My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το Παρακράτος χαιρετίζει…

anadranistakis…το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

————————————————————————————————————————————————————-Όσα ακολουθούν συνέβησαν χθες, την 10η Ιουλίου, εναρκτήρια ημέρα του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Έγιναν δύο προφυλακίσεις στην Ιερισσό και οι κάτοικοι που πήγαν να διαμαρτυρηθούν έφαγαν ξύλο και χημικά. Ξύλο και χημικά έφαγαν και οι υπό απόλυση εκπαιδευτικοί, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Παιδείας. Οι πολίτες που μαζεύτηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης για να συμπαρασταθούν στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, φάγανε και ξύλο και χημικά και προσαγωγές. Στις οκτώ το πρωί άρχισε να εκπέμπει σήμα το εξάμβλωμα του Καψή, που αρχικώς ονομαζόταν ΕΔΤ και μετά μετονομάστηκε σε ΕΔΤ. Το απόγευμα, λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες του Συνεδρίου, δέχθηκαν ηλεκτρονική επίθεση το Avgi.gr και το Left.gr, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας για μερικές ώρες.

Κάτι μου λέει ότι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το Κράτος, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων, παρέστη και το Παρακράτος. Παρέστη και χαιρέτισε.   Όποιος καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας, εννιά στις δέκα φορές τρώει τα μούτρα του, μου έλεγε ο μπαμπάς μου. Η μαμά μου από την άλλη, επέμενε ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση και χθες, την 10η Ιουλίου του 2013, οι συμπτώσεις ήταν τόσες και τέτοιες, που δεν μπορείς, διάολε, να μην μπεις σε πειρασμό.

Η κυβέρνηση διάλεξε τη χθεσινή μέρα για να προχωρήσει σε πογκρόμ καταστολής, να προφυλακίσει, να συλλάβει, να δείρει. Και μάλιστα σε ποιες υποθέσεις, στην υπόθεση του χρυσού τις Χαλκιδικής, στην υπόθεση των απολύσεων στο δημόσιο, στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Σακκά. Σε τρία μέτωπα που ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει κάνει σημαία και κατηγορείται και για τα τρία από την κυβέρνηση: Τον κατηγορούν ότι διώχνει τους επενδυτές, τον κατηγορούν ότι υπερασπίζεται τις συντεχνίες του δημοσίου, τον κατηγορούν ότι χαϊδεύει τους τρομοκράτες. Τι βολικό να υπάρξει όξυνση και στα τρία ανήμερα του Συνεδρίου.

Υπάρχει και μια τέταρτη υπόθεση που έχει πάρει στους ώμους του ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση της ΕΡΤ. Ε λοιπόν χθες, την εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου, βρήκε η κυβέρνηση για να βγάλει στον αέρα τη Δημόσια Τηλεόραση. Δημόσια Τηλεόραση, που εκπέμπει από τα στούντιο του ΜΕΓΚΑ. Μετά από τριάντα ημέρες σκοταδιού, επέλεξαν την 10η Ιουλίου, για να προκαλέσουν ένα μείζον γεγονός που τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Δείτε τι έπαιζαν σήμερα το πρωί τα κανάλια και θα καταλάβετε. Άσε που είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι με τους καταληψίες της ΕΡΤ και όχι με τη νομιμότητα.

Και καλά, όλα τα παραπάνω μπορεί να ήταν συμπτώσεις διαβολικές. Οι επιθέσεις που δέχθηκαν το Avgi.gr και το Left.gr, τα μοναδικά site που μαζί με το Stokokkino.gr επρόκειτο να μεταδώσουν ζωντανά τις εργασίες του Συνεδρίου, συμπτωματικές ήταν και αυτές; Την ίδια ώρα, με τον ίδιο τρόπο, από τους ίδιους ανθρώπους, ανθρώπους επαγγελματίες. Δεν τους αρκεί η κλειστή ΕΡΤ, θέλουν να φιμώσουν και οτιδήποτε άλλο δεν είναι υπό τον έλεγχό τους.   Σε άλλες εποχές, θα έλεγα ότι όλα αυτά τα περίεργα μπορεί να είναι όντως συμπτώσεις. Σήμερα, στην εποχή του Σαμαρά, του Λαζαρίδη, του Φαήλου, του Μουρούτη, του Δένδια, του Βορίδη, του Γεωργιάδη, δεν μπορώ να το πω. Ένα μεγάλο βόδι μου πατάει τη γλώσσα.

Πηγή: avgi.gr

Σχολιάστε