My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Το κολοκυθίζειν εστί φιλοσοφείν

karteros-thanasisΤου Θανάση Καρτερού.


Αυτή η κολοκυθιά της Ν.Δ. και των κολοκυθανθών της πρέπει να πάει σε γεωργική έκθεση. Έχω μια κολοκυθιά που κάνει τρία, άντε τέσσερα, κολοκύθια, λέγαμε πιτσιρίκια. Αλλά 54 -όσοι οι κολοκυθένιοι συνοδοί του Τσίπρα στην Πάρο- δεν φτάσαμε ποτέ.

Ούτε υποψιαστήκαμε ότι υπάρχει μέθοδος εισαγωγής της κολοκυθιάς στην πολιτική. Ότι στον κήπο της Ν.Δ. το κολοκυθίζειν εστί φιλοσοφείν, να πούμε. Έχω μια κολοκυθιά που κάνει εκλογές σε δυο μήνες. Και γιατί σε δυο; Ας κάνει σε τρεις. Και γιατί σε τρεις; Ας κάνει σε τέσσερις.

Κι έτσι, εν μέσω θέρους, διάγουμε βίον κολοκυνθόσπαρτον. Πράγμα κάπως δροσιστικό, αφού η μεν Αθήνα αδειάζει, ο δε κολοκυθόκηπος παραμένει ανθηρός. Πάμε για εκλογές τον Οκτώβριο, είναι η καινούργια κολοκύθα. Και γιατί τον Οκτώβριο; Ρώτησα τον δεξιό βουλευτή που μου το ψιθύρισε. Καλά, μπορεί να μην είναι τον Οκτώβριο, αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου, απάντησε. Και γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου; Ξαναρώτησα, ενώ ο κολοκυθοπωλητής με κοίταζε με νόημα, μπας και βγάλει νόημα από το ύφος μου.

Κι έτσι πήγε η κουβέντα. Για να ανακαλύψω ότι το πρόβλημα με τους κολοκύθες είναι ότι κάνουν και τους γύρω τους κολοκύθες. Να, για παράδειγμα, το Μαξίμου διέψευσε, λέει, ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβρη. Ε, και; Φυσικά θα το διέψευδε, είναι η απάντηση, αφού ο Τσίπρας θέλει να μας αιφνιδιάσει. Κι έτσι ακόμα και η διάψευση πιστοποιεί την κολοκύθα. Και της δίνει χρώμα και όγκο. Εξάλλου και τον Οκτώβρη πάλι δικά μας θα ‘ναι. Έχω μια κολοκυθιά, που κάνει εκλογές την Άνοιξη. Το περιβόλι να ‘ν’ καλά.

Κι εσείς τώρα ψάχνετε για σοβαρότητα στην αντιπολίτευση της κολοκύθας. Διότι, εντάξει, αντιπολίτευση είναι, δεν θα την αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση. Αλλά σε χλωρό κλαρί, είπαμε, όχι σε χλωρές κολοκυθιές. Σήμερα πέφτει, αύριο φεύγει, μεθαύριο τα παρατάει, σε τρία τέρμινα στήνει κάλπες, σε τέσσερα θα αποτύχει η αξιολόγηση και σε πενήντα τέσσερα θα τη ρίξουν οι πενήντα τρεις. Ενδιαμέσως δε να ζητάει κάθε μέρα κολοκυθένιες εκλογές για να γίνει επιτέλους κυβέρνηση της κολοκυθιάς η αντιπολίτευση της κολοκύθας.

Ε, αφού διαλέγουν την κολοκύθα, ας διαλέξουν και οι δικοί μας την αχλάδα. Η οποία, ως γνωστόν, έχει πίσω την ουρά…

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε