θα αποκτούσαν οι μαθητές από την όσμωση, την επαφή και την εμβάθυνση σε σπουδαία θεατρικά κείμενα σε τόσο σύντομο χρόνο.

Οι ιστορικές συνθήκες της γραφής τους, το ύφος του συγγραφέα, το είδος του θεατρικού κειμένου, η προσέγγιση των ρόλων ήταν μέρος των μαθημάτων και της ανάπτυξης μιας εποικοδομητικής συζήτησης με τον σκηνοθέτη της Τέχνης και δάσκαλο της ομάδας, Γιώργο Κιουρτσίδη.

Έτσι, κάνοντας την αρχή από το «Πανηγύρι» του Κεχαϊδη, περάσαμε στο «Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ, από κει στη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο, κάναμε μια στάση σε παρουσίαση κειμένων της ομάδας και προχωρήσαμε με τη «Μάνα κουράγιο» του Μπρεχτ για να καταλήξουμε σε ένα από τα πιο σημαντικά υπαρξιακά έργα του θεατρικού ρεπορτορίου, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ.

Όταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε πρόβες πάνω σε ένα σπουδαίο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη “Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού” μας μπλόκαρε ο covid 19.

Καιρός να ξανασυναντηθούμε. Μας έλειψαν οι πρόβες, μας έλειψαν τα ωραία θεατρικά κείμενα, μας έλειψε και ο δάσκαλος μας.

Για αρχάριους και προχωρημένους ενήλικες η ΤΕΧΝΗ ανοίγει αυλαία και ξεκινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου συναντήσεις και μαθήματα.

Ελάτε και εσείς να γνωρίσετε μέσα από την τέχνη της υποκριτικής τον εαυτό σας και τα εκφραστικά σας μέσα.

Οι συναντήσεις μας θα γίνονται κάθε Σάββατο και στο τιμόνι θα έχουμε το δάσκαλο μας Γιώργο Κιουρτσίδη. Σκηνοθέτης, μεταφραστής, διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτιστικού Οργανισμού της Νέας Υόρκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νεαπόλεως, συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας ενώ σήμερα είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος του θεατρικού εργαστηρίου «Θέσπις».

Έχει κάνει σπουδές στο H.B. Studio και Hunter College στη Νέα Υόρκη, Americus University (BA Theater Arts). Έχει πάρει μέρος σε πολλές παραστάσεις ως ηθοποιός.

Σκηνοθέτησε έργα των Άλμπι, Γκλοβάσκι, Φεϊντώ, Ντάριο Φο, Καμολετί, Τομπάιας, Χάσεκ, Γκόγκολ, Ζενέ, Πίντερ, Μπέκετ, Στρίντμπεργκ, Αριστοφάνη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Χρυσούλη, Σκούρτη, Τριβιζά, Ποταμίτη, Σακελλάριου, Μελά, Νεσίν, Αποστολίδου.

Σε δικό του κείμενο και σκηνοθεσία παρουσίασε στα Δημήτρια το 2006 την παράσταση Εντίθ Πιάφ.

Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε στα έργα: Κυνηγώντας κατσαρίδες, Άγριες διαθέσεις, Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται, Η βέρα – Το τάβλι, Άντε ψυχούλα μου σκότωσέ με, Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;, Δάφνες και πικροδάφνες. Έγραψε το σενάριο για την ταινία Οι φοιτητές (ΕΤ3) και είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου ACTA EST

Και ας μην ξεχνάμε ότι η τέχνη είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ για να γίνουμε καλύτεροι.

Σχολιάστε