My Twitter Feed

22 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Μπλε φάλαινα» και στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Το «μαύρο μέτωπο» και…

tsaousidis-klearxos-001…οι καναλάρχες του.

Του Κλέαρχου Τσαουσίδη.


Δεν πρόλαβε να δηλώσει ότι θα αναλάβει την υποχρέωση να στήσει τηλεοπτικό σταθμό ο Ιβάν Σαββίδης και ο επόμενος, αναπληρωματικός, πλειοδότης, ο Δημήτρης Κοντομηνάς άρχισε -μέσω των ενεργουμένων του- να του επιτίθεται, μέχρι και να ζητεί κάποιος τη σύλληψή του! Ο άμεμπτος καναλάρχης, που ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμιά δοσοληψία με δικαστικές και φορολογικές αρχές, παρεμβαίνει στους υφισταμένους του για άλλους λόγους… Και με την πλάτη της Ν.Δ., των συνιστωσών της και άλλων απελπισμένων.

Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, η συντεχνία των μπαταξήδων μιντιαρχών, ενώ αναγνώρισε στην πράξη τον διαγωνισμό αδειοδότησης συμμετέχοντας σ’ αυτόν, κατάφερε να μπλοκάρει την αδειοδότηση του μη δικού τους, άρα «συριζαίου» Καλογρίτσα και να κάνει καναλάρχη τον «μπολσεβίκο» Ιβάν Σαββίδη. Εξ αγχιστείας συγγενή και του απόβλητου κ. Παπαμιμίκου.

Η μαζική προσπάθεια αποδόμησης του Ιβάν Σαββίδη -όχι του κ. Μαρινάκη- από τους λοιπούς μιντιάρχες, έπεται. Και αν βρουν κάτι, όπως θα βρεις για οποιονδήποτε μεγαλοεπιχειρηματία στην Ελλάδα αλλά και αλλαχού, θα αρχίσει το πάρτι από αυτούς που φέσωσαν τράπεζες και Ελληνικό Δημόσιο επί σχεδόν τριάντα χρόνια.

Αλήθεια, μιας και ακούω ότι για να πάρεις κανάλι πρέπει να έχεις εμπειρία, ποιαν είχαν όλοι οι σημερινοί ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών μέσων όταν έβαλαν μπρος; Ήταν εμπειρία ότι έσπασαν, με το αζημίωτο, τον αποκλεισμό που είχε επιβάλει ο ΟΗΕ στη ρατσιστική Ροδεσία; Πώς βρέθηκαν ο ραδιοσταθμός ΣΚΑΪ, η εφημερίδα «Καθημερινή» και κάποια από τα πιεστήρια του «συγκροτήματος Κοσκωτά» στα χέρια άλλου -ουρανοκατέβατου τότε- πρώην εργολάβου και επιχειρηματία της θάλασσας;

Δεν ξέρω τι παίζει με τον κ. Σαββίδη και πώς έφτιαξε τα λεφτά του. Πάντως σίγουρα δεν τα έφτιαξε με λιγότερο έντιμους τρόπους από μπόλικους Έλληνες ολιγάρχες, γόνους λαθρεμπόρων, συνεργατών των Γερμανών κατακτητών, εργολάβων δημοσίων έργων με κοστολογήσεις πολλαπλάσιες από τις ισχύουσες στην Ευρώπη, εκδότες που αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές καταχράστηκαν μηχανήματα και λοιπές εγκαταστάσεις από άλλα σχήματα, εντιμότατους κύριους που ειδικά στη Θεσσαλονίκη άρπαξαν τις εβραϊκές περιουσίες ως μεσεγγυητές, υπαλλήλους εκδοτών που χρηματοδοτήθηκαν αφειδώς από τις ελεγχόμενες τράπεζες παρά την έλλειψη εγγυήσεων (το είπαν μόνοι τους στη Βουλή).

Και πάει η σημερινή κυβέρνηση να βάλει μια στοιχειώδη τάξη, ελάχιστη, όχι να πάρει πίσω τα κλεμμένα, και βρίσκει απέναντι τους πάντες: από τους εργαζόμενους / μετόχους του ΟΑΣΘ, που έχουν και τη στήριξη των αρχόντων της Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια να διευρύνουν τη σκανδαλωδέστατη σύμβασή τους με το Ελληνικό Δημόσιο ίσαμε τους βλαχοδήμαρχους των πιο αντιδραστικών κωμοπόλεων της επικράτειας, από την Ιεραρχία που αντί να ζητήσει συγγνώμη για την επαίσχυντη στάση έως αδιαφορία των πλείστων επισκόπων στη διάρκεια της δικτατορίας, ζητάει και τα ρέστα, και το «μαύρο μέτωπο» που έφερε στην ηγεσία του δεύτερου κόμματος της χώρας έναν ακόμη Μητσοτάκη.

Η σύνθεση των δέκα οικογενειών που κυβερνούσαν τον τόπο μεταπολεμικά, άλλαξε κάπως κατά τη δικτατορία -απέκτησε παρέα ο Τομ Πάπας-, στη συνέχεια ο Καραμανλής ξεπλήρωσε την «αχαριστία» σε κάποιους εξαφανίζοντάς τους από την πιάτσα και έπειτα, από το ’83 έως το ’84, ο Αντρέας Παπανδρέου φύτεψε μερικούς ακόμη ή τα βρήκε με άλλους.

Με ένα «μέτωπο» είχε πρόβλημα ο Αντρέας Παπανδρέου: τους μεγαλοεκδότες. Έτσι, έφερε τον άτυχο Πώποτα από τον Βόλο και τον έβαλε να βγάλει εφημερίδες, καταστρέφοντάς τον οικονομικά και στη συνέχεια νόμισε ότι βρήκε τον σωτήρα του στον απατεώνα Κοσκωτά. Η λύσσα των άλλων εκδοτών έφερε αποτέλεσμα, ο Αντρέας έπεσε, αλλά στη δίκη που ακολούθησε, αφού ο Κοσκωτάς είχε εξουδετερωθεί, τα μεγαλοστελέχη του ΔΟΛ, του Πήγασου, της «Ελευθεροτυπίας» και των λοιπών εφημερίδων που είχαν πρωτοστατήσει στον πόλεμο, έχασαν ξαφνικά τη μνήμη τους στο Ειδικό Δικαστήριο. Θυμίζω ότι ο Αντρέας αθωώθηκε και την πλήρωσαν ο Κουτσόγιωργας, που πέθανε στο δικαστήριο, ο Πέτσος, με κάτι ψιλά, και ο πιστός Τσοβόλας. Χωρίς αιδώ, οι εφημερίδες που είχαν ξεφτιλίσει τον Αντρέα, ανέλαβαν και πέτυχαν την παλινόρθωσή του μέσα σε τρία χρόνια, παίρνοντας εκ των προτέρων με διακομματική συναίνεση (και της Αριστεράς) κι ένα κανάλι (το Mega) για ρεγάλο. Αυτό το κανάλι απαξίωσαν τώρα οι ίδιοι οι πάμπλουτοι μέτοχοί τους και εγκαλούν γι’ αυτό την κυβέρνηση, τολμώντας να μιλούν για «μαύρο»! Τόσο θράσος, το οποίο τροφοδοτούν και οι γνωστοί πολιτικοί σε αποσύνθεση, που κραυγάζουν πανικόβλητοι διότι χάνουν τις «ανατροπές» τους.

Οι «κύριοι» αυτοί είχαν αποδείξει ότι όντως ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις κατά βούλησιν. Να θυμίσω ποιοι πρωτοστάτησαν στο γκρέμισμα και της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Σημαιοφόρος της φράξιας Σαμαρά ήταν ο ΣΚΑΪ.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε