My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Νοσοκομείο: Λειτουργεί με δωρεές

Τηλεδιάσκεψη για την Υγεία, με συμμετοχή του πρώην υπουργού Ανδρέα Ξανθού, της βουλεύτριας Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου και εκπροσώπους εργαζομένων των δομών Υγείας του Ν. Κιλκίς και επιστημονικών φορέων του τομέα της Υγείας, διοργάνωσε η Θεματική Επιτροπή Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Κιλκίς.

Στη τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ένα ΕΣΥ ικανό να μας στηρίζει πάντα – Μένουμε Όρθιοι στην Υγεία», ξεκαθαρίστηκαν τα προβλήματα στις δομές Υγείας και προτεραιοποιήθηκαν οι ανάγκες για το μέλλον.

Ακούστηκαν ζητήματα τα οποία έχουν γίνει «χρόνιες ασθένειες» για το Νοσοκομείο Κιλκίς όπως η ΜΕΘ, η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, ο οργανισμός, η δημιουργία νέας νοσηλευτικής πτέρυγας και οι ελλείψεις βασικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως του πνευμονολόγου και του λοιμωξιολόγου, αλλά και ζητήματα που προέκυψαν με την πανδημία όπως η υποτυπώδης υποδομή του ιατρείου και της κλινικής COVID-19, η έλλειψη σχεδιασμού διαχείρισης περιστατικών και προμήθειας υλικών, καθώς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με δωρεές!

Επίσης τονίστηκε ότι με την αύξηση των διαμενόντων στην δομή φιλοξενίας Ν. Καβάλας, οι δύο παράλληλες αυτές κρίσεις, η προσφυγική και η πανδημική, καθιστούν πιο επιτακτικό από ποτέ την πρόσληψη ιατρών αποκλειστικά για τις δομές και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους πρόσφυγες.

Ο κ. Ξανθός και η κ. Αγαθοπούλου κατέγραψαν όλα τα θέματα που τέθηκαν και ανέπτυξαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση του ΕΣΥ με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ τόνισαν ότι “το δημόσιο σύστημα άντεξε στην πανδημία λόγω της ενίσχυσης που δέχτηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πολιτική επιλογή τότε να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές, αλλά η ίδια βούληση δεν υπάρχει και τώρα”.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ αυτών που πήραν τον λόγο ήταν ο κ. Αποστολίδης Θεόδωρος, Επιμελητής Ά ΩΡΛ και Πρόεδρος της ΕΝΙΚ, η κ. Δώμου Παναγιώτα, Συντ. Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και της Μονάδας Αντιμετώπισης Πόνου, ο κ. Καλεμκερίδης Αχιλλέας, Νοσηλευτής, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς και Γενικός Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Κατσιάνος Κώστας, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, η κ. Κωφίδου Διαμαντούλα, Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, ο κ. Μασούρας Πασχάλης, Νοσηλευτής, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς και μέλος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, η κ. Παπαθεοδώρου Έφη, εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ, ο κ. Παππάς Πέτρος, Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και η κ. Τσιούπα Αγγελική, πρώην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, η κ. Ναβροζίδου Γενοβέφα (Έφη), Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κιλκίς, ο κ. Αγαθόπουλος Δημήτριος, Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, ο κ. Κεσίδης Αναστάσιος, Συντονιστής της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχίας και μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής.

Σχολιάστε