My Twitter Feed

20 Μάιος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ -

Σάββατο, 20 Μάιος, 2017

Δράσεις για ιστορικό τουρισμό -

Παρασκευή, 19 Μάιος, 2017

Υπογραφές για Δήμο Γουμένισσας -

Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017

Μόνο το ΠΑΜΕ συγκέντρωση -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Τι θέλει η επιχειρηματικότητα -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

Διήμερη αποχή των δικηγόροι -

Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017

ΕΒΕ: Ημερίδα για εξαγωγές -

Δευτέρα, 15 Μάιος, 2017

Το λείψανο του διαφωτισμού

Aggeliki-Spanou-001Της Αγγελικής Σπανού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης είπε πως μιλάει σαν γιατρός (ΣΚΑΙ): «Στα 20 χρόνια της ενεργού ιατρικής την οποία εκτελώ τη συμβολή τη θετική των λειψάνων την έχω δει».

Δεν έχεις και πολλά να πεις, γιατί δεν έχει νόημα, με κάποιον «επιστήμονα» που «έχει δει» το θαύμα. Δεν έχεις τίποτα να πεις, για άλλους λόγους, με όποιον μέσα στον πόνο και την απελπισία του πιάνεται απ’ όπου μπορεί για να ανακουφιστεί.

Όμως έχεις πολλά να πεις για όσους κάνουν κομματική αξιοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, εμπλέκουν  το κράτος σε υποθέσεις με τις οποίες δεν θα έπρεπε να έχει καμία σχέση, κάνουν ψηφοθηρία επιδεικνύοντας την πίστη τους, επιτρέπουν σκοταδιστικές πρακτικές και ενθαρρύνουν την πολιτισμική υπανάπτυξη σε μια χώρα όπου έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας είναι περισσότερο στενές από όσο θα άντεχε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Δεν ξέρω αν είναι χριστιανικό να γίνεται υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας (ή του Αγίου Φωτός) με τιμές αρχηγού κράτους. Ούτε η Εκκλησία μπορεί να εξηγήσει, με βάση τη δική της προσέγγιση, γιατί είναι δίκαιο να γίνει η περιφορά σε ένα μόνο νοσοκομείο και όχι σε όλα.

Οπωσδήποτε δεν θα έπρεπε να έχει καμία δουλειά σ’ αυτή την ιστορία ο υπουργός Υγείας και οπωσδήποτε η σιωπή των πονηρών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ξέχασαν να αντιπολιτευτούν στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ενδεικτική των προθέσεών τους.

Σίγουρα δεν είναι καθόλου αριστερό να δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης, σαν γιατρός πάντα, ότι το AIDS μεταδίδεται με το σάλιο αλλά μια διευθύντρια νοσοκομείου δεν κόλλησε χάρη στην πίστη της παρόλο που κοινώνησε μαζί με οροθετικά παιδιά. Και δεν είναι έντιμο να κάνουν πως δεν άκουσαν οι σύντροφοί του (με κάποιες λυτρωτικές εξαιρέσεις όπως αυτή του Ν. Φίλη).

Ο ανορθολογισμός παράγει πολιτική πραγματικότητα γιατί καταργεί τη δυνατότητα ανάλυσης μιας οικονομικής κατάστασης ή των διεθνών σχέσεων. Καθηλώνει τις κοινωνίες στο έλος της ανοησίας και της θυμικής ερμηνείας των γεγονότων, εμποδίζει τη γνώση, την κριτική, τη σκέψη.

Θεωρίες συνωμοσίας, από μηχανής Θεοί, μεταφυσικές δυνάμεις, αόρατοι εχθροί, κακά πνεύματα και – ίσως – εξωγήινοι συλλειτουργούν για τη δημιουργία ενός σύμπαντος στο οποίο τα ζώδια έχουν μεγαλύτερη σημασία από την προσπάθεια για να φτάσει κανείς κάπου και οι αποκαλύψεις σου για τους ψεκασμούς μπορεί να σε κάνουν υποψήφια για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε