My Twitter Feed

12 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μοντέλο για τη χώρα το Σταραμάκι” -

Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Δένδια για ευρωεκλογές -

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρόγραμμα ομιλιών -

Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

3,8 εκ. για συντήρηση δρόμων -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή οι διακοπές σε φ/β -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Όλοι σε απεργία 1ης Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κάλεσμα φορέων για τη 1η Μάη -

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Το τελευταίο φύλλο» στο κουκλοθέατρο

H Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς συμμετέχει εφέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων με μια παράσταση της παιδικής σκηνής-κουκλοθεάτρου υψηλής αισθητικής και αισθαντικότητας.

Είναι «Το τελευταίο φύλλο» του Ο. Χένρι, σε καλλιτεχνική διασκευή της Θεοδοσίας Σβολάκη-Μπάντζου , ένα έργο γλυκό και τρυφερό, ανθρώπινο και … χαριτωμένο, με υπέροχα μηνύματα φιλίας, αγάπης , προσφοράς και αυτοθυσίας , που θα συγκινήσει και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 6μμ και απευθύνεται σε παιδιά από 8-9 ετών (όχι μικρότερα λόγω της θεματολογίας του) , και κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και σε ενήλικες , ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία.

Η ιστορία, μας ταξιδεύει σε άλλους χρόνους κι άλλους τόπους, με άλλες τεχνικές κουκλοθεάτρου που έχουν πολύ ενδιαφέρον λόγω σκηνογραφίας και μορφολογίας της κούκλας-μαριονέτας . Είναι μια όμορφη παράσταση που έχει την δυνατότητα να μεταφερθεί σε σχολεία και συλλόγους με τα διασπώμενα έξυπνα και ευφάνταστα σκηνικά της, με την υπέροχη μουσική της επένδυση και κυρίως με το ταλέντο και την εμψύχωση των εκπαιδευτικών-κουκλοπαικτών.

Εφέτος, που είναι τόσο έντονη η απουσία του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου από την πόλη μας, η Πολιτιστική Εταιρία έρχεται να μας δώσει μια μικρή γλυκιά γεύση της τέχνης του, μιας τέχνης με άψυχα υλικά , όμως τόσο εκφραστικής γιατί εμψυχώνεται από το μεράκι και την αγάπη των ερασιτεχνών-κουκλοπαικτών.

Εκτός των παραστάσεων για σχολεία, σύντομα θα δοθούν κι άλλες παραστάσεις για τους πιστούς φίλους του κουκλοθεάτρου. Το επόμενο Σαββατοκύριακο «το τελευταίο φύλλο» θα ταξιδέψει στον Δήμο Θέρμης, με δύο παραστάσεις, Σάββατο 17 Νοεμβρίου 6 μμ και Κυριακή !8 Νοεμβρίου 11 πμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης και αργότερα στον Δήμο Παύλου Μελά, στην Θεσ/νίκη .

Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η διδασκαλία είναι της Θεοδοσίας Σβολάκη-Μπάντζου. Στην σκηνογραφία συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Ραμπίδη. Τα σκηνικά τα έκανε ο Κων/τίνος Ραμπίδης μαζί με την Ιωάννα Τσουβελεκίδου. Βοήθησαν οι :Παρέσσα Πολυχρονίδου και Αναστασία Σπυρλιάδου. Οι κούκλες –μαριονέτες έγιναν από την Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου και βοήθησαν οι: Σταυρούλα Χνιτίδου, Παρέσσα Πολυχρονίδου και Ιωάννα Τσουβελεκίδου. Την μουσική επένδυση έκανε ο Κωνσταντίνος Μπύρος και την επιμέλεια της ο Γιώργος Κρυωνάς.

Παίζουν εκπαιδευτικοί και φίλοι:

Θεόφιλος Γουλτίδης στο ρόλο του Μπέρμαν – Μπέρνι

Τζένη Κουλίδου και Πολυζωίδου Βένια στο ρόλο της Τζοάνας –Τζόνσι

Ιωάννα Τσουβελεκίδου στο ρόλο της Σούζαν

Κωνσταντίνος Ραμπίδης στο ρόλο του γιατρού

Ολυμπία Κηπουρίδου και Αναστασία Σπυρλιάδου στους ρόλους της κ. Μακφάρλεν και της γριούλας

Σε αυτό το έργο των μικρών διαστάσεων, της διπλής σκηνής με αυτόνομες αναδιπλούμενες αυλαίες, η θεατρική ομάδα στηρίχθηκε μόνο στις δικές της δυνάμεις, στην φαντασία, επινοητικότητα και δημιουργικότητα των πρώτων της χρόνων, με μια διάθεση ανανέωσης και προσφοράς για τα παιδιά. Μέσα στα 23 χρόνια καλλιτεχνικής και δημιουργικής ψυχαγωγίας (αγωγής ψυχής) ουδέποτε λησμόνησε τους πρωταρχικούς εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς σκοπούς και στόχους της, γιατί πιστεύει στην δύναμη της τέχνης , της αγάπης και της προσφοράς.

Σχολιάστε