My Twitter Feed

19 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Το προσκοπικό παιχνίδι στα χειμωνιάτικα

1h ageli likopoulon kilkis (1)Από το 1923 το προσκοπικό παιχνίδι με ορισμένες εξαιρέσεις παίζεται συνεχώς στο νομό Κιλκίς. Εκατοντάδες Κιλκισιώτες, έπαιξαν το μοναδικό αυτό παιχνίδι, εκπαιδεύτηκαν, ανίχνευσαν, έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές, αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες… αυτό το προσκοπικό παιχνίδι, πιστό σε αρχές και αξίες, ντύθηκε για άλλη μια φορά εκτός από τις συγκεντρώσεις κάθε ΣαββατοΚύριακο στα χειμωνιάτικα με εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Η 1η Αγέλη Λυκοπούλων Κιλκίς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εμπενίζερ Σκρουτζ και πέρασε μαζί του τρεις όμορφες ημέρες και δύο μαγικές νύχτες. Αλλαγμένος ο Σκρουτζ με το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα του υποδέχθηκε τα λυκόπουλα, έψαλε τα κάλαντα και τα περιποιήθηκε όπως έπρεπε αυτές τις γιορτινές μέρες. Τα 40 Λυκόπουλα 1h omada proskopon kilkis_3 (1)έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία από τις 21 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2012 στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς με Αρχηγό την Ιωάννα Κοζανίδου και επιτελείο τους Έλενα Μιχαηλίδου, Χάρη Ισαακίδη, Γιώργο Τσαβαχίδη, Νίκο Παναγόπουλο, Αγγέλα Τσιλιγγιρίδου, Θοδώρα Αναστασιάδου, Πηνελόπη Βασιλειάδου, Βασίλη Βασιλειάδη, Ελευθερία Ημερίδου, Νίκο Κρυωνά, Γιάννη Καριώτη, Χρήστο Ισαακίδη, Βαγγέλη Ισαακίδη και Μιλτιάδη Ζώγκα.

Η 1η Ομάδα Προσκόπων Κιλκίς έζησε τις δικές της όμορφες στιγμές, φιλοξενούμενη στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στα Σούρμενα από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2012. 29 πρόσκοποι ανάμεσα στα άλλα, πραγματοποίησαν πορεία ως τον καταρράκτη στο Μπέλλες με αρχηγό την Εύη Κέλτσου και επιτελείο τους Ιουστινιανό Κουραλίδη, Ιωάννη Γκέντσο, Ηλία Μιχαηλίδη, Μαριλέννα Κουραλίδου, Αγγέλα Τσιλιγγιρίδου, Χρήστο Ισαακίδη, Ιορδάνη Ρωμανίδη, Παναγιώτη Αβραμίδη, Αλίκη Τσιλιγγιρίδου και Άννα Μαρία Φαρσάκογλου.

2h ageli likopoulon kilkisΗ 2η Αγέλη Λυκοπούλων Κιλκίς ταξίδεψε από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου 2013 στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς για να απελευθερώσει το πουλάκι «τσίου» περνώντας από περίεργες δοκιμασίες ενώ δεν τρόμαξε όταν ανακάλυψε το εργαστήριο του Άη Βασίλη με τα ξωτικά να ετοιμάζουν δώρα. Τα 16 μικρά λυκόπουλα είχαν αρχηγό τον Χρήστο Καναρόπουλο με επιτελείο τους Στάθη Ιορδανίδη, Ηλία Καρολίδη, Καλλιόπη Γεωργιάδου, Άγγελο Γκαρσέν, Νίκη Μάτσκου, Φένια Κομπατσιάρη, Κωνσταντίνα Υφαντή, Μάκη Αβραμίδη, Γιώργο Χατζηβασιλείου και Γιάννη Κέρο.

Η 2η Ομάδα Δ/Προσκόπων Κιλκίς έπαιξε το προσκοπικό παιχνίδι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης από τις 28 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012. 23 πρόσκοποι, με πυρά, παιχνίδια γνώσεων και δοκιμασιών, νυχτερινό και τραγούδια πρόσθεσαν ακόμη μια εμπειρία στο ενεργητικό τους. Αρχηγός της Δράσης ήταν ο Δημήτρης Γκορίδης με επιτελείο τους Τσόφα Κοβλακίδου, Νατάσσα Σαββίδου, Παναγιώτη Μωυσίδη, Λευθέρη Καλογερίδη και Χρήστο Καναρόπουλο.

2h omada dasoproskopon kilkisΑνάμεσα στα άλλα όμως οι πρόσκοποι έψαλλαν και τα κάλαντα παραμονή Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, στον βουλευτή κ. Γεωργαντά, στον κ. Μπαλάσκα αλλά και σε παλιούς προσκόπους. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί η πρωτοβουλία της 2ης Ομάδας Δ/Προσκόπων Κιλκίς να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στις 19 Δεκεμβρίου 2012. Μια διαδραστική γιορτή που έλαβαν μέρος όλοι, πρόσκοποι και παιδιά, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Την περίοδο των σχολικών διακοπών, το Κατασκηνωτικό Κέντρο των Προσκόπων στο Καβαλάρι Μουριών γέμισε από φωνές και γέλια προσκόπων όχι μόνο του Κιλκίς, αλλά φιλοξενήθηκαν και προσκοπικές ομάδες από την Θεσσαλονίκη, την Θέρμη και την Κοζάνη.

Τέλος η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κιλκίς συμμετείχε μέσω των Κοινοτήτων Ανιχνευτών στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, πραγματοποιώντας εργαστήρια για παιδιά. Άλλωστε, φέτος που εορτάζονται τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς, οι Πρόσκοποι εορτάζουν τα 90 χρόνια Κιλκισιώτικου Προσκοπισμού, προετοιμάζοντας να υλοποιήσουν μια σειρά από δράσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Όλο για πιο ψηλά «ανεβάσματα» λοιπόν…

Σχολιάστε