My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το Σινεμά στην Τέχνη κάνει πρεμιέρα!

Το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, σας προσφέρει ένα υπέροχο κινηματογραφικό ταξίδι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019  και ώρα 7:00 το βράδυ με πολύ μουσική και ωραία ταινία.

Πρεμιέρα λοιπόν  την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, με την ταινία «Ένα τραγούδι για το ηλιοβασίλεμα» που θα συνοδευτεί,  πριν την προβολή, με μουσική και τραγούδια  από τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ζωντανά μαζί μας ο εξαίρετος μουσικός και φίλος της Τέχνης, Γιάννης Λαζαρίδης στο πιάνο και σαξόφωνο και η καταπληκτική σοπράνο, Αναστασία Πατσακίδου.

Θέματα από La La Land, Pink Panther, Moon River, Breakfast at Tiffany’s, Victor/Victoria, the Godfather Medley, Jesus Christ Superstar και άλλα πολλά θα σκορπίσουν τις μελωδίες τους στο άνοιγμα της κινηματογραφικής αυλαίας της ΤΕΧΝΗΣ.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης είναι αριστούχος απόφοιτος του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς, με πτυχίο στην ενοργάνωση πνευστών οργάνων, πτυχίο αρμονίας  και σπουδές σαξοφώνου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ημιεπαγγελματικής ορχήστρας “Alandulan Band” , ιδρυτικό μέλος της ημιεπαγγελματικής ορχήστρας σαξοφώνων “Kukluxsax,  μέλος της gospel χορωδίας του Dormagen καθώς και της Dormagen Big Band.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο σύνθεσης κινηματογραφικής μουσικής από το συνθέτη παγκοσμίου βεληνεκούς – Hans Zimmer , με τον βιρτουόζο διεθνή ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη,  με τον Μίλτο Μουμουλίδη, λέκτορα κλαρινέτου του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την  κυκλική αναπνοή και η σωστή στάση του σώματος, ενώ έχει λάβει  την 1η θέση με την ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Πολυάνειου Ωδείου Ι.Μ. Κιλκίς στο διαγωνιστικό σκέλος του πανελλαδικού φεστιβάλ “Γέφυρες Πολιτισμού” – Ποδηλατοδρόμιο.

Η Αναστασία Πατσακίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Κιλκίς. Σπούδασε πιάνο στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς, έχει πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης, παρακολουθεί  μαθήματα μονωδίας με τη σοπράνο Βάσω Βαϊούλη, συμμετείχε  σε σεμινάριο κλασικού τραγουδιού με τον Άρη Χριστοφέλλη, σεμινάρια κλασικού τραγουδιού με την Βαρβάρα Τσαμπαλή καθώς και σε σεμινάριο musical με τη Δήμητρα Καστέλλου και την Αθανασία Κυριακίδου, από τις οποίες παρακολούθησε και μαθήματα musical το 2015.

Έχει κάνει πολλαπλές εμφανίσεις ως σολίστ  στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη. Έχει συμμετάσχει σε βραδιές όπερας καθώς και σε διάφορες συναυλίες στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, στο Θέατρο Κάππα Περαίας στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Κιλκίς, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Μητροπόλεως Κιλκίς κ.α. Το ρεπερτόριο της κυμαίνεται από κλασικό και μιούζικαλ έως  ποπ, ροκ και τζαζ.

Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας K’s Blink,  έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Danai Beach Resort,  στο Θέατρο Αυλαία, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ κ.α., μέλος της Μικτής Χορωδίας Συλλόγου Αποφοίτων North College με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Καθολική Εκκλησία Θεοτόκος και στο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμο, είναι μέλος της χορωδίας μιούζικαλ Κοραή  από το 2014 με την οποία έχει συμμετέχει στο 5ο, 6ο και 7ο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τη χορωδία του ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας», υπό τη διεύθυνση του Π. Μπεκιαρίδη, ενώ υπήρξε μέλος και της Χορωδίας του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς με μαέστρο τη Ν. Καββαδία.

Είναι φοιτήτρια Γεωλογίας στο ΑΠΘ.

Η ταινία

Μετά το κινηματογραφικό μουσικό ταξίδι θα ακολουθήσει , στις 8 το βράδυ, η προβολή της ταινίας  «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ», που είναι μεταφορά στο σινεμά από  τον Τέρενς Ντέιβις του κλασικού μυθιστορήματος του Λιούις Γκράσικ Γκίμπονς, Sunset Song, γραμμένου το 1932.

 Η κόρη ενός αυταρχικού αγρότη ενηλικιώνεται στη Σκοτία των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Η Ιστορία συναντά την προσωπική μοίρα σε μια ποιητική όσο και σκληρά ρεαλιστική μεταφορά ενός εμβληματικού βρετανικού μυθιστορήματος από τον στιλίστα Τέρενς Ντέιβις («Το Βαθύ Μπλε του Έρωτα»).Με μόλις έξι κινηματογραφικές δουλειές σε 24 χρόνια, από το «Distant Voices, Still Lives» του 1988 στο «Βαθύ Μπλε του Έρωτα» του 2011, ο σπουδαίος Βρετανός στιλίστας Τέρενς Ντέιβις επανέκαμψε τη φετινή σεζόν με δύο απανωτές ταινίες. Πριν από τη βιογραφία της Έμιλι Ντίκινσον «A Quiet Passion», η οποία προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, το «Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα» μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το εμβληματικό για τη σκοτσέζικη λογοτεχνία μυθιστόρημα του Λιούις Γκράσικ Γκίμπον «Sunset song», σχέδιο που απασχολούσε τον εκλεκτικό σκηνοθέτη για μια ολόκληρη 15ετία. Εντυπωσιάζοντας τη δεκαετία του 1930 με τη ζωντανή γλώσσα του, τη γλαφυρή περιγραφή του και την τόλμη του να θίξει θέματα που αφορούσαν τη σκληρή αγροτική ζωή, το σεξ και τη θέση της γυναίκας, το βιβλίο του Γκίμπον εξιστορεί την ενηλικίωση της όμορφης Κρις, κόρης ενός αυταρχικού και θρησκόληπτου αγρότη στη βορειανατολική Σκοτία των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο
Παραγωγή: Ρόι Μπούλτερ, Σολ Παπαδόπουλος, Νίκολας Στέιλ
Σκηνοθεσία: Τέρενς Ντέιβις
Σενάριο: Τέρενς Ντέιβις
Φωτογραφία: Μάικλ ΜακΝτόνο
Μοντάζ: Ντέιβιντ Τσάραπ
Πρωταγωνιστούν: Aγκνες Ντέιν, Πίτερ Μούλαν, Κέβιν Γκάθρι, Iαν Πίρι.

Σχολιάστε