My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Το μακαρόνι στο tetragono!

Προϊόν παγκόσμιας πατέντας απ` τη Eurimac στο Κιλκίς.

makaronia2-001Είτε σπαγγέτι είτε χοντρό είτε σε πένες ή βίδες ή κοφτό, το μακαρόνι είναι πάντα μια απόλαυση. Τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και το… τετραγωνισμένο! Το λανσάρει στα ράφια η βορειοελλαδική εταιρία ζυμαρικών Eurimac, που ετοιμάζεται να μπει στη λιανική αγορά με μια πρωτότυπη για μακαρόνια διεθνή καινοτομία, την πατέντα της οποίας κατοχύρωσε.

Η σειρά Tetragono έμεινε πάνω από 20 χρόνια στα συρτάρια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Σταύρου Κωνσταντινίδη, που δημιούργησε τη Eurimac το 1996, μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με την ιταλική Euricom. Εχοντας ως κληροδότημα από τον πατέρα του Παντελή την παραδοσιακή μακαρονοποιία ΜΑΚΒΕΛ, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή την καινοτόμο ιδέα που θα αλλάξει τον τρόπο που θα βλέπουμε -ή θα… τρώμε!- τα ζυμαρικά. Για να υλοποιηθεί η παραγωγή των τετράγωνων ζυμαρικών, απαιτήθηκε επένδυση ύψους 500.000 ευρώ στη μονάδα της εταιρίας στο Κιλκίς.

TETRAGONO PENNE RIGEΗδη τρία είδη σπαγγέτι, πένες ριγέ και στριφτά μακαρόνια με τετράγωνο σχήμα, είναι έτοιμα να διεκδικήσουν θέση στο… πιάτο μας! Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης εξηγεί ότι οι εργαστηριακές έρευνες και οι πρώτες δοκιμές στο κοινό έδειξαν πως τα τετράγωνα ζυμαρικά έχουν ιδιότητες που δεν έχουν τα κλασικά:

«Οι γωνίες τους προσφέρουν περισσότερη αντοχή στο βράσιμο και γι’ αυτό δεν «λασπώνουν»». Λόγω του σχήματός τους κρατούν μεγαλύτερη ποσότητα σάλτσας πάνω τους, προσφέροντας μεγαλύτερη νοστιμιά, ενώ η περίμετρος των σπαγγέτι (Νο 10, Νο 7 και Νο 6) έχει μελετηθεί εργαστηριακά ώστε να προσδίδει διαφορετική αίσθηση στους λάτρεις των ζυμαρικών» λέει.

Το νέο προϊόν έχει ήδη αρχίσει να τοποθετείται στα ράφια ελληνικών σούπερ μάρκετ, ενώ έχει γίνει εξαγωγή και στο Χονγκ Κονγκ. Θα ακολουθήσουν τα Βαλκάνια, η Βρετανία και η Αγγλία. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα προβολής του τετράγωνου μακαρονιού. Η Eurimac, μια κερδοφόρα επιχείρηση με τζίρο 30.000.000 ευρώ, έχει παραγωγική δυναμικότητα 72.000 τόνων ζυμαρικών ετησίως. Μάλιστα η παραγωγή της υποστηρίζεται από το 2006 και με μύλο επεξεργασίας σκληρού σίτου, που καθιστά τη βιομηχανία 100% καθετοποιημένη. Οι εξαγωγές της σε περισσότερες από 40 χώρες αποτελούν το 45% του κύκλου εργασιών της.

Πηγή: espressonews.gr

Σχολιάστε