My Twitter Feed

28 Μάρτιος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Να σπάσει ο δήμος στα τρία» -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Οι υποψήφιοι του Τζιτζικώστα -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Η ομιλία Βορίδη στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 28 Μάρτιος, 2019

Ημερίδα με Π. Γκαρσία και Μ. Σνάουτσνερ -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

ΝΟΔΕ: Καταλυτικός ο Αυγενάκης -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Δεν υπάρχουν χρίσματα ΝΔ» -

Τετάρτη, 27 Μάρτιος, 2019

«Έθεσε εαυτόν» εκτός ΝΟΔΕ -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

ΕΒΕ: Ρήγμα στη μειοψηφία! -

Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Συμβούλιο Ευρώπης: Όχι στις εξορύξεις

Skouries2Με ψήφισμά του, το οποίο υπογράφεται από 21 βουλευτές το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν 47 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιβεβαιώνει όσα κατά καιρούς έχει γράψει το HOT DOC και του koutipandoras.gr για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε στην ανατολική Χαλκιδική, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

Το Συμβούλιο διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων, τόσο περιβαλλοντικών, όσο και κοινωνικών, αφού όπως επισημαίνει παρά τις συνεχείς καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας, απέναντι στους κατοίκους της Ιερισσού και παρά τo αίτημα της Διεθνούς Αμνηστίας προς τις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν τα καταγγελλόμενα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για εκφοβισμό κ.α ουδεμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει.

Επιπλέον, στο ψήφισμα επισημαίνεται, ότι οι πρακτικές της εταιρίας (σ.σ. Ελληνικός Χρυσός) είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τους ανθρώπους και το περιβάλλον εν γένει. «Η μέθοδος της κυάνωσης, πρέπει να έχει τερματιστεί μέχρι το 2018 και κανένα ορυχείο δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», τονίζει μεταξύ άλλων το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κλικάρετε στη φωτογραφία για να δείτε το έγγραφο του Συμβουλίου της Ευρώπης
Το έγγραφο: Council of Europe against Gold mining projects 

Όλα τα παραπάνω έχει αναδείξει το HOT DOC σε παλαιότερο τεύχος του το οποίο μπορείτε να βρείτεΕΔΩ

Πηγή: metalleiastop.blogspot.gr

Σχόλια
One Response to “Συμβούλιο Ευρώπης: Όχι στις εξορύξεις”
 1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

  Mπράβο ευαισθησία το Συμβούλιο!!! Μεγάλα λόγια, με την γνωστή επωδό «ναί μεν…αλλά»…» Η μέθοδος της κυάνωσης πρέπει να έχει τερματιστεί μέχρι το 2018″. Με άλλα λόγια » δηλητηριάστε σείς αρχιλήσταρχοι, πειρατές χρυσοθήρες μέχρι το 2018 και μετά βλέπουμε». Μεγάλη ανακούφιση. «Πολιτισμός» παιδί μου, «πολιτισμός». ΟΧΙ ωμός Ταλιμπανικός, αλλά σιτεμένος Ευρωπα’ι’κός και με το γάντι. Σε σφάζω με το βαμβάκι. Δεν θέλω να πονάς πολύ για να μην αντιδράς, αλλά η «δουλειά» θα γίνει. Και άμα γίνει…απο δώ πάν κι’ άλλοι. Ε βέβαια, το ξέρουν καλά το παραμυθάκι για να αποκοιμίζουν τους ιθαγενείς υπηκόους. Οι λιμοκοντόροι του Συμβουλίου γνωρίζουν επίσης οτι έχουν εσωτερικούς συμμάχους τα γνωστά και μή εξαιρετέα ντόπια Media. Tις σειρήνες των βραδυνών δελτίων της υποτέλειας και της Εθνικής ντροπής. Αυτές οι ακριβοπληρωμένες ύαινες που ψάχνουν να αποτελειώσουν το θήραμα, που άλλοι θηρευτές σκότωσαν.
  Κι’ εμείς; Τί διάολο κάνουμε εμείς οι απόγονοι των ηρώων; Εκτός απο τις τοπικές κοινωνίες που αγωνίζονται απο χλιαρά μέχρι δυναμικά, οι υπόλοιποι τί σκέφτονται; Σκέφτονται καθόλου ή μήπως όχι; Αν χαθεί ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ενός, άραγε ξέρουν οτι έρχεται και η δική τους σειρά; Το έχουν σκεφτεί αυτό;

  Μήν καταδέχεσαι να ρωτάς:
  «Θα νικήσουμε;
  Θα νικηθούμε;
  ΠΟΛΕΜΑ !

  Ν. Καζαντζάκης.

Σχολιάστε