My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Το λαϊκό γλέντι ΚΚΕ στο Δροσάτο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στο Δροσάτο. Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, από την περιοχή και τα γύρω χωριά, συναντήθηκαν και διασκέδασαν με ποντιακά, λαϊκά και αντάρτικα τραγούδια, συζήτησαν για τα καθημερινά προβλήματά τους.

Ομιλία, εκ μέρους της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, πραγματοποίησε η Ρία Αλτιπαρμακίδου, γραμματέας της ΚΝΕ Κιλκίς.

Στη ομιλία της αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σημειώνοντας ότι όσο κι αν οι ακραίες καιρικές συνθήκες, η «κλιματική αλλαγή», τα σχέδια των εμπρηστών κ.ά. είναι πραγματικά ή πιθανά ενδεχόμενα, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να τιθασεύσουν τη μανία της φύσης. Και δεν το κάνουν, όπως είπε, γιατί η αξιοποίησή τους δεν επιφέρει άμεσο, γρήγορο και ανταγωνιστικό κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις σε τομείς όπου υπάρχει κερδοφορία, ενώ σε άλλους τομείς, κρίσιμους για την ζωή του λαού, όπως στα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, στην αντισεισμική θωράκιση, στην Υγεία και την Παιδεία, μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση.

Γι’ αυτό και ο δικομματικός καβγάς, ειδικά όσο πλησιάζει η προεκλογική περίοδος, περιορίζεται στις αλληλοκατηγορίες και σε δευτερεύοντα ζητήματα, κρύβοντας την ουσία των προβλημάτων και τις πραγματικές τους αιτίες.

Η Ρία Αλτιπαρμακίδου σημείωσε ότι αυτού του είδους η αντιπαράθεση, μακριά από τα προβλήματα του λαού, είναι χαρακτηριστική και στα τοπικά ζητήματα, όπως γίνεται, για παράδειγμα, τελευταία, με τα προβλήματα του Νοσοκομείου του Κιλκίς. Πρώην και νυν κυβερνώντες «τσακώνονται» για μια σειρά επί μέρους ζητήματα, κανείς όμως δεν μιλάει για το γεγονός ότι η Υγεία εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο, ότι οι ασθενείς βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία τους, για το φάρμακο, για την πρόληψη, ότι εξαιτίας αυτής της πολιτικής και της υποχρηματοδότησης υπάρχουν ελλείψεις γιατρών και προσωπικού, αντίστοιχα προβλήματα με το κτιριακό κ.ά.

Εξήγησε, ακόμα, ότι τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν ούτε στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή περίοδο», ακριβώς γιατί η «δημοσιονομική προσαρμογή» θα συνεχίζεται και οι δαπάνες θα προσανατολίζονται πιο στοχευμένα στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, άρα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, με την απλήρωτη εργασία, την υπερωριακή απασχόληση αλλά και την υποαπασχόληση, τα κομμένα διαλείμματα και άδειες, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα εργατικά ατυχήματα, εξηγώντας ότι η ανάπτυξη που υπάρχει στο Κιλκίς μπορεί να φέρνει κέρδη για τους βιομήχανους, αλλά η ζωή των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, συνολικά του λαού της περιοχής δεν έχει βελτιωθεί, αντίθετα όλοι τους έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται τόσο άμεσα από τη μείωση των μισθών, όσο και έμμεσα από την υπερφορολόγηση, τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων, την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας, άλλων κοινωνικών παροχών.

Είπε, ακόμα, ότι γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα της ανεργίας, των εργασιακών, της υγείας και της παιδείας, της ασφάλισης κτλ., δεν ασχολούνται ουσιαστικά εκτός από τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων, ούτε οι εκπρόσωποί τους στην τοπική διοίκηση, οι οποίοι μπορεί να οξύνουν την αντιπαράθεση για επί μέρους ζητήματα, όμως στα βασικά και τα στρατηγικής σημασίας συμφωνούν.

Αυτό, όπως εξήγησε, φαίνεται από τη στάση τους στα δημοτικά συμβούλια, όπου σε πολλά ζητήματα η αντιπολίτευση στηρίζει τις επιλογές της διοίκησης, από την αντιπαράθεση που άνοιξε με αφορμή των «Κλεισθένη Ι», όπου όλοι τους δέχονται την ανάληψη αρμοδιοτήτων από τους δήμους και τη λειτουργία τους με όρους αγοράς, από το γεγονός πως όλοι τους στηρίζουν τη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη», η οποία ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει, μιας και σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να βγαίνει κερδισμένος τόσο ο λαός όσο και οι μεγάλοι επιχειρηματίες.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει πει ψέματα και δεν έχει κοροϊδέψει το λαό, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ενώ έχει και ρεαλιστική πρόταση διεξόδου υπέρ του λαού.

Κάλεσε, τέλος, σε συμμετοχή στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, οι οποίες προς τιμής των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 της ΚΝΕ, θα είναι διήμερες (Δευτέρα 10 – Τρίτη 11 Σεπτέμβρη) και θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Κήπου, στο Πάρκο Κιλκίς.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε