My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Το ΠΑΜΕ, για τον «κοινωνικό διάλογο»

Αναφερόμενο στον κοινωνικό διάλογο εργοδοτών – ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται συναντήσεις ανάμεσα στις εργοδοτικές ενώσεις (Σ.Ε.Β-Ε.ΣΕ.Ε-ΓΕ.ΣΕ.ΒΕ) και τις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις  όπως η Γ.Σ.Ε.Ε και άλλες.

Εμφανίζεται ότι όλοι μαζί εργοδότες και εργαζόμενοι ενδιαφέρονται για την προστασία των μισθών, την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 741 ευρώ και την επαναφορά της μετενέργειας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στους 6 μήνες.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και εξ αρχής ξεπουλημένο.

 Ενώ εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργοδοτικές ενώσεις εμφανίζονται να συζητούν για την προστασία δήθεν του βασικού μισθού την ιδία ώρα στους κλάδους  παραγωγής και υπηρεσιών οι ίδιες αυτές  δυνάμεις επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο και σε μια χωρίς προηγούμενο λεηλασία μισθών και θεσμικών δικαιωμάτων (ωράρια,επιδόματα κ.λ.π) που κατοχυρώνονταν στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Έχουν συμφωνήσει και έχουν ήδη υπογράψει στους κλάδους της ιδιωτικής υγείας, στον Ο.Τ.Ε, στην ΔΕΗ, στα πετρέλαια, στην ΕΘΕΛ, στον ΗΣΑΠ κ.α. και είναι έτοιμοι να υπογράψουν στους ιδιωτικούς υπάλληλους στις τράπεζες, στο μέταλλο, στον επισιτισμό κ.α. κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με μείωση μισθών και αφαίρεση θεσμικών δικαιωμάτων.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ –ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  για μια ακόμα φορά μέσω του λεγομένου κοινωνικού διαλόγου επιχειρούν τον  αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση των εργαζόμενων.

Για μια ακόμα φορά στηρίζουν συνειδητά την υλοποίηση των βασικών επιδιώξεων του κεφαλαίου που σε αυτή την φάση είναι η δραστική συρρίκνωση των κλαδικών μισθών και των θεσμικών δικαιωμάτων που κατοχύρωναν, η μείωση του λεγομένου μη μισθολογικού κόστους (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογίας επιχειρήσεων κ.λ.π) και η διοχέτευση ζεστού κρατικού χρήματος στους εργοδότες μέσω των λεγόμενων προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας. Ζητήματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι συγκεκριμένες ηγεσίες έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει.

Οι απαιτήσεις αυτές είναι απαιτήσεις και των μνημονίων. Δεν έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Πρόκειται για μέτρα που ήρθαν  και έρχονται για να μείνουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους με μαζικές διαδικασίες (συγκεντρώσεις γενικές συνελεύσεις κ.λ.π.) να απορρίψουν την λογική της ήττας και των υποχωρήσεων που καλούν οι συγκεκριμένες ηγεσίες  μαζί με τους εργοδότες και αποφασιστικά ενωμένα και μαζικά να υπερασπίσουν τα δικαιότατα τους και την ζωή τους.

Τους καλεί να συνειδητοποιήσουν ότι όσο στα συνδικάτα θα πλειοψηφούν τέτοιες ηγεσίες τόσο οι αγώνες θα είναι αναποτελεσματικοί, πίσω από τις ανάγκες, θα έχουν τον χαραχτήρα της εκτόνωσης και του αγωνιστικού άλλοθι ακόμα και όταν γίνονται. 

Σχολιάστε