My Twitter Feed

22 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ στο νομό -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εκλογική επιτροπή και μήνυμα -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κόντρα δήμου με διευθύντρια ΔΕ -

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Το Κιλκίς στη μαγεία του Φεστιβάλ

Από το περασμένο Σάββατο η πόλη του Κιλκίς άνοιξε πολύχρωμα πανιά και ταξιδεύει στον θαυμαστό κόσμο του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας, ακολουθώντας τις περίτεχνες διαδρομές της πολιτισμικής δημιουργίας, με σταθερούς επιβάτες τα παιδιά!

Το καλωσόρισμα της λαμπερής γιορτής του Κιλκίς έκαναν ξυλοπόδαροι με παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ η επίσημη έναρξη δόθηκε το ίδιο απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς με παράσταση κουκλοθεάτρου, μιμικής και κλόουν.

Το μπρίο, οι πρωτότυπες τεχνικές του ισπανικού μονόπρακτου ‘’Ma solitude’’ καθήλωσε τους πολλούς φίλους και υποστηρικτές της τέχνης του κουκλοθεάτρου, μα πρώτους από όλους τα παιδιά που σιγόνταραν με τις γελαστές φωνές τους τον πρωταγωνιστή.

Την έναρξη του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του γιατί το Κιλκίς βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτιστικής δημιουργίας και γίνεται το σταυροδρόμι της συνάντησης του πολιτισμού με την τέχνη του κουκλοθεάτρου και της συνδιάλεξής τους με την καλλιτεχνική δημιουργία και της ζύμωσης συγχρόνως με τις παραδόσεις άλλων λαών.

Δώσαμε στο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας τις ρίζες της υπευθυνότητας και τα φτερά της ανεξαρτησίας για να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική του πορεία και να μετεξελίξει την πολιτισμική και καλλιτεχνική του έκφραση τόνισε ο κ. Κυριακίδης για να αναφερθεί στη συνέχεια στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς με το Υπουργείο Πολιτισμού – απόρροια της οποίας είναι η οικονομική επιχορήγηση και η αιγίδα του Φεστιβάλ από το Υπουργείο – και την επικεφαλής του κυρία Λίνα Μενδώνη, την οποία και ευχαρίστησε προσωπικά για την ολόπλευρη υποστήριξη. Ευχαριστίες απηύθυνε και στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεμιστοκλή Κοσμίδη, στις συναρμόδιες Αντιδημαρχίες, στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού και στην δεκαεξαμελή ομάδα εθελοντών που εργάζονται με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Προσκάλεσε, τέλος, τα παιδιά, που είναι και οι προνομιακοί θεατές της διοργάνωσης, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τα όμορφα θεάματα της δεκαήμερης γιορτής που είναι έμφορτη με παραστάσεις κουκλοθεάτρου και μαριονέτας για όλη την οικογένεια, επιμορφωτικά σεμινάρια, εικαστικές παρεμβάσεις και εκπαιδευτικές συναντήσεις.

Την τελετή έναρξης του 21ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ντέντας εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, οι Αντιδήμαρχοι Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Γιάννης Χατζηαποστόλου, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μαρία Μασμανίδου – Τσάβαλου, ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Καζαντζίδης, ο Διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Γιώργος Ηλιάδης, ο Διοικητής του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης Θωμάς Γαβρανόπουλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς Νικόλαος Παλαμούτης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Κωνσταντίνος Κατσιάνος, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς ‘’Οι Αργοναύτες’’ Παύλος Δαμιανίδης, ο Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού – Πολιτιστικού Συνόλου ‘’η πόλις’’ Νικόλαος Σπυρλιάδης, ο Διευθυντής του Πολυάνειου Ωδείου Κιλκίς Κλεάνθης Ζαρίμπας, ομάδα προσκόπων από την 2η Κοινότητα Ανιχνευτών, εκπρόσωποι φορέων και άλλων Πολιτιστικών Συλλόγων και πολίτες.

Αμέσως μετά οι παριστάντες απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα με φωτιές στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο κινηματογραφικές προβολές ταινιών του ισπανικού θεάτρου Trukitrek.

Σχολιάστε