My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το σποτ της αντεπίθεσης

Του Γιάννη Μυλόπουλου.


Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δια της σάτιρας στιγματίζει την όζουσα οσμήν σκανδάλου πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μοιράζει δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους της αρεσκείας της ανεξέλεγκτα, κατά το δοκούν και χωρίς ίχνος διαφάνειας και δημόσιου απολογισμού, με σκοπό να εξαγοράσει την επικοινωνιακή της υποστήριξη, ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη επικοινωνιακή παρέμβαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πέτυχε 100% το στόχο της.

Πρώτα από όλα πέτυχε γιατί έκανε γνωστό με ηχηρό, όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, τρόπο το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην επικοινωνιακή αντεπίθεση.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς, εκμεταλλευόμενη την κοινωνική αδράνεια λόγω του φόβου για την πανδημία αφενός και λόγω της αναγκαστικής… αφασίας που προκάλεσαν οι συνθήκες της καραντίνας και του lock down αφετέρου, βρήκε την ευκαιρία να κάνει… δουλειές που γίνονται στο σκοτάδι και ανέλαβε πρωτοβουλίες που θυμίζουν την παροιμία «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται».

Πρώτα ήταν το σκάνδαλο των vouchers της αλαμπουρνέζικης τηλεκατάρτισης τύπου «σκόιλ ελικικού» και ο «μέτζης του νεούκτη», που χρησιμοποιήθηκαν σαν πρόσχημα για να μεταφερθούν εκατομμύρια Ευρώ δημόσιου χρήματος στα ταμεία φιλικών προς την κυβέρνηση οικονομικών συμφερόντων που είχαν ήδη έτοιμες τις γνωστές πλατφόρμες. ‘Ενα σκάνδαλο που η κυβέρνηση το πήρε πίσω άρον άρον και για το οποίο δεν απολογήθηκε ποτέ, κανείς υπεύθυνος.

Κι ύστερα ήρθε το… μοίρασμα 20 εκατομμυρίων Ευρώ κρατικού χρήματος σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, σε επιλεγμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Κι αυτό όχι για να διαφημίσουν ζητήματα που αφορούν στην υγειονομική κρίση, όπως προσχηματικά παρουσιάστηκε, καθώς τέτοια κοινωνικά μηνύματα τα ΜΜΕ θα έπρεπε να προσφέρονται να τα διαφημίζουν δωρεάν.

Ο πραγματικός σκοπός του αδιαφανούς μοιράσματος του δημόσιου χρήματος ήταν να εξαγοραστούν κάποια μέσα και κάποιοι δημοσιογράφοι για να… λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ή ίσως και για να επιβραβευτούν κάποιοι για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους σε αυτή την κατεύθυνση.

Ένα σκάνδαλο το οποίο η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται να φέρει στο φως, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζητά επιμόνως να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και τα ποσά. Η πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να αποκαλύψει την αλήθεια ενισχύει τις σε βάρος της υποψίες ότι πράγματι διασπάθισε, για ιδιοτελείς σκοπούς, δημόσιο χρήμα.

Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρήθηκε σαν χρυσή ευκαιρία από την κυβέρνηση για να κάνει δουλειές εν κρυπτώ, ήταν η εξαιρετικά υπεύθυνη και υποδειγματική πολιτικά στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, να δείξει συναινετική στάση μπροστά στο μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο και να μην εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία. Σε πλήρη αντίθεση με ό,τι η Νέα Δημοκρατία έκανε σαν αντιπολίτευση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, μη διστάζοντας να εκμεταλλευτεί προεκλογικά για μικροπολιτικούς λόγους φυσικές καταστροφές, ακόμη και εθνικά ζητήματα.

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ήρθε για να δηλώσει και με επικοινωνιακά μέσα, ότι η περίοδος χάριτος που απολάμβανε, λόγω των συνθηκών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφτασε στο τέλος της.

Και αυτό το τέλος ήταν τόσο ηχηρό, όσο έπρεπε να είναι για να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος ότι το πάρτι τελείωσε και ότι από εδώ και πέρα η αξιωματική αντιπολίτευση, ως εκ του θεσμικού της ρόλου, θα ελέγχει την κυβέρνηση και θα προστατεύει με κάθε μέσον το δημόσιο συμφέρον.

Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το στόχο του, είναι γιατί κατάφερε να γίνει ευρέως και γρήγορα γνωστό, να συζητηθεί και βεβαίως και νε ενοχλήσει εκείνους που συμμετείχαν είτε ενεργητικά, είτε παθητικά στο πρωτοφανές σκάνδαλο εξαγοράς μέσων και δημοσιογράφων.

Το σποτάκι πέτυχε, γιατί έγινε γρήγορα γνωστό και γιατί ενόχλησε τους ενόχους. Και ενόχλησε πολύ, γιατί κατάφερε σε 48 ώρες να το δουν περισσότεροι από 500.000 Έλληνες πολίτες. Αν σκεφτεί κανείς την… καλοπληρωμένη επικοινωνιακή απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την βορειοκορεατικού τύπου προβολή της κυβέρνησης, το σκορ είναι εξαιρετικό!

Αν δεν ενοχλούνταν οι ένοχοι, τότε θα μιλούσαμε για επικοινωνιακή αποτυχία της συγκεκριμένης επικοινωνιακής παρέμβασης από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Κι όλα αυτά που υποκριτικά ακούστηκαν ότι δήθεν το σποτάκι, με τα λεφτά που πέφτουν από ψηλά την ώρα των ειδήσεων, ήταν χαμηλού επιπέδου ή ότι δήθεν πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη όλων, συλλήβδην, των δημοσιογράφων ή ακόμη ότι δήθεν έθιξε τους Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες πολίτες εξ αιτίας της αναφοράς στον Μωυσή, να τα πουν αλλού γιατί είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Πρώτα γιατί όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αλλά και αποδείξεις, μια και κάποιοι δημοσιογράφοι ομολόγησαν τη δωροληψία, ότι συντελέστηκαν από την κυβέρνηση πράξεις διαφθοράς, δεν φταίει βεβαίως η σκανδαλολογία που αναπτύσσεται εξ αφορμής τους, αλλά οι ένοχοι γι’ αυτές τις πράξεις. Έτσι, για την «αντιαισθητική» ή την άβολη συζήτηση περί εξαγοράς συνειδήσεων και περί χρηματισμού μέσων και δημοσιογράφων, δεν ευθύνονται όσοι αποκαλύπτουν τις πράξεις αυτές και όσοι τις αναδεικνύουν, αλλά εκείνοι που έδωσαν την αφορμή, διαπράττοντάς τες.

Εδώ βέβαια θα μπορούσε κάποιος να πει πεί ότι αυτή η κυβέρνηση έτσι συνηθίζει να χειρίζεται τις υποθέσεις των σκανδάλων που την βαρύνουν. Αφού ένα πιστοποιημένο και αποδεδειγμένο από διεθνείς διωκτικές αρχές, όσο και ομολογημένο από την ίδια τη NOVARTIS σκάνδαλο διαφθοράς, το μετέτρεψαν δια της διαστρέβλωσης της αλήθειας σε σκευωρία σε βάρος τους.

Και αντί να δικάζονται σήμερα οι πραγματικοί ένοχοι του σκανδάλου, δικάζονται εκείνοι που το αποκάλυψαν και το έφεραν στο φως…

Το μείζον επομένως στην υπόθεση της εξαγοράς μέσων και δημοσιογράφων δεν είναι η αναπαράσταση της διαφθοράς προκειμένου να αναδειχθεί το σκάνδαλο και να στηλιτευθεί η πράξη της συμμετοχής σε αυτό, όπως υποκριτικά δηλώνουν οι διαμαρτυρόμενοι, αλλά αυτό καθ’ εαυτό το σκάνδαλο.

Για το οποίο, οι λαλίστατοι διαμαρτυρόμενοι για το σποτ, τηρούν αιδήμονα σιγή. Γι’ αυτό και είναι ύποπτη έως και υποκινούμενη η στάση αυτών που καταπίνουν αμάσητη τη διαφθορά, ενώ εξεγείρονται εναντίον της αποκάλυψής της.

Κι ύστερα, όπως όταν συλλαμβάνονται κάποιοι γιατροί, κάποιοι εφοριακοί ή κάποιοι πολιτικοί να χρηματίζονται, (τα παραδείγματα είναι εντελώς τυχαία), δεν διασύρεται ολόκληρος ο κλάδος αλλά οι ένοχοι της παρανομίας, έτσι και εδώ, το σποτάκι απευθύνονταν σε αυτούς που συμμετείχαν στο πάρτι των 20 εκατομμυρίων. Επομένως ας μην κλαίνε… άδαρτοι κάποιοι, είναι ολοφάνερο ότι ήταν στοχευμένη η κριτική του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν απευθύνονταν προς όλους αδιακρίτως τους ασχολούμενους με την επικοινωνία.

Απλώς όσοι είχαν τη μύγα… μυγιάστηκαν!

Και ακόμη, όσοι διαμαρτυρήθηκαν για αντισημιτικά και ρατσιστικά υπονοούμενα στο σποτ, επειδή δήθεν στο όνομα του… Μωυσή διασύρονται όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες πολίτες, ας μην κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, γιατί δεν απευθύνονται σε ηλιθίους.

Η αναφορά στον Μωυσή έγινε εξ αιτίας των γελοίων κομπασμών των… καλοταϊσμένων που διαγκωνίζονται ποιος θα γλύψει περισσότερο τον πρωθυπουργό. Τον οποίον, στο πλαίσιο αυτού του είδους του ανταγωνισμού, δεν δίστασαν να τον παρομοιάσουν με τον… θαυματοποιό Μωυσή που έσωσε τον περιώνυμο λαό του. Άλλωστε, οι Έλληνες Εβραίοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιο κόμμα χαϊδεύει τους πραγματικούς ρατσιστές, όπως γνωρίζουν πολύ καλά και τι ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι αριστεροί και προοδευτικοί Έλληνες, που ήταν ανέκαθεν οι καλύτεροι υποστηρικτές και αλληλέγγυοι στις διώξεις και τα πάθη τους.

Τέλος, αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αισθάνεται τόσο προσβεβλημένη από το συγκεκριμένο σποτάκι, ας αποκαλύψει, επιτέλους, όπως εδώ και καιρό της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, τη λίστα με τα ονόματα των μέσων και των δημοσιογράφων που εισέπραξαν χρήματα, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά που πήρε ο καθένας, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Και αν αποδειχθεί ότι όλη αυτή η οσμή σκανδάλου είναι κατασκευασμένη και ψευδής, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ και να ζητήσει και συγγνώμη.

Όσο όμως η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τη λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις όσων ωφελήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού από την κυβερνητική… γαλαντομία, στη συνείδηση των πολιτών είναι ένοχη. Και συνεπώς όσο αυτό συμβαίνει, η αντιπολίτευση νομιμοποιείται απολύτως να αποκαλεί αυτή την αδιαφανή και καταχρηστική για το δημόσιο χρήμα πρωτοβουλία πράξη διαφθοράς.

Οι κυβερνήσεις της Δεξιάς πάντως, όπως συνέβη και με το σκάνδαλο NOVARTIS, συνηθίζουν να συγκαλύπτουν τα σκάνδαλά τους, διώκοντας μάλιστα ως ενόχους… σκευωρίας εκείνους που τα αποκαλύπτουν…

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε